Projekt Gil
- pabowero
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 Gil w odbudowie
- Kontaktowanie:
Re: Projekt Gil
No tutaj musiałby się ktoś wypowiedzieć z większym doświadczeniem w polerowaniu starych powłok. Nie spodziewam się niewiadomo czego. Zastanawiam się nad staliwem do polerowania z allegro ale nie wiem czy to nie porysuje mi zabardzo powierzchni z czasem może zrobi się nowy chrom póki co roboty pełno ,a przy tym i finanse też uciekają więc z chromowaniem póki co muszę się wstrzymać i zadowolić tym co mam. Co do past do chromu to w sumie sam nie wiem różne czytałem wątki dotyczące polerowania różnie polecają
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Wiecej z tego nie uzyskasz, predzej zetrzesz do golej stsli niz usuniesz wszystkie rysy.
- pabowero
- Moje maszyny: WSK M06B3 Gil w odbudowie
- Kontaktowanie:
Rozebrałem tylne amortyzatory te które posiadam są odkryte potrzebuję do swojego Gila ze szklankami teraz pytanie czy znajdę same szklanki? Z tego co szukałem to dość ciężko. Po rozebraniu wyczyszczeniu wygląda to tak
Wybiłem też miski główki ramy z jeden z ram i tak się przyglądam przyglądam i mam wrażenie ,że jedna jest krzywa albo mi się wydaję Obie ramy koło siebie jak można sprawdzić czy jest prosta ,żeby mieć pewność?
na czerwono zaznaczyłem miejsa które są pokryte rdzą po oczyszczeniu zgrubnie papierem wygląda to tak jak na fotkach nie wiem czy czyścić to dalej szlifować ? czy ta korozja już dyskwalifikuje części do użytku? Druga sprawa to to zaznaczone strzałkami pierścienie z prawej jest z lewej brak Po rozebraniu nie było go już czy w ogóle można to gdzieś dostać? Jesli chodzi o rozkręcenie amortyzatorów to nie było problemów poczytałem wątki na forum zapsikałem Wd-40 ostukałem lekko miejsca gwintu i po lekkim podgrzaniu elegancko kluczem do kątówki odkręciłem bez oporów. pytanie czy da się coś z tego jeszcze zrobić? Wybiłem też miski główki ramy z jeden z ram i tak się przyglądam przyglądam i mam wrażenie ,że jedna jest krzywa albo mi się wydaję Obie ramy koło siebie jak można sprawdzić czy jest prosta ,żeby mieć pewność?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.