To uszkodzenie w karterze już ktoś kiedyś naprawiał za pomocą blaszki, niestety odłamka w środku nie było. Pewnie jest do naprawienia ale za jaką cenę. Generalnie ten silnik był kupiony dla zgodnych karterów i żeliwnego cylindra, ale wyszło jak wyszło. Dlatego dokupiłem same kartery ze zgodnymi numerami.
WSK M06B3 1979 r. na chodzie, ale będzie jeździć
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 1979
WSK 175 Kobuz 1976 - Lokalizacja: Szczecin
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06B3 1979 r. na chodzie, ale będzie jeździć
-
- Kontaktowanie:
Mam jeszcze kilka pytań do znawców w temacie:
Zabierak tylnej zębatki - ten z pokrywką miałem oryginalnie w WSK, a ten z 5 otworami dokupiłem, czy jest prawidłowy do mojego rocznika? Którą głowicę wybrać? Ta tulejowana ma bardziej zniszczone żeberka, i od drugiej strony nie ma żądnych przetłoczeń fabrycznych, natomiast druga jest w ładniejszym stanie jeśli chodzi o żeberka, ale od strony cylindra ma jakieś zadry... Czy dźwignia startera i zmiany biegów są oryginalne?
Zabierak tylnej zębatki - ten z pokrywką miałem oryginalnie w WSK, a ten z 5 otworami dokupiłem, czy jest prawidłowy do mojego rocznika? Którą głowicę wybrać? Ta tulejowana ma bardziej zniszczone żeberka, i od drugiej strony nie ma żądnych przetłoczeń fabrycznych, natomiast druga jest w ładniejszym stanie jeśli chodzi o żeberka, ale od strony cylindra ma jakieś zadry... Czy dźwignia startera i zmiany biegów są oryginalne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: wsk 125
yamaha yz250f - Lokalizacja: Witoszyn
- Kontaktowanie:
Ja zakładałem tulejowana głowice i dwa razy świece wkrecilem i wykrecilem i po tulei było Nie wiem czemu Chyba była z gumowego materiału 
-
- Kontaktowanie:
Zapomniałem dodać, że głowica po lewej stronie ma większą średnicę otworów na szpilki. Czy to oznacza, że jest jakaś inna grubość szpilek?