WSK 125 M06B3 Garbuska
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: wsk 175, wsk 125
- Kontaktowanie:
Re: WSK 125 M06B3 Garbuska
Dziękuję za informację. Pozdrawiam
KomunistycznyCwaniakWszystkoRobięSamChoćSięGównoZnamNieDamNikomuZarobićTakiJestemCwanyDyletant.
-
- GG: 6101100
- Moje maszyny: Wsk 125 M06B3
- Kontaktowanie:
Witam ponownie. Minęło "trochę " czasu od ostatnich prac przy mojej wsce, niestety często życie weryfikuje różne plany ale do tematu.
Ostatnio zabralem się za kompletowanie i składanie ramy żeby być pewnym ze wszystko jest proste i pasuje przed piaskowaniem i lakierowaniem.
Na dzień dobry zastałem dwa problemy..
Po pierwsze brak- albo raczej resztki blokady kierownicy/ogranicznika skrętu i brak mocowania sprężynki zatrzasku kanapy w ramie stąd mam pare pytań do kolegów w mających dużo większą a wiedze w tym temacie.
Chciałbym odtworzyc i wspawac brakujace elementy z tym ze spotkałem się z paroma różnymi rozwiazaniami.
Czy w mojej ramie powinna być blokada kierownicy z tulejką czy płaskownik z otworem? Podejrzewam, że płaskownik z otworem ale w takim razie w jaki sposób będzie to blokowane skoro z półce dolnej jest tylko otwór również bez tulejki? Dołączam zdjęcia jak to wygląda.
Drugim problemem jest mocowanie sprężynki bolca kanapy. Tutaj też spotkałem się z różnymi rozwiązaniami - tulejka, prostokątny płaskownik z otworem okolo 10mm.
Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi:)
Fotki i krótkie opisy z prac będę starał się wstawiać na bieżąco.
Ostatnio zabralem się za kompletowanie i składanie ramy żeby być pewnym ze wszystko jest proste i pasuje przed piaskowaniem i lakierowaniem.
Na dzień dobry zastałem dwa problemy..
Po pierwsze brak- albo raczej resztki blokady kierownicy/ogranicznika skrętu i brak mocowania sprężynki zatrzasku kanapy w ramie stąd mam pare pytań do kolegów w mających dużo większą a wiedze w tym temacie.
Chciałbym odtworzyc i wspawac brakujace elementy z tym ze spotkałem się z paroma różnymi rozwiazaniami.
Czy w mojej ramie powinna być blokada kierownicy z tulejką czy płaskownik z otworem? Podejrzewam, że płaskownik z otworem ale w takim razie w jaki sposób będzie to blokowane skoro z półce dolnej jest tylko otwór również bez tulejki? Dołączam zdjęcia jak to wygląda.
Drugim problemem jest mocowanie sprężynki bolca kanapy. Tutaj też spotkałem się z różnymi rozwiązaniami - tulejka, prostokątny płaskownik z otworem okolo 10mm.
Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi:)
Fotki i krótkie opisy z prac będę starał się wstawiać na bieżąco.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2019-12-11, 15:11 przez danio110, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moje maszyny: WSK 175 (x2), Wsk 125B3
- Kontaktowanie:
Jak masz WSK z 1975 to blokada kierownicy była mocowana w dolnej półce (w niej powinien być kominek od spodu) a przy ramie był płaskownik z otworem, co do blokady siedzenia to była tuleja wspawana w ramę.
-
- Kontaktowanie:
Więc wychodzi na to ze dolna polka tez nie jest od niej, chętnie kupię taką z tulejką jakby ktoś miał zbędną.
Dzisiaj doszło trochę drobnicy:

Niestety nie mam praktycznie żadnej oryginalnej śruby nadającej się do montażu musiałem kupić komplet nowych.

2 szt lamp, niestety ramka plastikowa nie pasuje do żadnej obudowy, były jakieś różnice miedzy nimi?
Dzisiaj doszło trochę drobnicy:

Niestety nie mam praktycznie żadnej oryginalnej śruby nadającej się do montażu musiałem kupić komplet nowych.

2 szt lamp, niestety ramka plastikowa nie pasuje do żadnej obudowy, były jakieś różnice miedzy nimi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontaktowanie:
Witam. Miałby ktoś chwilę i sprawdził mi jaka byla wysokość mocowania kanapy w ramie? Konkretniej chodzi mi o prostokątną blaszke z otworem.
-
- Kontaktowanie:
Witam. Ostatnio udało się wygospodarować trochę wolnego czasu więc są jakieś małe postępy w pracach.
Rozebrane przednie zawieszenie, odziwo po wyczyszczeniu i wypolerowaniu lagi ruchome nadają się do ponownego montażu bez konieczności chromowania. Podobnie z nieruchomymi:

Zdobyłem boczek duży lewy, niestety wyłamany ale udało się coś z niego zrobić

Wstawione mocowanie blokady kierownicy i mocowanie siedziska

I została zakupiona półka dolna z mocowaniem zamka blokady ale jeszcze nie doszła.
Rozebrane przednie zawieszenie, odziwo po wyczyszczeniu i wypolerowaniu lagi ruchome nadają się do ponownego montażu bez konieczności chromowania. Podobnie z nieruchomymi:

Zdobyłem boczek duży lewy, niestety wyłamany ale udało się coś z niego zrobić

Wstawione mocowanie blokady kierownicy i mocowanie siedziska

I została zakupiona półka dolna z mocowaniem zamka blokady ale jeszcze nie doszła.
- CZESIO1958
- Moje maszyny: Junak (w trakcie)
MBK Evolis 80 - Lokalizacja: Mysłowice
- Kontaktowanie:
Grunt że się dzieje w temacie
Powodzenia
Powodzenia
-
- Moje maszyny: WSK m06b3.
WFM m06 S34.
Komar MR232.
Komar 2352. - Lokalizacja: Bojadła/lubuskie
- Kontaktowanie:
U siebie właśnie też mam zamiar wziąć się za dorobienie blokady przy główce.
Powodzenia i aby do przodu.
Powodzenia i aby do przodu.
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie: