Projekt Gil

Awatar użytkownika
pabowero
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 Gil w odbudowie
Kontaktowanie:

Re: Projekt Gil

Post autor: pabowero » 2015-11-03, 15:21

No tutaj musiałby się ktoś wypowiedzieć z większym doświadczeniem w polerowaniu starych powłok. Nie spodziewam się niewiadomo czego. Zastanawiam się nad staliwem do polerowania z allegro ale nie wiem czy to nie porysuje mi zabardzo powierzchni z czasem może zrobi się nowy chrom póki co roboty pełno ,a przy tym i finanse też uciekają więc z chromowaniem póki co muszę się wstrzymać i zadowolić tym co mam. Co do past do chromu to w sumie sam nie wiem różne czytałem wątki dotyczące polerowania różnie polecają

Awatar użytkownika
krzysiek200
Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77
Kontaktowanie:

Post autor: krzysiek200 » 2015-11-03, 15:56

Wiecej z tego nie uzyskasz, predzej zetrzesz do golej stsli niz usuniesz wszystkie rysy.

Awatar użytkownika
pabowero
Moje maszyny: WSK M06B3 Gil w odbudowie
Kontaktowanie:

Post autor: pabowero » 2015-11-06, 12:59

Rozebrałem tylne amortyzatory te które posiadam są odkryte potrzebuję do swojego Gila ze szklankami teraz pytanie czy znajdę same szklanki? Z tego co szukałem to dość ciężko. Po rozebraniu wyczyszczeniu wygląda to tak
DSC_0231.jpg
na czerwono zaznaczyłem miejsa które są pokryte rdzą po oczyszczeniu zgrubnie papierem wygląda to tak jak na fotkach nie wiem czy czyścić to dalej szlifować ? czy ta korozja już dyskwalifikuje części do użytku? Druga sprawa to to zaznaczone strzałkami pierścienie z prawej jest z lewej brak Po rozebraniu nie było go już czy w ogóle można to gdzieś dostać? Jesli chodzi o rozkręcenie amortyzatorów to nie było problemów poczytałem wątki na forum zapsikałem Wd-40 ostukałem lekko miejsca gwintu i po lekkim podgrzaniu elegancko kluczem do kątówki odkręciłem bez oporów. pytanie czy da się coś z tego jeszcze zrobić?

Wybiłem też miski główki ramy z jeden z ram i tak się przyglądam przyglądam i mam wrażenie ,że jedna jest krzywa albo mi się wydaję
DSC_0230.jpg
Obie ramy koło siebie
DSC_0232.jpg
jak można sprawdzić czy jest prosta ,żeby mieć pewność?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Odpowiedz