tomcio pisze: ↑2020-03-16, 21:45
Panie czankete

. Nowe współczesne szprychy są zapakowane; połowa szprych łebkami w jedną stronę a połowa w drugą stronę leży... Tak są we folyjce.Mają 2 rodzaje zagięć.
...jeżeli chcecie wierzcie, a jeżeli nie to trudno - wróciłem właśnie z warsztatu i sprawa wygląda następująco

:
- na około dziesięć kompletów nowych szprych do wsk zapakowanych / zgrzanych w blistry / folię w (w tym cztery zestawy od mojego sprawdzonego sprzedawcy, pozostałe dwa z Rzeszowa a reszta od znanego sprzedawcy z Gdyni) żaden z kompletów nie ma szprych zagiętych "wewnętrznych" i "zewnętrznych" w proporcji 50 / 50%. Dwa z losowo wybranych opakowań fabrycznie zgrzanych rozciąłem i oddzieliłem na dwie strony szprychy zwrócone łebkami na prawo od tych zwróconych na lewo. W obu opakowaniach łączna ilość szprych to 36 czyli tyle ile potrzebnych jest na jedno koło. W osobnych woreczkach zgrzane nyple. w pierwszym przypadku po przeliczeniu szprych w zależności od kąta gięcia wychodzi 29:7, w drugim 20:16. Pozostałych opakowań nie rozpieczętowywałem ale na po krótkim przyjrzeniu zauważyłem, że niezależnie od ułożenia w opakowaniu nie ma reguły by posegregowane były w daną stronę w zależności od kata zagięcia łebka....
...jako kolejne obejrzałem zestawy szprych od kosa - zarówno cztery komplety używanych, zdemontowanych z jeżdżącego motocykla i ocynkowanych jak i dwa zestawy fabrycznie nowych w stanie fabrycznym. Spostrzeżenia są następujące:
- używane szprychy mają nieznacznie różniący sie od siebie kąt co wynikać może z tego, że były eksploatowane,
- natomiast wszystkie szprychy z fabrycznie nowego zapakowanego kompletu mają łebki zgięte pod jednym katem.
Wniosek jaki się nasuwa mi się następujący:
- nie dopatrzyłem się w zestawach podziału na 50 / 50 % szprych "wewnętrznych" / "zewnętrznych",
- być może w zależności od tego co znajdzie się w danym opakowaniu plus stopnia rozkalibrowania otworu w piaście wynikającego z wcześniejszego wykonania / użytkowania raz po raz trafi się zestaw szprych pasujący bez dopasowywania,
- mając do dyspozycji kilka / kilkanaście kompletów można szprychy posegregować według gięcia łepka i bez dopasowywania zaplatać z nich tyle kół ile wyjdzie a pozostałe indywidualnie dopasowywać...
Sprawa w przypadku szprych do ogara 200/205 czy komara wygląda podobnie

.