Temat zakładam żeby dokumentować prace nad klasyczkiem

Ale będę się starał dodawać w miarę regularnie posty. Moto należało do ojca, który pojechał po niego autobusem i wrócił na kołach o ile dobrze pamiętam z Kielc. Z historii wiem ze dużo jeździł ale miał tez inne motory jak CZ 350, komarka, ogara 200 i jeszcze jakieś. Niestety ale z kolekcji została tylko WSK

Nastepnie po ogarnieciu dokładnie silnika zabrałem sie ze lekka renowacje (spray'em)

Moto po złożeniu

A tu już w całości kilka dni później

W październiku wyglądała tak

Teraz mam zamiar rozebrać do zera. Bo jednak spray już w niektórych miejscach odleciał (widocznie słabo przygotowałem powierzchnie). Plan jest żeby pomalować ją proszkowo. Uszczelniacze lag jak widać też już puszczają.
W tym roku kupiłem trochę gratów w tym 4 silniki (numery karterów zgodne, ale sprawdzone są z grubsza) druga rama z bakiem i błotnikami w ładnym stanie, kolejna rama która jest po jakichś przeróbkach oraz sporo drobnych elementów

Jeszcze pytanie do was kochani czy jest możliwość rozkodowania jaka była wersja po numerze ramy? Jeśli będzie też cała czarna to zastanawiam się nad zrobieniem jej z pomarańczowym bakiem i szarymi błotnikami, bo nie ukrywam ale chciał bym mieć dwie różne "wersje"