WSK 175 M21W2 1980r.
- pavlik
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 175 m21w2 1980r
- Kontaktowanie:
WSK 175 M21W2 1980r.
Witam,chciałbym Wam przestawić swoją drugą niunie. Jest to czwóra z 80roku, jestem jej 4 właścicielem i chciałbym żeby już tak pozostało. Jak wiadomo najpiekniejsze motocykle to te które mają ciekawa historie i czujemy do nich sentyment, zaden z moich dziadków nie pozostawił mi takiego jednośladu,jednego w ogole nie kręciły drugi był leśnikiem i często pod wpływem procentów zapominał o swoich maszynach i zostawiał je w miejscu popijawy tam ślad już się urywał,nabywał kolejne i tak to się kręciło. Jedyne co mi po nim pozostało to okrągła narzędziówka z WFMki. Ale nie o tym mowa. Mowa o tej czarnej która sprawia duzo radości i cieszy moje oko i ucho. Gdy ją kupiłem miała miała 4600km przebiegu,plombe na silniku. Została oczyszczona,odświeżona nie które elementy wymagały wymiany ale z czasem wszystko zaczynało przypominać motocykl . W dniu dzisiejszym najwiekszym mankamentem są dokumenty a w zasadzie ich brak. Mam dowód ale na tym koniec,nikt nie spisał umowy z włascicielem widniejącym w dowodzie,a ten z kolei zmarł w latach 80 . W najblizszym czasie planuje oddac do chromowania/ocynku kilka elementów i wtedy postaram się zarejestrowac jako zabytek. Wszelakie opinie/propozycje/uwagi bardzo mile widziane. Salut!

- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Re: WSK 175 M21W2 1980r.
Tablica widzę, że jest.
Dowód też pisałeś, że masz...
Na pewno nikt przed latami 80tymi nie spisał żadnej umowy???
Jakby się znalazła taka umowa, a warto poszukać
To spisujesz kolejną umowę czyli masz:
- właściciel na dowodzie z Panem, który nabył motocykl przed tym 80tym rokiem
- Pan który nabył motocykl przed 80tym rokiem z Tobą
Wiadomo w latach 80tych papier pewnie będzie baaaardzo stary i nie wszystkie rzeczy da się odczytać (np numer dowodu osobistego właściciela na dowodzie).....

Dowód też pisałeś, że masz...
Na pewno nikt przed latami 80tymi nie spisał żadnej umowy???

Jakby się znalazła taka umowa, a warto poszukać

To spisujesz kolejną umowę czyli masz:
- właściciel na dowodzie z Panem, który nabył motocykl przed tym 80tym rokiem
- Pan który nabył motocykl przed 80tym rokiem z Tobą

Wiadomo w latach 80tych papier pewnie będzie baaaardzo stary i nie wszystkie rzeczy da się odczytać (np numer dowodu osobistego właściciela na dowodzie).....