Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Victoria 98
shl m11
Honda CB 750
Wsk 125 - Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Witam
Marcin lat 42, w garażu przedwojenna Victoria z silnikiem sachsa 98,shl m11 3 biegowa 66 rok, Honda CB 750, teraz przyszedł czas na wsk 125 niestety składak, forum dla mnie to nieocenione źródło wiedzy na temat wuesek
Pozdrawiam
Marcin lat 42, w garażu przedwojenna Victoria z silnikiem sachsa 98,shl m11 3 biegowa 66 rok, Honda CB 750, teraz przyszedł czas na wsk 125 niestety składak, forum dla mnie to nieocenione źródło wiedzy na temat wuesek
Pozdrawiam
- MichalSindera
- Moje maszyny: WSK M06B1
- Kontaktowanie:
Cześć,
Admin wreszcie aktywował mi konto więc mogę się przywitać jak człowiek!
Jestem w trakcie reanimacji swojego pierwszego motóra tj. M06B1, rocznik 1970. Wziąłem się za całkowity wrak gdyż takiemu już nic bardziej nie zaszkodzi. Ponieważ zaczynając zabawę nie miałem o tym procesie niemal żadnego pojęcia wszystkiego musiałem się nauczyć. Na forum zaglądam zatem niemal od samego początku prac więc od razu dziękuję Wam za codzienne wałkowanie WSKowych tematów i dzielenie każdego włosa na czworo - uratowaliście mi sporo czasu i zapobiegliście pewnie niejednemu problemowi. Do rozwiązania zostało mi już tylko kilka kwestii i mam nadzieję, że niedługo (celuję w późną wiosnę tego roku) można będzie odpalać bestię.
Admin wreszcie aktywował mi konto więc mogę się przywitać jak człowiek!
Jestem w trakcie reanimacji swojego pierwszego motóra tj. M06B1, rocznik 1970. Wziąłem się za całkowity wrak gdyż takiemu już nic bardziej nie zaszkodzi. Ponieważ zaczynając zabawę nie miałem o tym procesie niemal żadnego pojęcia wszystkiego musiałem się nauczyć. Na forum zaglądam zatem niemal od samego początku prac więc od razu dziękuję Wam za codzienne wałkowanie WSKowych tematów i dzielenie każdego włosa na czworo - uratowaliście mi sporo czasu i zapobiegliście pewnie niejednemu problemowi. Do rozwiązania zostało mi już tylko kilka kwestii i mam nadzieję, że niedługo (celuję w późną wiosnę tego roku) można będzie odpalać bestię.
-
- Moje maszyny: Wsk 125 1977r. Yamaha fzs 600 2002r.
- Kontaktowanie:
Siemka.
Jestem Patryk 40 lat mieszkam w okolicach 3miasta .Moje moto WSK 125 z 1977 rok i fazer 600 2002 rok.
Jestem Patryk 40 lat mieszkam w okolicach 3miasta .Moje moto WSK 125 z 1977 rok i fazer 600 2002 rok.
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3 - 1973 r.
Iż 56 - 1958 r. - Kontaktowanie:
Witajcie.
Na imię mi Łukasz i mieszkam niedaleko Lublina.
Posiadam WSK M06 B3 z 1973 roku. Powoli zaczynam remont.
Na imię mi Łukasz i mieszkam niedaleko Lublina.
Posiadam WSK M06 B3 z 1973 roku. Powoli zaczynam remont.
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: Wsk 125 1977r. Yamaha fzs 600 2002r.
- Kontaktowanie:
Słoneczna Rewa
-
- Moje maszyny: WSK 125 B3, 1984r. czarna
- Kontaktowanie:
Witam, udało mi sie kupić WSK 125 B3 z 1984r., cieszyłem sie jak dziecko - dodam, że szukałem ponad 2 lata.......oryginalna, bez wydziwień, od 1996r. spoczywała w stodole - w wolnej chwili dodam kilka zdjęć - teraz w wolnych chwilach bede dokonywał drobnych prac kosmetycznych. Plan jest taki, że w następnym roku ją zarejestruję i przekaże tacie - taka sama kiedyś mu zajeździłem....Normalnie na co dzień jeżdżę VStrom DL650, jednak WSK to wspomnienie tych lat kiedy więcej się było czasu......Pozdrowienia z Rzeszowa i okolic.
-
- Moje maszyny: Junak, WSK i inne :)
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich forumowiczów! Mam na imię Benek, mieszkam niedaleko Bielska Białej i aktualnie jeżdżę Junakiem. Posiadałem około 20 lat temu różne odmiany WSK125 i 175, które niestety posprzedawałem. Obecnie jestem na etapie poszukiwania modelu 175 z pierwszych lat produkcji ( prosta kierownica, silnik na napisem "Wiatr", lampa "telewizorek" itp). Mam sentyment do tego modelu bo to była pierwsza "czwórka jaką dosiadłem w wieku 15 lat i był to wtedy najmocniejszy i najszybszy motor... ech te wspomnienia
Miło mi że tu jestem.

Miło mi że tu jestem.
- WojtekW
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 WSK M06B3 PAK WSK M21W2 WSK M21W2 KOBUZ
- Kontaktowanie:
Przedstawiałem się kiedyś dawno temu na pierwszej stronie, ale się z niej wykasowałem, ( miałem kiedyś dobre relacje z założycielem Forum),więc dobra jest strona 81. To spróbuję jeszcze raz od nowa Ci z Was co mnie pamiętają to po latach przypomnę. Na imię mam Wojtek mieszkam w małej wiosce rybackiej na końcu Świata mam 56 lat byłem kiedyś Rybakiem Dalekomorskim ( istniał kiedyś w Polsce taki zawód, ale to spieprzono jak sporo w tym kraju ) , potem byłem strażakiem. Teraz jestem na emeryturze. Moją WSK- kę M06 B3 pierwszą kupiłem w czerwcu 1980 r. rok jeździłem, potem kupiłem sobie wymarzoną MZ TS 250. WSK-ka poszła do kartonów i przeleżała do roku 2004. W 2004 kupiłem zwłoki innej WSK, jako dawcę do zagubionych części do mojej WSK z 1980 i poszło tego tyle, że miałem 12 motocykli 10 WSK i jedną Hondę i Benelli 125 z 1978 roku. No i jakieś 10 ton części. Teraz skracam kolekcję do trzech motocykli zostawiam WSK M06 B3 z 1980 , WSK M21 W2 Z 1972, i BENELLI 125 z 1978 i to wszystko zostawię parę "ubranek" czyli ramę Bąka, Dudka, Lelka , może jeszcze coś i zakończę zbiory, resztę "oddam" w dobre ręce. Do zdania będzie WSK M21 W2 KOBUZ z 1976 i WSK M06 B3 PAK i resztę zbędnych części. No i najważniejsze w tym temacie" PRZEDSTAW SIĘ" do nowych kolegów na Forum nie poprzestawajcie na 1 -5 postów tylko piszcie pytajcie . Przeczytałem dzisiaj 53 strony tego tematu i łza się w oku kręci, tyle wpisów i zero aktywności, albo aktywność z przed kilku lat , a Panie oprócz jednego albo paru wpisów znikły z forum .
- Kosa
- Moje maszyny: WSK Kos
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
Motorynia - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
Znajomi spod Poznania (okolice Rokietnicy) wspominali mi o kolekcjonerze ze Świnoujścia z tonami części do WSK - ciekawe czy chodziło o Ciebie...
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Słaba aktywność jest związana z tym, że na Facebooku pojawiło się pełno grup związanych z motoryzacją PRL. Na forum pozostały dinozauryWojtekW pisze: ↑2019-02-26, 23:30Przedstawiałem się kiedyś dawno temu na pierwszej stronie, ale się z niej wykasowałem, ( miałem kiedyś dobre relacje z założycielem Forum),więc dobra jest strona 81. To spróbuję jeszcze raz od nowa Ci z Was co mnie pamiętają to po latach przypomnę. Na imię mam Wojtek mieszkam w małej wiosce rybackiej na końcu Świata mam 56 lat byłem kiedyś Rybakiem Dalekomorskim ( istniał kiedyś w Polsce taki zawód, ale to spieprzono jak sporo w tym kraju ) , potem byłem strażakiem. Teraz jestem na emeryturze. Moją WSK- kę M06 B3 pierwszą kupiłem w czerwcu 1980 r. rok jeździłem, potem kupiłem sobie wymarzoną MZ TS 250. WSK-ka poszła do kartonów i przeleżała do roku 2004. W 2004 kupiłem zwłoki innej WSK, jako dawcę do zagubionych części do mojej WSK z 1980 i poszło tego tyle, że miałem 12 motocykli 10 WSK i jedną Hondę i Benelli 125 z 1978 roku. No i jakieś 10 ton części. Teraz skracam kolekcję do trzech motocykli zostawiam WSK M06 B3 z 1980 , WSK M21 W2 Z 1972, i BENELLI 125 z 1978 i to wszystko zostawię parę "ubranek" czyli ramę Bąka, Dudka, Lelka , może jeszcze coś i zakończę zbiory, resztę "oddam" w dobre ręce. Do zdania będzie WSK M21 W2 KOBUZ z 1976 i WSK M06 B3 PAK i resztę zbędnych części. No i najważniejsze w tym temacie" PRZEDSTAW SIĘ" do nowych kolegów na Forum nie poprzestawajcie na 1 -5 postów tylko piszcie pytajcie . Przeczytałem dzisiaj 53 strony tego tematu i łza się w oku kręci, tyle wpisów i zero aktywności, albo aktywność z przed kilku lat , a Panie oprócz jednego albo paru wpisów znikły z forum .

- WojtekW
- Kontaktowanie:
Ja nie mam konta na tym fakebooku
czy jak mu tam inaczej
może za stary na to jestem, nie wiem, ale mnie tam nie ciągnie, tym bardziej że właściciel to złodziej i amerykański lewak, to nie nabijam złodziejowi i lewakowi kabzy.
A że jestem dinozaurem
to wolę forum , szkoda tylko że forum zdycha. Na razie wyprzedaję się tylko z nadmiarów , poza tym parę lat temu musiałem opuścić warsztat , wspólnota po 11 latach próbowała mnie wywalić w trzy dni . Wyprowadzałem się ze wszystkim przez miesiąc, tak około ponad 180 przyczepek ( o nośności 750 kg) wyprowadziłem się do ośmiu piwnic, suszarni i na działkę większość części i motorów w kartonach od bananów. Ogarniam to od tych paru lat, byłem też na motobazarach, ale dla mnie to strata czasu za daleko od mojej wioski rybackiej.Teraz kompletuję i skręcam wszystko do kupy. Ostatnio kompletowałem lampy tył, kierunkowskazy i manetki od Perkoza , wcześniej dawałem drobnicę do ocynku niestety pod Warszawę bo u mnie tego nie ma. Niedawno Picek wykonał mi sporo dobrych części których mi brakło ( rurki do kierunkowskazów o właściwych rozmiarach, bo na allegro nad-wymiary i drogo),więc powoli na pewno coś wystawie z nadmiarów. Oczywiście czyste dobre i odpowiednio do roczników opisane, forum powiadomię na pewno.

- WojtekW
- Kontaktowanie:
No to przejechałeś się po dziadku z tym porównaniem.
Ale muszę Ci opowiedzieć że w 1915 roku, jak do mojej babci mój dziadek przyniósł patefon, to mój pradziadek powiedział że tam diabeł jest w środku.
Nie mam nic przeciwko innowacją i nowością i w ogóle rozwojowi. Ale nie podoba mi się cała ta sytuacja i historia z Facebookiem , z tym co zrobił, a raczej nie zrobił właściciel z prawdziwym twórcą tego serwisu społecznościowego . Po prostu nie popieram złodziejstwa, w normalnym życiu omijam ludzi których nie lubię,nie szanuję z jakiegoś ważnego powodu , nie rozmawiam z nimi i nie podaje reki.Te parę milionów ludzi powinno podobnie zrobić przenieść się na jakiś inny serwis i olać drania, niech zbankrutuje. 

-
- Moje maszyny: WSW 64 ( 1966 ) - B1 ( 1969) przymiarka do WFM 1963
- Kontaktowanie:
dziadekdwl wita .
Witam , dzięki za aktywowanie konta . Trafiłem tu przez przypadek w trakcie szukania wskazówek odnośnie reaktywowania moich WSK - ek , pierwsza 64 z 1966 r. druga B 1 z 1969 r, a wszystko z sentymentu do nich
, za młodu latało się na wujka maszynie a potem 30 lat przerwy . B1 nawet nie pamiętam skąd się znalazła i rdzewiała od lat , natomiast 64 kupiłem od następnego wujaszka ze 4 lata temu a teraz czas na doprowadzenie ich do stanu używalności
między czasie zakup YAMAHA Wildstar , ale sentyment został .
To tyle z historii ,jak widać jestem już lekko wiekowy
Zapewne będę potrzebował koledzy waszej pomocy w uzyskaniu info na temat szczegółów technicznych moich maszynek
pamięć nie ta i już nie wszystko się pamięta .

To tyle z historii ,jak widać jestem już lekko wiekowy

Zapewne będę potrzebował koledzy waszej pomocy w uzyskaniu info na temat szczegółów technicznych moich maszynek

pamięć nie ta i już nie wszystko się pamięta .
-
- Moje maszyny: Wsk 125, Honda monkey 125
- Kontaktowanie:
Witam, doczekałem się w końcu aktywacji
Od jakiegoś czasu zaglądam tutaj -wiadomo- w poszukiwaniu informacji. Aktualnie czekam z niecierpliwością na dostawę mojej WSK-i B3 do norwegii. Od 3 lat jeżdżę Yamahą FZ6, ale dawniej miałem przyjemność przemieszczać się Wueską B1, która dawała mi jednak więcej przyjemności z jazdy, i wieżę że nie było to tylko złudzenie szczeniackiego wieku
Nie wiem co tu jeszcze dodać.. Ogólnie pochodzę z Gdańska, ale puki co żyję w Norwegii.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Moje maszyny: Romet Komar 1971r
Romet Komar 1975r.
Honda shadow 125 1999r. - Kontaktowanie:
Witam ja jestem Paweł mam 14 lat. Mieszkam w Bąkowie, wioska 30min do Cieszyna. W garażu u mnie stoją 2 komarki jeden z 1972, drugi z 1975,
Honda schodow 125 z 1999r, junak 903 RACE. Na razie tyle
. Za niedługo bede miał WSK dwuramowke z 1960r. ( tylko najpierw ją muszę od wujka wytargać
) i poszukuję WSK M06 Z 1974r. No dziadek kiedyś miał i zostały z niej papiery
. Interesuję się głównie motoryzacją i zabytkami, chętnie z kimś pojeżdżę:). Z ciekawostek mogę dodać że wujek ma z 7 WSK, 2 junaki, Simsona AWO, czesto z nim grzebię przy motorach więc nie jestem zielony w tych tematach. Pozdrawiam
Honda schodow 125 z 1999r, junak 903 RACE. Na razie tyle

- Lajcik
- Moje maszyny: wsk M06B3 125 z 1984r.
- Kontaktowanie:
Witam, no to po kolei: na imie mam Sylwek, 33-dychy na karku i mieszkam pod Zamościem. Kiedyś okolo 18 roku zycia mialem SHL dwa dni, potem mialem WSK 125 gil dwa lata (to byla fajna maszyna! Ale odmuwila mi posluszeństwa i ja sprzedalem
niestety, teraz zaluje! cóż bylem mlody i .... wiadomo). Teraz od roku jestem szczęśliwym posiadaczem WSK125 M06B3 co wazniejsze z papierami!
ale jeszcze nie jeździlem na niej. 17 lat stala w szopie u pewnego Pana i teraz ja odrestaurowuje. Nie moge sie doczekać jazdy, ale chyba jeszcze to potrwa. Pozdrawiam wszystkich.

-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Witam.
Nigdy nie lubiłem i nie lubię o sobie mówić pisać itp. więc w skrócie.
Lat 38 i od gówniaka zawsze z jakimiś motocyklami z chwilowymi przerwami.
W tej chwili Honda Shadow 750 i oczywiście wsk 125 M06B3 GIL którą już prawie odrestaurowałem a którą jeździliśmy jako dzieciaki i którą "udoskonalaliśmy" ale teraz mam nadzieję, że jak najbardziej wróci do oryginału.
Nigdy nie lubiłem i nie lubię o sobie mówić pisać itp. więc w skrócie.
Lat 38 i od gówniaka zawsze z jakimiś motocyklami z chwilowymi przerwami.
W tej chwili Honda Shadow 750 i oczywiście wsk 125 M06B3 GIL którą już prawie odrestaurowałem a którą jeździliśmy jako dzieciaki i którą "udoskonalaliśmy" ale teraz mam nadzieję, że jak najbardziej wróci do oryginału.
- CZESIO1958
- Moje maszyny: Junak (w trakcie)
MBK Evolis 80 - Lokalizacja: Mysłowice
- Kontaktowanie:
No to może i ja coś napiszę 
W latach siedemdziesiątych mój pierwszy motor to była WSKa 125
Z perspektywy lat nie powiem jaki model i rocznik
Tyle że miała gaźnik na kruću i blachy osłaniające gaźnik.
Oczywiście czarna . Zrobiłem min trasę Katowice Łomża i z powrotem.
Po dwóch latach kupiłem Junaka
A WSKa poszła do ludzi.
Obecnie mam Junaka M10 1963
I puzle WSK M06 64
Imię i rocznik w nicku
Więc jestem dinozaurem bez konta na Facebooku . .
Mieszkam w Mysłowicach
W latach siedemdziesiątych mój pierwszy motor to była WSKa 125
Z perspektywy lat nie powiem jaki model i rocznik
Tyle że miała gaźnik na kruću i blachy osłaniające gaźnik.
Oczywiście czarna . Zrobiłem min trasę Katowice Łomża i z powrotem.
Po dwóch latach kupiłem Junaka
A WSKa poszła do ludzi.
Obecnie mam Junaka M10 1963
I puzle WSK M06 64
Imię i rocznik w nicku
Więc jestem dinozaurem bez konta na Facebooku . .
Mieszkam w Mysłowicach
- Kosa
- Moje maszyny: WSK Kos
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
Motorynia - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
Znaczy się miałeś B1. Witamy w gronie wariatów