Przedstaw Się
- dido1214
- GG: 1479135
Re: Przedstaw Się
Elo
Nazywam Sie Rafał. Mieszkam w Grodkowie i mam lat 16. Moim motorem jest Mińsk TYP400A z silnikiem od wsk 125. Znam sie dużo na rzeczy nie jestem tzw "Noobem". Jak by chciał ktoś jakąś pomoc to zapraszam na gg 1479135 lecz gdy sie nie przedstawisz dostaniesz bana.

- wsk_kolek
- GG: 8837579
Witam nazywam sie kamil mam 16 lat. mieszkam w Czarnej Wodzie koło Starogardu gdańskiego moim motorem jest wsk 125 B3 posiadam tez WFM 125 z 63r oraz dwie wsk 125 takie bardziej do poorania mam też 3 silniki do wsk na chodze jeszcze nie były w ramie oraz orginalny silnik do WFM 125 nie rozbierany mam też minska 400A oraz rometa 50 ccm siedze juz troszke w tych motorach jezeli ktos potrzebuje porady to nie wali na gg.
Ogród wyobraźni sie zadymił
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Zapewne większość już mnie zna bo jestem już kawałek czasu na forum ale przejdźmy do sedna:
Mam na imię Arek, moja ksywka to "Brat" jestem z woj.Śląskiego, z Jaworzna, mam 20 lat motoryzacją interesuje się od 7 lat i wtedy nabyłem swojego 1 komarka na pedały, i cały ten czas aż po dziś dzień miałem tonę inny pojazdów. Przez cały ten okres nabierałem doświadczenia w naprawach tego typu maszyn ale i nie tylko, ogólnie nazywam siebie złotą rączką bo ogółem wszystko co mi wpadnie w łapę naprawie, zmodyfikuje, ulepszę, od części auta, bo jakieś super wynalazki własnej roboty, narzędzia, telefony itp, z wykształcenia jestem ?? hmmm aktualnie jestem maturzystą w szkole, elektroniczno-informatycznej w kategorii technik-teleinformatyk, mam tam spory styk z elektroniką (układy, lutowanie, obwody) a także jako informatyk (budowy sieci, konfiguracja, przesyły informacji itp), ale moim prawdziwym hobby jest mechanika i wszystko co z nią w koło związane to właśnie kocham. Jako fascynat PRL'owskich myśli technicznych posiadam jedną perełkę Wsk "Kobuza" który jest moim oczkiem w głowie, przy którym każda minuta spędzona w piwnicy nigdy nie jest stracona. Praktycznie połowę swego życia spędzam w piwnicy, bo tam się czuje jak we własnym pokoju, i wszystko jest tak jak bym tego chciał. Więcej pisać chyba już nie trzeba, no możne tyle ze jestem spokojnym, bardzo towarzyskim i miłym mężczyzną ^^ Pozdrawiam
A oto fotka mojego Łobuzika
Resztę fotek możecie zobaczyć w dziale Przedstaw Siebie i Swoje Maszyny.
Mam na imię Arek, moja ksywka to "Brat" jestem z woj.Śląskiego, z Jaworzna, mam 20 lat motoryzacją interesuje się od 7 lat i wtedy nabyłem swojego 1 komarka na pedały, i cały ten czas aż po dziś dzień miałem tonę inny pojazdów. Przez cały ten okres nabierałem doświadczenia w naprawach tego typu maszyn ale i nie tylko, ogólnie nazywam siebie złotą rączką bo ogółem wszystko co mi wpadnie w łapę naprawie, zmodyfikuje, ulepszę, od części auta, bo jakieś super wynalazki własnej roboty, narzędzia, telefony itp, z wykształcenia jestem ?? hmmm aktualnie jestem maturzystą w szkole, elektroniczno-informatycznej w kategorii technik-teleinformatyk, mam tam spory styk z elektroniką (układy, lutowanie, obwody) a także jako informatyk (budowy sieci, konfiguracja, przesyły informacji itp), ale moim prawdziwym hobby jest mechanika i wszystko co z nią w koło związane to właśnie kocham. Jako fascynat PRL'owskich myśli technicznych posiadam jedną perełkę Wsk "Kobuza" który jest moim oczkiem w głowie, przy którym każda minuta spędzona w piwnicy nigdy nie jest stracona. Praktycznie połowę swego życia spędzam w piwnicy, bo tam się czuje jak we własnym pokoju, i wszystko jest tak jak bym tego chciał. Więcej pisać chyba już nie trzeba, no możne tyle ze jestem spokojnym, bardzo towarzyskim i miłym mężczyzną ^^ Pozdrawiam
A oto fotka mojego Łobuzika
Resztę fotek możecie zobaczyć w dziale Przedstaw Siebie i Swoje Maszyny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam jestem nowy na forum, nazywam się Jakub mam 16 lat i jestem z woj. Podkarpackiego. Posiadam wsk-e M06 B1 z 1968r. motocykl niestety nie ma dokumentów, gdyż odkupiłem go od takiego dziadka i papiery się gdzieś zapodziały po tylu latach. Wcześniej miałem także parę innych motorów między innymi były to: motor marki niemieckiej, nie pamiętam jak się nazywał bo miałem go gdy miałem zaledwie 6 lat i od tego czasu zacząłem jeździć motorami i się nimi interesować, potem nabyłem jawkę 50 miałem z nią trochę roboty bo siadała skrzynia często, posiadałem jeszcze 2 romety jeden kadet a drugi ogar. Myślę nad kupnem paru większych motorów takiego typu jak wsk-a, cezet, MZ, ale narazie nie mam nic na oku ciekawego..
- misiek125
- GG: 5981881
- Kontaktowanie:
Witam mam na imię Kamil mam 13 lat i pochodzę z Sokołowa Podlaskiego
. Swoją przygodę z motoryzacją zacząłem jak miałem 8 lat wtedy to tato kazał mi prowadzić swojego czerwonego maluszka
natomiast przygodę z motorami zacząłem mając 11 lat
. Moim pierwszym motorkiem był Romet Ogar 200 i darzę go wielką ,,miłością'' no cóż pierwszy to pierwszy .Później był Komar którego wygrzebałem u wujka w stodole stał rok i pomimo 3 rys na cylindrze głębokości 1mm palił na pierwszego niestety i ogar i komar były bardzo zaniedbane więc postanowiłem je pomalować i zrobić remonty silników ogar niestety jeszcze raz przejdzie ten proces bo nie wyszedł jak zakładałem .Po jakimś roku jeżdżenia ogarem przyszedł czas na prawdziwy motor
kupiłem od mojego nauczyciela informatyki dwie WueSKi 125 jak się później okazało w zestawie był jeszcze silnik od wfm s34 hehe który sprzedałem koledze .WSK narazie remontuję w chwili obecnej garbuskę bo według mnie jest to jedna z najładniejszych WueSeK heh . Mam również skutera którym na co dzień się poruszam do miasta wg mnie automat najlepszy .Posiadam jeszcze ramę do wsk b1 i do rometa 50 t 1 .Z kolegą w wakacje kupiliśmy komara 2338 z automatyczną skrzynią i to chyba na tyle tutaj macie linka do moich pojazdów na pj i komara automata pzdr http://www.polskajazda.pl/Profil,Romet, ... ,T-1/22444" target="_blank i komar http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Komar/52280" target="_blank

Freedom Riders
- tommyxxx
- Moje maszyny: M06 B3 1976
M06 B3 1985 - Lokalizacja: Podkarpackie, prawie Lubelskie :P
- Kontaktowanie:
-
- GG: 4713017
- Moje maszyny: WSK M21W2S2 75'
WSK DUDEK 76'
MR1 RYŚ 62' - Lokalizacja: Jaworzno
- Kontaktowanie:
Cześć
Troszkę byłem nieobecny na forach o tej tematyce ... ale może część starszych użytkowników kojarzy mnie z forum fenixa gdzie używałem tego samego nicku
.
W wielkim skrócie mam na imię Tomek , mam 21 lat mieszkam w Jaworznie (między Katowicami a Krakowem) na co dzień pracuje a w weekendy studiuje .
Moja historia z motocyklami zaczęła się dość dawno ... byłem szczęśliwym posiadaczem WSKi M21W2 SPORT2 oraz równie podobnej repliki
Obecnie mam zamiar złożyć równie piękną replikę, jestem na etapie kompletowania części. Fotki dołączę jak cokolwiek poskładam....
Pozdrawiam wszystkich

W wielkim skrócie mam na imię Tomek , mam 21 lat mieszkam w Jaworznie (między Katowicami a Krakowem) na co dzień pracuje a w weekendy studiuje .
Moja historia z motocyklami zaczęła się dość dawno ... byłem szczęśliwym posiadaczem WSKi M21W2 SPORT2 oraz równie podobnej repliki

Obecnie mam zamiar złożyć równie piękną replikę, jestem na etapie kompletowania części. Fotki dołączę jak cokolwiek poskładam....

Pozdrawiam wszystkich

-
- GG: 1098923
- Kontaktowanie:
Czesc , tu Jacek rocznik 1981 od dwoch dni wlasciciel Kobuza 1979 - jeszcze go do domu nie przywiozlem (pewnie wybiore sie po niego w najblizszy weekend)
Jak tylko kobuz bedzie w pelni oryginalem zaczne rozgladac sie za lelkiem
Jak tylko kobuz bedzie w pelni oryginalem zaczne rozgladac sie za lelkiem

-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
- Sirian-S1
- GG: 41923036
- Moje maszyny: -->
Wsk M21W2 Dudek '76 - Lokalizacja: Wieluń
- Kontaktowanie:
Witam. Mam na imię Marcin. Wiesiami interesuje się od jakichś 15 lat. Moja przygoda zaczeła się od Wsk 175 M21W2 którą dostałem od ojca. Ojciec zakupił ją nową w salonie także jest u nas w rodzinie od samego początku. Miesiąc temu kupiłem Wsk 175 Dudek
. Którą mam zamiar poddać całkowitej renowacji chociaż jak na swoje lata to wygląda całkiem nieźle. Taki już jestem że nie potrafię stosować półśrodków tylko wszystko musi być dopięte na ostatni guzik
.

- Chota
- Moje maszyny: Kilka
- Kontaktowanie:
Cześć! Mam na imię Maciek
mam 13 lat jestem z Lubelskiego.Wszystkim co ma koła i silnik interesuje się odkąd pamiętam.Motórami od jakichś 2 lat.Pierwszym moim motorem jest Jawa Mustang 1976r.-(masz problem z nadwagą? kup jawke
)
Teraz śmigam WSK M06-B3 z 1975r.
No i to chyba tyle.

Teraz śmigam WSK M06-B3 z 1975r.
No i to chyba tyle.
Polish motorcycles never die !!!
- Puncur
- GG: 6316231
- Kontaktowanie:
Już się tu kiedyś witałem ale to było z rok temu więc postanowiłem powrócić i powitać Was na nowo 
Tak więc witam wszystkich bardzo serdecznie.Na imię mam Piotrek, na dzień dzisiejszy mam 18 lat i jestem z Krakowa
. Posiadam WSK 175 Kobuz z 1982r. oraz Rometa 2375/T3, interesuje się starą motoryzacją, najbardziej Polską i Czechosłowacką tj, WSK. Romet, Jawa, Cezet, Skoda, Tatra 

Tak więc witam wszystkich bardzo serdecznie.Na imię mam Piotrek, na dzień dzisiejszy mam 18 lat i jestem z Krakowa

-
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Witam!
Jestem Jarek, póki co posiadam skundloną WSK, która kiedyś była chyba M-06 B3 i która wlaściwie sprowadza mnie na to forum, SHL M-11 '66, Hondę CB 250G niestety dość mocno zdekompletowana i Suzuki GSX 550 EF '84.
Jestem Jarek, póki co posiadam skundloną WSK, która kiedyś była chyba M-06 B3 i która wlaściwie sprowadza mnie na to forum, SHL M-11 '66, Hondę CB 250G niestety dość mocno zdekompletowana i Suzuki GSX 550 EF '84.
witam
Mam na imie Robert mieszkam w Łomży,posiadam odrestaurowaną/wspolnie z kolegą/WFM z 1965 r
pozdrawiam
Mam na imie Robert mieszkam w Łomży,posiadam odrestaurowaną/wspolnie z kolegą/WFM z 1965 r
pozdrawiam
Witam;)
Mam na imie Mateusz mieszkam w okolicach Radziejowa mam 17 lat... poginam na WSK 175 ^71r. Z silnikiem "wiatr" wysokoobrotowym.
pzdr
Mam na imie Mateusz mieszkam w okolicach Radziejowa mam 17 lat... poginam na WSK 175 ^71r. Z silnikiem "wiatr" wysokoobrotowym.
pzdr
-
- Kontaktowanie:
...Witam Wszystkich.
Krótko i na temat.
Mam na imię Tomek ( ale wolę STRESU ). Mój "rewir działania" to okolice Rybnika.
W sumie to:
1) nie mam motocykla - jest w najbliższych planach
2) nie prawa jazdy kat. "A" - jestem w trakcie
P.S. odnośnie punktu 1) - udało się "wygrzebać i odpalić" WSK 175 z 1972 r. (prawdopodobnie)
Krótko i na temat.
Mam na imię Tomek ( ale wolę STRESU ). Mój "rewir działania" to okolice Rybnika.
W sumie to:
1) nie mam motocykla - jest w najbliższych planach

2) nie prawa jazdy kat. "A" - jestem w trakcie

P.S. odnośnie punktu 1) - udało się "wygrzebać i odpalić" WSK 175 z 1972 r. (prawdopodobnie)
-
- Kontaktowanie:
Witam
mam na imię Dawid mieszkam w Bełchatowie w województwie Łódzkim, a na codzień mieszkam w Wrocławiu. Właśnie w tym pięknym mieście studiuję na politechnice na wydziale mechanicznym 'mechanikę i budowę maszyn'. Zainteresowania to oczywiście moje ukochane dwa koła i moja WSK Wiesia
. Na motocyklach jeżdżę odkąd pamiętam gdyż dziadek jest z zawodu zapalonym wueskarzem no i mi się też ta choroba genetycznie przeniosła.
pozdrawiam forumowiczów
Dante
mam na imię Dawid mieszkam w Bełchatowie w województwie Łódzkim, a na codzień mieszkam w Wrocławiu. Właśnie w tym pięknym mieście studiuję na politechnice na wydziale mechanicznym 'mechanikę i budowę maszyn'. Zainteresowania to oczywiście moje ukochane dwa koła i moja WSK Wiesia

pozdrawiam forumowiczów
Dante
-
- Kontaktowanie:
czesc jestem Krzysztof jestem z Warszawy, posiadam wsk, ogara i motorynke. Intersesuje sie motoryzacja z okresu PRL.
- mateusz 46
- Moje maszyny: rm 125
- Kontaktowanie:
witam na forum jestem od dawna ale od kilkunastu dni pod nowym nickiem Mateusz46 wiec tak nazywam sie Mateusz mieszkam w okolicach olsztyna (warmińsko-mazurskie)
motoryzacją interesuje sie od zawsze posiadam kilka motorów
-komar 2351
-motorynka
-ogar 200
-ogar 205
-wsk 125 gil
-wsk 125 x 3 (w częściach)
-wsk M21W2 ''GARBUSKA''
-wsk m21w2 kobuz
-crossa z silnikiem od wsk 175
-może wkrótce romet 50-T1 z silnikem 019
może jeszcze nie mam zbyt dóżo motorów ale chcem mieć jak najwiecej i otworzyć muzeum motoryzacji
moim najwiekszym marzeniem jest WSK DUDEK który że tak powiem jest dla mnie nie osiągalny ze względów finansowych i takich ze w moim regionie prawie ich nie było
((
motoryzacją interesuje sie od zawsze posiadam kilka motorów
-komar 2351
-motorynka
-ogar 200
-ogar 205
-wsk 125 gil
-wsk 125 x 3 (w częściach)
-wsk M21W2 ''GARBUSKA''
-wsk m21w2 kobuz
-crossa z silnikiem od wsk 175
-może wkrótce romet 50-T1 z silnikem 019

może jeszcze nie mam zbyt dóżo motorów ale chcem mieć jak najwiecej i otworzyć muzeum motoryzacji
moim najwiekszym marzeniem jest WSK DUDEK który że tak powiem jest dla mnie nie osiągalny ze względów finansowych i takich ze w moim regionie prawie ich nie było

Ekipa Północ