Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Witam, mam na imię Bartek, jestem studentem politechniki wrocławskiej, na kierunku mechanika i budowa maszyn:)
Posiadam jedną WSK m06b3, którą aktualnie odremontowuje do stanu jak najbardziej zbliżonego do oryginału:) Powoli mi to idzie i jest sporo nieprzewidzianych trudności, ale powoli do przodu:)
Posiadam jedną WSK m06b3, którą aktualnie odremontowuje do stanu jak najbardziej zbliżonego do oryginału:) Powoli mi to idzie i jest sporo nieprzewidzianych trudności, ale powoli do przodu:)
- Kamil
- GG: 8246388
- Moje maszyny: Kilka WSK
Komar
Pony 301 - Lokalizacja: Mazowsze
- Kontaktowanie:
Witam ... jestem motórzystą z okolic Warszawy, chętnie pojede na każdy zlot, oczywiście WSK-ą. Posiadam WSK 125 KOs z 1981 roku, odrestaurowana i zarejestrowana.
- Biper
- GG: 189531
- Kontaktowanie:
witam wszystkich mam na imie Robert jestem z Bialegostoku właśnie ukończyłem studium plastyczne
zajmuje się starą motoryzacją całe podwórko motocykli wszystko powoli odnawiane
akurat na warsztacie jest wsk wiec postanowiłem się dołączyć do grona
moja stajnia to
(pojemnościami)
k125m 1950
wsk m06 b3
mz es 250/2 trophy 1970
junak m10 1963
"rusek" (rama kachy wygląd emy,silnik urala,a w papierze dniepr)
k750 ~1960
zajmuje się malowaniem/rysowaniem grawerowaniem
zajmuje się starą motoryzacją całe podwórko motocykli wszystko powoli odnawiane
akurat na warsztacie jest wsk wiec postanowiłem się dołączyć do grona
moja stajnia to
(pojemnościami)
k125m 1950
wsk m06 b3
mz es 250/2 trophy 1970
junak m10 1963
"rusek" (rama kachy wygląd emy,silnik urala,a w papierze dniepr)
k750 ~1960
zajmuje się malowaniem/rysowaniem grawerowaniem
-
- Kontaktowanie:
Okej! Uznałem, że pora abym i ja wyszedł z ukrycia i przedstawił się:). Mam na imię Tomek , mieszkam w Gdańsku i obecnie czekam na promocję do klasy maturalnej w LO. Tutaj będzie dla was pewne zaskoczenie, bo nigdy nie posiadałem żadnego motorku(kiedyś mnie tak nie kręciły). Motórowego bakcyla zaszczepił mi mój serdeczny przyjaciel(jest tu pod nickiem mateusz 46). Obecnie "katuje" rodziców by zgodzili się na zakup wski, lecz mam z tym nie lada problem. Postanowiłem nie marnować czasu i zarejestrować się tu w celu dokształcenia się(na razie tylko teoretycznie). Pozdrawiam Tomek
-
- GG: 22437727
- Moje maszyny: WSK M06-64 '64
WSK M06-B1 '66 - Lokalizacja: woj.Mazowieckie
- Kontaktowanie:
Jestem Bartek Jestem Z Łysych tak tak Tam gdzie jest zakład przetwórstwa mięsnego JBB który powinniście znać..niektórzy . Przygoda z WSKami zaczęła sie moja w 2000 roku ponieważ wtedy wygrzebałem ze stodoły swój pierwszy silnik i rozebrałem go od podstaw nawet wał sam rozkręciłem i tak zaczęła sie moja przygoda z wskami musiało to nastać dlatego że mój dziadek jezdzi tata jezdzi no i ja teraz jezdzę i jest mi z tym bardzo dobrze .
A i zapomniałem wspomnieć że kocham Ciężarówki to moja nawet większa pasja od motocykli dla mnie to nie jest zwykła jazda tylko marzenia i wspomnienia z dzieciństwa.
Pozdrawiam BarteZ.
A i zapomniałem wspomnieć że kocham Ciężarówki to moja nawet większa pasja od motocykli dla mnie to nie jest zwykła jazda tylko marzenia i wspomnienia z dzieciństwa.
Pozdrawiam BarteZ.
- tony
- GG: 1927416
- Moje maszyny: WSK M06B3 83r.M06B3 "Bąk"76r.JAWATS350 87r.MZ ETZ 150
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich.Mam na imię Marek lat 19 jestem ze Świętokrzyskiego.Interesuje się starymi motocyklami z okresu PRL,serwisem telefonów komórkowych,oraz wszystkim co związane z informatyka i elektroniką.Chodzę to tech. informatycznego w Kielcach.Posiadam WSK 125 M06 82r. (dokładnie nie wiem jaki to model
)Jest to moja pierwsza WSK która dostałem od dziadka na 18.Przed WSK miałem 2 komary jeden 72r drugi roku nie pamiętam
Pozdrawiam Tony

Pozdrawiam Tony

Moje byłe moto
-> viewtopic.php?f=72&t=8095 <-

-
- Kontaktowanie:
Witam mam na imię Michał jestem z Płocka ale studiuję w Olsztynie. Moja maszyna to WSK Kobuz z 1984 roku, niestety nie miałem okazji się nawet na niej przejechać ponieważ kupiłem motór w kiepskim stanie, ale ok 2 miesiące temu rozebraliśmy go z kolegą (też motórzystą) i teraz po kapitalnym remoncie silnika oraz lakierowaniu wzięliśmy się za składanie.
Pozdrawiam Michał.
Pozdrawiam Michał.
- marcin jakimiuk
- GG: 10644030
- Kontaktowanie:
Witam.Mam na imię Marcin Jakimiuk ,mam 17 lat i pochodzę z Łosic koło Siedlec (woj. Mazowieckie) Jeżdżę motorkiem już od dłuższego czasu- oczywiście WSK 125.motorki jakie mam:WSK 125, minsk 125, Romet Chart, Honda MBX 80, i pół hondy NSR 125
Jestem przyjazny na propozycje odnośnie jakichś zlotów albo wypraw w okolicy woj. Mazowieckiego
Dalej bałbym się jechać bo nie mam prawka xD ale i tak daję moją wiesią na całego ;P Serdeczne pozdro dla wszystkich użytkowników z forum!

-
Dzień dobry! Nazywam się Wojtek Kopczyński, mam 52 lata ale dzięki motocyklom ciągle mi się wydaje, że mam mniej
. Jeżdżę Yamahą XS 360 z 1977, którą ubrałem w kilka sportowych akcesoriów Pichlera i stylizuję powoli ale uparcie na Cafe Racera. Prowadzę też prywatną stronę poświęconą cafe racerom i rockersom: http://www.rockers.webd.pl
Postanowiłem się u Was zalogować bo interesuje mnie sportowa (zwłaszcza wyścigowa) przeszłość polskich motocykli. Na spotkaniu miłośników Junaka spotkałem kilku z Was i z podziwu wyjść nie mogłem - jak dużo wiecie na temat WSK, Promotów i innych i jak staracie się dokładnie usystematyzować tę wiedzę i nawiązać kontakt z zawodnikami i konstruktorami tych motocykli. Mam nadzieję, że i ja uzupełnię od Was moje wiadomości i kto wie, może z czasem pokuszę się o odbudowę jakiegoś Promota.....
Pozdrawiam szczególnie kolegów z ostatniego spotkania miłośników Junaka!!!!!

Postanowiłem się u Was zalogować bo interesuje mnie sportowa (zwłaszcza wyścigowa) przeszłość polskich motocykli. Na spotkaniu miłośników Junaka spotkałem kilku z Was i z podziwu wyjść nie mogłem - jak dużo wiecie na temat WSK, Promotów i innych i jak staracie się dokładnie usystematyzować tę wiedzę i nawiązać kontakt z zawodnikami i konstruktorami tych motocykli. Mam nadzieję, że i ja uzupełnię od Was moje wiadomości i kto wie, może z czasem pokuszę się o odbudowę jakiegoś Promota.....
Pozdrawiam szczególnie kolegów z ostatniego spotkania miłośników Junaka!!!!!
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Witamy na Forum ! Dzięki za wnikliwą dyskusję prawie do białego rana :>
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!
- CeZetHa
- Moje maszyny: '73 WSK 175
'82 Honda CX500ec - Lokalizacja: Brzozów
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich motórzystów
Wypada się przedstawić więc się przedstawię ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jestem Maciek, mam 17 lat i pochodzę z Brzozowa (woj. podkarpackie). Moja przygoda z motocyklami zaczęła się tak naprawdę niedawno, lecz od dawna marzyłem o motocyklu. Pewnie pozostało mi to w genach po dziadku, który służbowo jeździł po całym powiecie brzozowskim na WFM-kach, Gazeli i kilku WSK-ach (jedyną pozostałą WSK-ę 125 "Gil" przekazał właśnie mi
) i po tacie, który na swojej 175 przejechał kawał Europy (Polskę, Ukrainę, Rumunię, Białoruś, Węgry, Czechosłowacja). Moje osiągnięcia na motocyklach to na razie kilka gleb zaliczonych na dziadkowym "Gilu" i poparzona prawa noga na wydechu
W każdym razie obydwie WSK-i przeleżały kawał czasu u mojego dziadka no i czas dał o sobie znać... Rdza, syf i ubóstwo No ale rok temu zabrałem te WSK-i z tatą do remontu. "Gil" już wyremontowany i jeździ sobie po polach (tzn. ja na nim jeżdżę, bo uczę się na nim jeździć
), a 175 właśnie jest w trakcie remontu. Jak dorwę cyfrówkę to postaram się pstryknąć jakieś zdjęcia motórków 
W każdym razie cieszę się, że powstało to forum. Dużo mi pomogło przy remoncie motorów, a przede wszystkim zachowuje pamięć o klasykach

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jestem Maciek, mam 17 lat i pochodzę z Brzozowa (woj. podkarpackie). Moja przygoda z motocyklami zaczęła się tak naprawdę niedawno, lecz od dawna marzyłem o motocyklu. Pewnie pozostało mi to w genach po dziadku, który służbowo jeździł po całym powiecie brzozowskim na WFM-kach, Gazeli i kilku WSK-ach (jedyną pozostałą WSK-ę 125 "Gil" przekazał właśnie mi

W każdym razie cieszę się, że powstało to forum. Dużo mi pomogło przy remoncie motorów, a przede wszystkim zachowuje pamięć o klasykach

- konter
- GG: 1155228
- Moje maszyny: B1 '69
B3 '77 - Lokalizacja: Węgrów, Piastów
- Kontaktowanie:
Ja również witam Wszystkich. Bartek z Warszawy - świeżo upieczony właściciel już działającej b1. Pozdrawiam serdecznie 

moja M06B1 obecnie i przed remontem
-
- GG: 1339321
- Kontaktowanie:
Witam .Jestem Rafał z okolicy Łańcuta motorami interesuje sie od dawna głównie zaytkowymi .Mam pare WSK z różnych roczników 56,58,63,78,85 i duzo części .Jednak ostatnimi laty bardzo safascynował mnie J U N A K . Pozdrawiam wszystkich miłosników zabytkow
Kupie części do Hondy CB 500 FOUR z lat 70 lub całą Honde !!! rafal.junak@gmail.com
Witam!Patryk z Wrocławia jestem mam 18lat;)Mam kilka motorów i samochodów(warszawa pick-up 59r,polonez borewicz 80r,fiat 2300 berlina 66r).Chętnei bym uczęszczał na Dolnośląskei zloty polskich sprzętów pozdro
-
- GG: 1339321
- Kontaktowanie:
witaj snajper
Kupie części do Hondy CB 500 FOUR z lat 70 lub całą Honde !!! rafal.junak@gmail.com
Siemka!
Jestem Piotrek mam 15 lat i mieszkam w Pasłęku k. Elbląga.
Moim hobby są motocykle, jazda samochodem, komputery i Elektronika samochodowa!
Jestem Piotrek mam 15 lat i mieszkam w Pasłęku k. Elbląga.
Moim hobby są motocykle, jazda samochodem, komputery i Elektronika samochodowa!
- karolo986
- Kontaktowanie:
witam
Karol ze swietokrzyskiego
powoli bede przywracal do stanu perfecto M21W2
smigam na codzien fordem probe 2,2T a ogolnie interesuje sie car audio
sadze ze odnajde tu pomoc w odnowie sprzeta
pozdrawiam
Karol ze swietokrzyskiego

smigam na codzien fordem probe 2,2T a ogolnie interesuje sie car audio

sadze ze odnajde tu pomoc w odnowie sprzeta

pozdrawiam

Witka
Nazywam się mateusz mam 15 lat mieszkam w okolicach włodawy mam pare motocykli niedługo kupuje wsk-e M21W2 Kobuza a tak poza tym mam jeszcze wiesławe 125
Nazywam się mateusz mam 15 lat mieszkam w okolicach włodawy mam pare motocykli niedługo kupuje wsk-e M21W2 Kobuza a tak poza tym mam jeszcze wiesławe 125
- BartekG
- Kontaktowanie:
Witam!
Witam szanowne forum!
Na imie mam Bartek, jestem z Gdańska.
Intersuję się głównie motocyklami zabytkowymi, których troszkę juz nazbierałem, ale ze względów sentymentalnych, bardzo szanuję wszelkie produkty WSK, stąd znalazłem się na forum.
Obecnie mam następujące WSK:
M06 1959
M150 1960
M06B1 1970
Mo6B3 1979
Delikatna uwaga do modratorów - wiem, że wyszło ich coś koło 9500 szt, ale warto by wrzucić do opisów kategorii dorzucić wsk M150 i silnik S06
Pozdrawiam
Na imie mam Bartek, jestem z Gdańska.
Intersuję się głównie motocyklami zabytkowymi, których troszkę juz nazbierałem, ale ze względów sentymentalnych, bardzo szanuję wszelkie produkty WSK, stąd znalazłem się na forum.
Obecnie mam następujące WSK:
M06 1959
M150 1960
M06B1 1970
Mo6B3 1979
Delikatna uwaga do modratorów - wiem, że wyszło ich coś koło 9500 szt, ale warto by wrzucić do opisów kategorii dorzucić wsk M150 i silnik S06

Pozdrawiam
- wsk->mz
- Kontaktowanie:
Witam!
Mam na imie Adrian mieszkam w Grochowej poblize Piaseczna
interesuje się głównie mechanika i muzyka
Posiadam wsk 125 po nie wielkich przeróbkach w te wakacje chcę nabyć
mz 250
Mam na imie Adrian mieszkam w Grochowej poblize Piaseczna
interesuje się głównie mechanika i muzyka
Posiadam wsk 125 po nie wielkich przeróbkach w te wakacje chcę nabyć