Przedstaw Się
Re: Przedstaw Się
Mam na imie Patryk. W wieku 6lat dostalem komara na ktorym nie umialem jezdzic pozniej byla WSK i niedawno zakupiona Honda CBR 600
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK125, Minsk125
- Kontaktowanie:
Cześć
Nazywam się Kuba, mieszkam niedaleko Białegostoku. Niedawno stałem się posiadaczem maszyn widocznych na zdjęciu poniżej:

Potrzebuję pomocy z ustaleniem modelu i rocznika.
Nazywam się Kuba, mieszkam niedaleko Białegostoku. Niedawno stałem się posiadaczem maszyn widocznych na zdjęciu poniżej:
Potrzebuję pomocy z ustaleniem modelu i rocznika.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Podaj nr ramy obu motocykli to ci powiem
. Ale ta bardziej kompletna to bardzo wczesna garbuska rocznik około 71/72

Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Korbowód
- Moje maszyny: M06B3 1974 i 1982
MZ ETZ 250
CZ 350 472.6 - Lokalizacja: Lubelskie
- Kontaktowanie:
- Arek19973
- Moje maszyny: Wsk 175, Romet 50 T-1, Simson S51
- Kontaktowanie:
Witam, nazywam się Arek, mam 15 lat i pochodzę z okolic Białegostoku. Od dziecka interesuje się motoryzacją i sportem. Aktualnie posiadam wsk-ę 175 z 1984 roku, dwa komary i zippa nekena.
Zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ planuję zimą rozpocząć remont mojej wsk-i ( tylko malowanie i kilka usprawnień, ale nie żaden tuning!), oraz chcę w miarę moich możliwości pomagać innym użytkownikom. To chyba tyle, pozdrawiam
.

-
- Moje maszyny: wsk 125 komary
- Kontaktowanie:
Mam na imie Damian, posiadam wsk 125 z 77 roku, parę komarków i rometów, interesuje się naprawą i odrestaurowaniem starych motorkow
Co wiecej mozna pisac
Co wiecej mozna pisac
- kerdmann
- Moje maszyny: WSK 125M06B3 1978r.
- Kontaktowanie:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam na imię Krzysztof, mam 30 lat, mieszkam w Redzie w województwie pomorskim i postanowiłem odrestaurować motocykl WSK 125 M06B3 z 1978 roku.
Jest to mój pierwszy motor i pierwsza próba restaurowania czegokolwiek. Mam nadzieję że efekty będą co najmniej zadowalające!
Na forum będę przedstawiał kolejne etapy remontu garbuski.
Pozdrawiam.
Mam na imię Krzysztof, mam 30 lat, mieszkam w Redzie w województwie pomorskim i postanowiłem odrestaurować motocykl WSK 125 M06B3 z 1978 roku.
Jest to mój pierwszy motor i pierwsza próba restaurowania czegokolwiek. Mam nadzieję że efekty będą co najmniej zadowalające!
Na forum będę przedstawiał kolejne etapy remontu garbuski.
Pozdrawiam.
Siemka. Mam na imię Dawid. Mam 16 lat.
Jestem posiadaczem WSK M21W2 KOBUZ '82r.
Planuję przeprowadzić w zimę porządny remont, coś w stylu naszego forumowego kolegi AudioBas.
Obecnie zakładam zapłon elektroniczny - zapłon CDI.
Moje GG w razie czegoś - 668507. I nr telefonu - 510967393 - jeżeli by ktoś chciał coś kupić, bo mam sporo części do różnych motorów.
Jestem posiadaczem WSK M21W2 KOBUZ '82r.
Planuję przeprowadzić w zimę porządny remont, coś w stylu naszego forumowego kolegi AudioBas.
Obecnie zakładam zapłon elektroniczny - zapłon CDI.
Moje GG w razie czegoś - 668507. I nr telefonu - 510967393 - jeżeli by ktoś chciał coś kupić, bo mam sporo części do różnych motorów.
-
- Moje maszyny: chmara komarów
- Kontaktowanie:
Witam, mam na imię Antek. Mam całą chmarę komarów i rometów, poszukuję teraz jakiejś wsk-i(najlepiej 3-biegowej). Mam nadzieję, że to forum pomoże mi w wielu kwestiach. A i ja postaram się podzielić z innymi moją skromną wiedzą. Pzdr
-
- Moje maszyny: Ogar 205
WSK 125 '85 - Lokalizacja: Środa WLKP
- Kontaktowanie:
Witam!
Mam na imię Marcin i niedługo skończę 17 lat.
Mieszkam w okolicy Środy Wielkopolskiej i jestem jak Wy - także MotÓrzystą.
Posiadam WSK m06b3 z kominem M21w2... Chcę ją zostawić w takim stanie jakim jest.
Mam też ogara 205 w oryginale... I chyba chce znowu kupić M06B1 albo "Fumkę"
To już nam chyba nie przejdzie
LwG!
Mam na imię Marcin i niedługo skończę 17 lat.
Mieszkam w okolicy Środy Wielkopolskiej i jestem jak Wy - także MotÓrzystą.
Posiadam WSK m06b3 z kominem M21w2... Chcę ją zostawić w takim stanie jakim jest.
Mam też ogara 205 w oryginale... I chyba chce znowu kupić M06B1 albo "Fumkę"
To już nam chyba nie przejdzie

LwG!
-
- Moje maszyny: Wsk 175 79r.
- Kontaktowanie:
Siemanko
Mam na imię Bartek Śnieg. Niebawem będe miał 18-tke. Jestem z lubelszczyzny
Posiadam WSK M21W2 z 79r.
PoZdR

Mam na imię Bartek Śnieg. Niebawem będe miał 18-tke. Jestem z lubelszczyzny

Posiadam WSK M21W2 z 79r.
PoZdR

- rubicon
- Moje maszyny: wskM06B1
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Paweł, mam 37 lat (z tego co zdążyłem zobaczyć to zdecydowanie zawyżam Wam średnią wieku:), mieszkam w Sycowie na pograniczu woj. dolnośląskiego i wlkp. Od kilku lat w mojej głowie pojawiała się chęć posiadania polskiego klasyka i ostatecznie kilka dni temu drogą zakupu nabyłem M06 B1 z 1971 r. Moja żona mówi że kupiłem sobie motocyklowe puzzle, bo odebrałem go całkiem rozebranego. Rama, blachy, błotniki, silnik i kilka kartonów pozostałych części. Moim celem jest odrestaurowanie motocykla ... pierwszego. Pzdr
-
- Moje maszyny: Silnik WSK 125
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich jestem Dominik, rocznik 89, odnawiam właśnie silnik wsk 125 

-
- Moje maszyny: WSK M06-B1
- Kontaktowanie:
Witam, co tu dużo pisać, odkryłem u Dziadka małżonki WSK M06-B1. Obecnie stan jak na focie, ale popracuje nad nią i będzie lepiej. Na imię mam Szymon, rocznik 81. A na oku kolejne nabytki, chyba łyknąłem bakcyla. Na razie w zimne wieczory robota gwarantowana. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- szymon_wolebez
- Moje maszyny: kiedyś - WSK 175 Kobuz z 1982
obecnie - Honda Transalp 650 - Lokalizacja: Korsyka- Francja
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
Nazywam się Szymon i jestem z Białegostoku.
Od ok. 8 lat mam na stanie WSK 175 KOBUZ z 1982 roku.
Motorek ciągle utrzymywany w stanie gotowym do jazdy i oczywiście zarejestrowany.
Ciągle użytkowany po ostatnim remoncie w tym roku pękło 700km przez niecały tydzień.
Ostatnio zrobiłem remont układu napędowego (remont kapitalny silnika, nowe opony, nowe łożyska kół itp.) i postanowiłem zainteresować się turystyką motocyklowa. Prace lakiernicze są już w planach, gdyż fabryczny lakier prosi się już o wymianę.
Czytając różne artykuły zdałem sobie sprawę, że dobrze zrobiona WSK może sporo przejechać bez większych napraw.
Dlatego tu jestem aby móc czytać i dyskutować na tematy techniczne, mieć rozeznanie na temat zlotów i wypraw.
Poza motocyklami interesuje się jeszcze elektroniką (obecnie kierunek na studiach elektronika i telekomunikacja na PB) oraz modelarstwem RC a szczególnie FPV. Dawno temu ukończyłem technikum mechaniczne i to w tamtym czasie opętała mnie moto mania.
Planuję kiedyś WSK'ą objechać dookoła Polskę. W najbliższym czasie wyprawę co najmniej w Bieszczady.
Pozdrawiam
Szymon
Nazywam się Szymon i jestem z Białegostoku.
Od ok. 8 lat mam na stanie WSK 175 KOBUZ z 1982 roku.
Motorek ciągle utrzymywany w stanie gotowym do jazdy i oczywiście zarejestrowany.
Ciągle użytkowany po ostatnim remoncie w tym roku pękło 700km przez niecały tydzień.
Ostatnio zrobiłem remont układu napędowego (remont kapitalny silnika, nowe opony, nowe łożyska kół itp.) i postanowiłem zainteresować się turystyką motocyklowa. Prace lakiernicze są już w planach, gdyż fabryczny lakier prosi się już o wymianę.
Czytając różne artykuły zdałem sobie sprawę, że dobrze zrobiona WSK może sporo przejechać bez większych napraw.
Dlatego tu jestem aby móc czytać i dyskutować na tematy techniczne, mieć rozeznanie na temat zlotów i wypraw.
Poza motocyklami interesuje się jeszcze elektroniką (obecnie kierunek na studiach elektronika i telekomunikacja na PB) oraz modelarstwem RC a szczególnie FPV. Dawno temu ukończyłem technikum mechaniczne i to w tamtym czasie opętała mnie moto mania.
Planuję kiedyś WSK'ą objechać dookoła Polskę. W najbliższym czasie wyprawę co najmniej w Bieszczady.
Pozdrawiam
Szymon
- adamson
- Moje maszyny: m06-64
- Kontaktowanie:
Witam, Adam, 35 lat, inżynier mechanik, bez problemu (albo i z) poradzę sobie z bestią m06-64. Mam ją od paru lat, kilku części brak.
. Wkrótce (może za rok) będzie wyglądać jak oryginał.
W razie potrzeby, jak nie będę sobie dawał rady, albo nie znajdę pomocnej informacji na forum, to będę Was męczył o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję.

W razie potrzeby, jak nie będę sobie dawał rady, albo nie znajdę pomocnej informacji na forum, to będę Was męczył o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję.

- kuba063
- Moje maszyny: WSK 9szt
MZ 5szt
Jawa TS
SHL M11
WFM
Mińsk 125
CZ 175 ZZr - Lokalizacja: Waganiec-Włocławek
- Kontaktowanie:
Witam. Mam na imie Kuba, rocznik 1992. Jestem z okolic Ciechocinka. Studiuje na II roku Wychowania Fizycznego. Swoja przygode zacząłem mając 6-7 lat kiedy dostałem pierwsza motorynkę. Aktualnie posiadam około 20 motocykli i pół stodoły części. Chce skompletować prywatną kolekcje Polskich motocykli PRLu. Posiadam między innymi: MZ TS 150, CZ 175, WSK M06b3 '72, '74, '80, '83, '84. WSK Kobuz, SHL M11, WFM M06, 3 motorynki (M1, M2 i M301), Ogara 20, 205, Rometa kadeta, Komara sztywniaka i tego na kopke, SHL M17 Gazelę i jeszcze kilka niekompletnych gratów. Posiadam także odremontowanego VW Garbusa. Motocykle to moja pasja i tyle 

Kupie wraki motocykli PRLu. "Garbus nie gubi oleju, on znaczy swój teren"
-
- Moje maszyny: wsk125
- Kontaktowanie:
Witam , na forum jestem zalogowany już jakiś czas. Mam na imie Robert,lat 26 z Łodzi. Mam 4 wsk,1 shl,1 komar 2350 . Nie ukrywam że Wasza pomoc będzie mi bardzo pomocna w odrestaurowaniu tych sprzętów.
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .
-
- Moje maszyny: gazela 69, pannonia 63, pic,75 shl m1161,
WSK S1 74' - Lokalizacja: Lublin
- Kontaktowanie:
Witam Wszystkich serdecznie
Mam na imie Piotr, okolice Lublina
moje motocykle:
Pannonia T1 63', Pannonia TLF 59', Shl Gazela 69', Jawka typ 20, Komar3, oraz WSK PIC z 1975.
Niestety z Picem musze sie pożeganać bo potrzebuje pieniedzy, ale robie to z wielkim żalem.
Mam na imie Piotr, okolice Lublina
moje motocykle:
Pannonia T1 63', Pannonia TLF 59', Shl Gazela 69', Jawka typ 20, Komar3, oraz WSK PIC z 1975.
Niestety z Picem musze sie pożeganać bo potrzebuje pieniedzy, ale robie to z wielkim żalem.