Problem ze stacyjką

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Grabar96
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 '76r.
Kontaktowanie:

Problem ze stacyjką

Post autor: Grabar96 » 2013-01-20, 15:08

Witam.
Jak widać w moim koncie posiadam wskę 125 "garbata". Jednak mam drobne problemy ze stacyjką które przeszkadzają lub uniemożliwiają jazdę przepisową.

Problem nr.1 - kluczyk przy wysokich obrotach wyskakuje. Jadąc z prędkością maksymalną trzeba co 5 sekund wciskać kluczyk.
Czy można coś z tym zrobić czy trzeba kupować nową stacyjkę czy regenerować (czy są jakieś zakłady
specjalizujące się naprawą stacyjek?)

Problem nr.2 - Po ustawieniu kluczyka na światła drogowe (długie-krutkie i tył) światło tylne raz świeci a raz nie. Nie jest to wina
instalacji ponieważ sprawdzałem. Bawiąc się kluczykiem można włączyć światła tylne chociaż czasami włączają się bez
problemu. Jak rozwiązać ten problem: sposób na naprawę czy wymiana.

Pozdrawiam :papa:
Nie mam czasu tracić czas

Awatar użytkownika
iron_bird
GG: 9680903
Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r
Kontaktowanie:

Re: Problem ze stacyjką

Post autor: iron_bird » 2013-01-21, 14:06

Stacyjka się zużyła już, bądź masz pośniedziałe styki. Ja jak rozbierałem swoją stacyjkę od B3 z 83 roku(ponieważ gubiła mi światła podczas jazdy) zauważyłem że styki były mocno zaśniedziałe. Dodatkowo stacyjka była w środku zasmarowana smarem który już wyschnął i skutecznie powodował przerwania w dostawie prądu ;-) Rozbierz ją i wyczyść.

Odpowiedz