Kilka pytań odnośnie instalacji elektrycznej WSK 125 B3

Odpowiedz
kawka66
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125
Kontaktowanie:

Kilka pytań odnośnie instalacji elektrycznej WSK 125 B3

Post autor: kawka66 » 2016-06-02, 21:15

Witam mam na imię Paweł posiadam WSK 125 B3 po dziadku która miała skopaną instalację elektryczną. Dzisiaj cały dzień spędziłem na jej reanimacji wszystkie nowe kable peszel oraz konektory zaprasowane prasą. Taki schemat użyłem Obrazek
Wszystko podłączyłem zgodnie ze schematem kable dobrane kolorami jak w schemacie pozostał mi jedynie prostownik diodowy który ma 4 kable dokładnie taki Obrazek
i niestety nie wiem czy go dobrze podłączyłem prosił bym o opis podłączenia do tego schematu.
I teraz tak po złożeniu wszystkiego i odpaleniu motocykla BRAK AKUMULATORA będzie jutro nowy włączam światła świeci się ładnie żarówka przednia oraz żarówka podświetlania tablicy rej. z tyłu z tym że bardzo słabo i nie świeci się postój z przodu czy tak ma być?. Po podłączeniu prostownika 6V w miejsce akumulatora żarówka z tyłu pozycyjna święci bardzo ładnie działa stop oraz klakson i żarówka z przodu też świeci oki oraz w dalszym ciągu nie świeci postój z przodu. Postój z przodu świeci tylko sam w innej pozycji kluczyka czy to normalne ?
I jeszcze jedno jest możliwość sprawdzenia jakie napięcie dają cewka świetlna oraz ładowania na tych wypustkach z silnika czy zwykły miernik sobie poradzi i jakie powinny być wartości.
Dziękuje i pozdrawiam

Odpowiedz