Mam kilka pytań odnośnie elektryki w WS-ce. Od razu mówię, że przejrzałem dziesiątki stron na te tematy i znalazłem tylko częściowe odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Więc tak:
1 Jak wiadomo stary prostownik selenowy należy wywalić i wstawić... no właśnie co... bo polecano kilka prostowników diodowych i w końcu zbaraniałem i nie wiem co najlepiej:
a)zwykła dioda
b)dioda Schottky'ego
c)mostek Graetza
d)chłodziarko zamrażarka firmy krzak (nie no dobra... ale tak na poważnie może jeszcze jakies inne opcje są)
oczywiście wszystko (tak zrozumiałem) min. 3A i 100V
2 Tu też temat wielokrotnie wałkowany, ale nie mogę znaleźć konkretu, bo większość robi masło maślane...

Czy ktoś ma działające KIERUNKOWSKAZY w WSK 125 na instalacji 6V???
I czy może mnie ktoś poinstruować w tym temacie:
- jakie żarówki - jaka moc (ledowe czy żarnikowe)
- jaki przerywacz (nie wiem czy zwykły 6v czy jakiś 6v 2x21w - co to za różnica??)
- co z akumulatorem - czy da radę???
3. No i na końcu sprawa z ładowaniem.
Czy po podłączeniu kierunków wystarczy prądu na doładowywanie aku?
Jeśli nie (a pewnie tak będzie) to niech ktoś napisze jak z tym sobie poradzić najprostszym sposobem, bo wiem, że niektórzy mają kierunki w 125 i wszystko gitara. Od razu dodam, że nie mam żadnego CDI, tylko narazie ZWYKŁĄ,ORYGINALNĄ, NIE PRZERABIANĄ instalację 6v.
Dobra, narazie tyle. Jeszcze mam pytanie ale to później, żeby narazie to ogarnąć. Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość ( :