Naprawa stacyjki WSK/Chart
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1985
- Kontaktowanie:
Naprawa stacyjki WSK/Chart
Witam.
Naprawiał ktoś z forumowiczów stacyjkę występującą w ostatnim roczniku WSKi. W mojej stacyjce zgubiło się przejście, ale dobrze pstrka. Naprawiał to ktoś? ma ktoś jakieś zdjęcia?
Z góry dziękuje.
Naprawiał ktoś z forumowiczów stacyjkę występującą w ostatnim roczniku WSKi. W mojej stacyjce zgubiło się przejście, ale dobrze pstrka. Naprawiał to ktoś? ma ktoś jakieś zdjęcia?
Z góry dziękuje.
- man on the WSK
- Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983 - Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
- Kontaktowanie:
Re: Naprawa stacyjki WSK/Chart
Sprawdź mosiężne blaszki w środku. Jakiś czas temu grzebałem w swojej przy okazji wymiany wkładki z kluczykiem. Zdjęć niestety nie posiadam. W każdym razie ta stacyjka jest prosta w środku i trudno jest ją źle złożyć. Zdjęcia zapodałbym dopiero jak będę robił kolejną stacyjkę znalezioną na złomie.
-
- Kontaktowanie:
Udało mi się naprawić. Przesmarowałem w środku, styki przeczyściłem papierem 800. Działa znakomicie.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale miałem tylko telefon.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale miałem tylko telefon.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- supersonic25
- Moje maszyny: wsk m06b3
- Kontaktowanie:
@man on the WSK, napisałbyś co konkretnie wymieniałeś i w jakim celu? Podałbyś gdzie to kupiłeś? pzdr.
-
- Kontaktowanie:
Wymienił wkładkę razem z kluczykiem prawdopodobnie. A ta wkładka była od żuka itp.
- man on the WSK
- Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983 - Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
- Kontaktowanie:
Wkładkę wymieniałem z powodu braku zapadek - można było wsadzić cokolwiek w stacyjkę i przełączała. Dzięki tacie zdobyłem stacyjkę od żuka starego typu (można też wkładkę wyjąć ze stacyjki nysy , warszawy, a nawet od Autosana H9). Wymiana polega na tym że po zdjęciu dolnego plastiku odkręcamy tę śrubę na środku i wyjmujemy starą wkładkę i w jej miejsce wstawiamy nową. Następnie montujemy wszystko w całość. Szczególną uwagę trzeba zwrócić na ostrożne i dokładne zagięcie miejsc na dole metalowej obudowy stacyjki do plastikowego spodu ze stykami - bardzo łatwo jest je urwać. Mam jeszcze jedną taką stacyjkę do naprawy i mogę zrobić zdjęcia jak krok po kroku to wykonać. Muszę jeszcze zdobyć dawcę wkładki bo na razie nie mam.
- supersonic25
- Moje maszyny: wsk m06b3
- Kontaktowanie:
Dzięki chłopaki. : ) Jak byś dał w wolnym czasie foto to super
Kamko, dzięki za zdjęcia, przynajmniej wiem czego się spodziewać ;p A czy jest możliwość w tej stacyjce wymienić kluczyk na nowy? Głównie chodzi o to, że piny są wyrobione w środku i jak się kiedyś przed remontem po lesie grzało, to mi kluczyk wypadł i o mały włos bym go nie znalazł 
aaa. no i jeszcze mam problem bo mam jakieś 'czwarte' ukryte przełożenie, jak od zera wezmę na lewo (przeciwnie niż do jedynki) to mi się pozycja włącza...

aaa. no i jeszcze mam problem bo mam jakieś 'czwarte' ukryte przełożenie, jak od zera wezmę na lewo (przeciwnie niż do jedynki) to mi się pozycja włącza...
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Jawa 23P WSK M06B3
a ma ktos na sprzedaz taka stacyjke z kluczykiem? czy do kazdej stacyjki charta byl ten sam kluczyk?