Problem z gaźnikiem nie da sie go ustawić

Odpowiedz
DragonForce
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125
Kontaktowanie:

Problem z gaźnikiem nie da sie go ustawić

Post autor: DragonForce » 2012-10-09, 21:28

witam wszystkich! mam drobny problem a mianowicie nie mogę ustawić gaźnika np obroty gdy wykrece srubkę to on zały czas chodzi i nawet nie schodzi z obrotów, albo nie moge wykręcić srubki powietrza wiecej jak 1 obrót ,mam ten gaźnik od ładnych lat i nigdy czegoś takiego nie było mam jeszcze jeden i na tym 2 dobrze chodzi ;/ i tu pytanie ; jaka część w gaźniku mogła ulec ??

Awatar użytkownika
szymon_wolebez
Moje maszyny: kiedyś - WSK 175 Kobuz z 1982
obecnie - Honda Transalp 650
Kontaktowanie:

Re: Problem z gaźnikiem nie da sie go ustawić

Post autor: szymon_wolebez » 2012-10-09, 22:10

O jakim gaźniku jest mowa?

Ja mam PEGAZa co prawda już wyrobionego przez lata ale jakoś da się to ogarnąć (może nie tak elegancko jak w nowym).
Głównie to wyrabia się przepustnica i zaczyna łapać lewe powietrze przez co nie idzie ładnie ustawić (zgodnie z opisem książkowym) wolnych obrotów. U siebie mam tak, że śruba od mieszanki paliwa słabo reaguje i aby były wolne obroty muszę mieć nieco uniesioną przepustnicę śrubą.

Kiedyś w lesie zgubiłem śrubę (nie było sprężynki :( )regulacyjną mieszanki w 125 i silnik pracował bez żadnej różnicy w czasie jazdy. Natomiast w 175 gdy mam źle ustawioną to czuję w czasie przyspieszania.
Nigdy nie miałem idealnego gaźnika więc pewnie nawet nie wiem jak to się ładnie da wyregulować.

Napisz co to jest za gaźnik i jaki jest stan przepustnicy, jaka dysza i czy mocno jest wyrobiony stożek śruby regulacyjnej mieszanki.

DragonForce
Moje maszyny: WSK 125
Kontaktowanie:

Re: Problem z gaźnikiem nie da sie go ustawić

Post autor: DragonForce » 2012-10-09, 22:26

wiec tak jest to gaźnik g20m przepustnica swoje lata ma wiec moze nadszedł na nia czas troche sie rusza na boki ,ale czy to to ? ;-( , dysze mam tą któtszą w dobrym stanie nie ma zadnych wgniecej ani pęknięć a stożek sruby to patrzyłem jest ok patrzyłem na innych mam 2 w 100% dobre śruby wiec to raczej odpada

Odpowiedz