Hej,
Kończę kompletować części do swojej WSKi - problem napotkałem przy wyborze czujnika stopu - pal licho że żaden dostępny na rynku nie przypomina oryginalnego - problem mam taki że wszystkie które dotychczas spotkałem są chyba od modelu B3 gdzie w spoczynku czujnik zwiera, a po wciśnięciu otwiera obwód. Z tego co udało mi się wywnioskować z konstrukcji trupa który zdemontowałem z mojego motocykla w B1 powinien działać dokładnie odwrotnie - wciśnięcie pręta powinno zewrzeć styki.
Widział ktoś gdzieś właściwe automaty dostępne? Czy może da się bez większego rzeźbienia przerobić instalację tak żeby to działało prawidłowo? Bo jedyne co mi wpada do głowy to zastosowanie tranzystora... Ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Automat STOPu M06 B1
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B1
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK M06B,WSK M06B1,WSK M150,WSK M06-64,
WSK M06L,WSK M06Z2 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Re: Automat STOPu M06 B1
Ciężko znaleść właściwy. Czasem ktoś na allegro czy OLX wystawi jakiegoś strupa ale nie ma pewności czy to jest właściwy do B1.
- Majster55
- Moje maszyny: WFM M06, WSK B1
- Kontaktowanie:
Miałem taki sam problem przy innym moto - z zewnątrz replika idealna, ale działał odwrotnie. na szczęście dało się tak powyginać blaszkę w środku, że wygląda i działa jak należy. Jak jest rozbieralny to próbuj kombinować z bebechami
-
- Moje maszyny: WSK M06B1
- Kontaktowanie:
niestety ale złączki i blaszki są zanitowane, a blaszek nie jestem w stanie tak dogiąć żeby to działało jak trzeba.