Dziwny problem z krzywka
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Romet Ogar 200
Wsk 125 - Lokalizacja: Turek
- Kontaktowanie:
Dziwny problem z krzywka
Witam. Mam pytanie dotyczące krzywki w wsk 175. problem zaczął się od kiedy zmieniłem simmering na wale od strony iskrownika. Gdy składałem zauważyłem, że krzywka tak w miarę lekko weszła a gwint w magnecie trochę zjechany i delikatnie luźno tam było. Złożyłem wszystko a tu nie da się ustawić zapłonu, bo platyny są praktycznie cały czas otwarte. Zaczynają się otwierać tak ja powinny i do samego dołu cały czas otwarte a zamykają się dopiero gdy tłok zaczyna iść ku górze. Czy to może być przez to, że krzywka nie jest ciasno. Dodam, że wsk odpalała wcześniej ale nie chodziła na wysokich obrotach a teraz w ogóle nie pali.
- szymon_wolebez
- Moje maszyny: kiedyś - WSK 175 Kobuz z 1982
obecnie - Honda Transalp 650 - Lokalizacja: Korsyka- Francja
- Kontaktowanie:
Re: Dziwny problem z krzywka
Zmieniałeś może przerywacz?
Miałem tak samo z nowymi przerywaczami bądź wyjętymi z innego silnika. Musiałem podpiłować ten języczek z tworzywa tak aby było dobrze.
Miałem tak samo z nowymi przerywaczami bądź wyjętymi z innego silnika. Musiałem podpiłować ten języczek z tworzywa tak aby było dobrze.
-
- Moje maszyny: Romet Ogar 200
Wsk 125 - Lokalizacja: Turek
- Kontaktowanie:
Re: Dziwny problem z krzywka
Właśnie nic nie zmieniałem.