Witam.
Rozebrałem całkowicie prądnicę od WSK 175
ładowanie 6V, oświetlenie 12V
Mam takie pytanie, jak powinny być podłączone i do których biegunów te kable: brązowy, żółty, niebieski.
Najlepiej jak by było foto. Problem jest w tym że ktoś rozlutował wszystkie cewki i są osobno, wiem które są od ładowania tylko że nie ma do nich żadnych kabli podłączonych. Jedna cewka jest grubozwojowa a druga cienkozwojowa. Które kable gdzie przylutować?
Podłączenie kabli do cewek ładowania
- man on the WSK
- Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983 - Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
- Kontaktowanie:
Re: Podłączenie kabli do cewek ładowania
Jak masz rozebraną prądnicę to wywal cewkę ładowania nawiniętą cienkim drutem ( jej moc jest mizerna) a zamiast w niej wstaw cewkę nawiniętą grubym drutem taką samą jak ta w prądnicy i połącz równolegle - znacznie poprawi to ładowanie przy 6V .
Cewki z cienkim drutem nie ma- na jej miejscu jest cewka CDI.man on the WSK pisze:Jak masz rozebraną prądnicę to wywal cewkę ładowania nawiniętą cienkim drutem ( jej moc jest mizerna) a zamiast w niej wstaw cewkę nawiniętą grubym drutem taką samą jak ta w prądnicy i połącz równolegle - znacznie poprawi to ładowanie przy 6V .
Ja się pytam jakie kable przylutować do cewki grubozwojowej!
- SEBA
- Moje maszyny: WSK M21W2 x2
Čezet 350 472.6 - Lokalizacja: Hajnówka
- Kontaktowanie:
Z której strony nie patrzeć to dużego pola manewru nie masz. Do "początku" cewki i do "końca" muszą być przylutowane przewody, a to jaki będą miały kolor to już mało istotne. Ale jeżeli tak tobie zależy na tych kolorach to patrząc na schemat można w szybki sposób wywnioskować że żółty i brązowy.
Dzięki, ale jeszcze jedno pytanie. brązowy przylutowany jest do zewnętrznego uzwojenia czy wewnętrznego?