W poprzednim temacie niezły syf, nie potrafię się w tym połapać. Dlatego też chciałbym, że powstał temat o przyrządach, pastach, filcach itp. do polerowania - wszystko w jednym miejscu. Polecamy, odradzamy, podpowiadamy

Co dokładnie jest na potrzebne przy polerowaniu elementów do wułeski? Gdzie możemy to kupić?
- papiery ścierne - wiadomo, to można dostać w sklepie i nie trzeba nad tym rozmyślać; gradiacja od 400 do 2500 "przeskakując" co kilka setek.
- pasta polerska do polerowania wstępnego - z tego co się zdążyłem zorientować jest koloru zielonego i musi być nakłada na filc, so...
- filc na rzepie/filc na wstawce na wiertarkę - ja preferowałbym takie coś na rzep, żeby łatwo wymieniać.
- pasta do polerowania lustrzanego - biała, nakładana na krążek bawełniany...
- krążek bawełniany - do polerowania końcowego, smyranie takie
Dzięki obywatelowi Łukaszowi znalazłem gościa na allegro, który takimi właśnie produktami dysponuje: wieslaw_j1. Co myślicie o jego ofercie?
Teraz mam parę pytań:
1. Jakie pasty polecacie?
2. Jaka jest ich rozsądna waga? Czy warto brać kloc 1kg?
3. A taka pasta to szybko się zużywa? :->
4. Jaka jest najlepsza optymalna średnica i grubość krążka filcowego?
5. Jaka jest najlepsza optymalna średnica i grubość krążka bawełnianego?
U siebie zamierzam zaprzęgnąć do roboty wiertarkę stołową, co by rąk nie stracić przy tej robocie. Także czekam na podpowiedzi z Waszej strony, chciałbym w ten tydzień jeszcze coś pogrzebać.
Pozdrawiam!