Witam,
czy przed oddaniem karterów do skiełkowania odkręcić szpilki cylindra ?
Szkiełkowanie a szpilki cylindra
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 B1
68r. - Lokalizacja: Krapkowice
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK 175 '80;
HondaXR600R '93; Varadero 125, Junaki - Lokalizacja: Jablonna
- Kontaktowanie:
Re: Szkiełkowanie a szpilki cylindra
zapytaj tego który będzie szkiełkował -
ja bym wykręcił, ale zabazpieczył wszystkie gwinty
zeby ich ktoś czasem nie wyszkiełkował
ja bym wykręcił, ale zabazpieczył wszystkie gwinty
zeby ich ktoś czasem nie wyszkiełkował

Troche o naszym Wieslawie: viewtopic.php?f=72&t=18728
-
- Moje maszyny: WSK M06 B1
68r. - Lokalizacja: Krapkowice
- Kontaktowanie:
Dzięki tak zrobię.
-
- Moje maszyny: WSK,jawa,MZ,bmw
- Kontaktowanie:
Mozesz wykrecic ale musisz zabzpieczyc po szklo potrafi tak sie ubic ze bez gwintownika i poprawiania gwintu nie wkecisz nic
Ja osobiscie nie wykrecam nic sie nie stanie to nie piaskowanie mozesz zagrzac termokurcz na gwintach najgorsze sa małe kanału olejowe musisz je zabezpieczyc bo naprawde jeden raz koles mi z jednej strony zrobił bardzo ładnie z drugiej popsul od teraz sam szkiełkuje zbudowalem kabine granulat szklany mozna kupic
Ja osobiscie nie wykrecam nic sie nie stanie to nie piaskowanie mozesz zagrzac termokurcz na gwintach najgorsze sa małe kanału olejowe musisz je zabezpieczyc bo naprawde jeden raz koles mi z jednej strony zrobił bardzo ładnie z drugiej popsul od teraz sam szkiełkuje zbudowalem kabine granulat szklany mozna kupic
-
- Moje maszyny: SIMSON SR2
- Kontaktowanie:
Szkiełkowanie czyli pneumatyczna obróbka strumieniowo ścierna przy użyciu mikrokulek szklanych może doprowadzić do zniszczenia gwintów i dlatego warto je zabezpieczyć. Aluminium wg. twardości w skali Mosha wartość 2, natomiast twardość mikrokulek szklanych w zależności od wielkości 5-6 w skali Mosha.
Mikrokulki wysokiej jakości w niskiej cenie oferuje ten sprzedawca http://srodkiczystosci.net.pl/pl/c/Mate ... cierne/163
Mikrokulki wysokiej jakości w niskiej cenie oferuje ten sprzedawca http://srodkiczystosci.net.pl/pl/c/Mate ... cierne/163