Problem ze skrzynią biegów . WSK 125
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk 125
- Kontaktowanie:
Problem ze skrzynią biegów . WSK 125
Witam nastał problem w moim silniku od kąt biegi wchodziły ładnie bez oporu redukcja bez szarpania to ostatnio zatem jak odpaliłem silnik chodzi wszystko normalnie lecz biegi ciężko wchodzą z oporem wręcz blokują się . Co to może być ustawienie sprzęgła wystarczy nwm jaki jest poziom oleju w przekładni lecz pewnie przy brakuje lecz nie wiem czy to oleju wina ????
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3
- Kontaktowanie:
Re: Problem ze skrzynią biegów . WSK 125
Wątpię żeby sprzęgło miało coś wspólnego z tym problemem.Wilit65 pisze:Witam nastał problem w moim silniku od kąt biegi wchodziły ładnie bez oporu redukcja bez szarpania to ostatnio zatem jak odpaliłem silnik chodzi wszystko normalnie lecz biegi ciężko wchodzą z oporem wręcz blokują się . Co to może być ustawienie sprzęgła wystarczy nwm jaki jest poziom oleju w przekładni lecz pewnie przy brakuje lecz nie wiem czy to oleju wina ????
Dźwignia ciężko chodzi czy lekko chodzi ale nie wrzuca biegów?
Spuść olej zdejmij lewą pokrywę silnika i rozejrzyj się tam, sprawdź luz poosiowy rozrusznika i luz poosiowy wałka zmieniacza biegów i działanie zmiany biegów w różnych położeniach wciskając i wysuwając wałek zmiany biegów. Nic to nie da ale

Mr KJ
WSK 125 M06B3 '84
WSK 125 M06B3 '84
-
- Kontaktowanie:
Nie biegi wchodzą normalnie jedzie się są wszystkie biegi. Nie mogło chyba stać coś się w tydzień bo odstawiłem ją w niedziele i w drugą problem się pojawił przez ten czas nie jeżdżona . Tylko wchodzą z oporem a tak nie było tak jak by oleju nie ma zresztą dzięki za info a wałek zmieniania biegów miał delikatny luz już wcześniej .
A mam pytanie jeszcze jedno na wiosnę robię remont silnika co myślicie nad tymi cylkami i wałami na allegro macie może jaką stronę z porządnymi zamiennikami ??? Myślę ze produkują w polsce takie tłoki cylindry i wały ???
A mam pytanie jeszcze jedno na wiosnę robię remont silnika co myślicie nad tymi cylkami i wałami na allegro macie może jaką stronę z porządnymi zamiennikami ??? Myślę ze produkują w polsce takie tłoki cylindry i wały ???
- JUNAK24
- Moje maszyny: wsk 125-wsk 175-jawa 175-gazela-fazer 600-drag star 1100
- Kontaktowanie:
Witam. Ja robię tak :
-wał do regeneracji z korbą duells
-tłoczek aliena
-cylinder do szlifu
Ale też się zastanawiałem nad tym czy nie pójść na łatwiznę i nie zamówić zestawu z allegro
-wał do regeneracji z korbą duells
-tłoczek aliena
-cylinder do szlifu
Ale też się zastanawiałem nad tym czy nie pójść na łatwiznę i nie zamówić zestawu z allegro

-
- Kontaktowanie:
Podobno nie warto takiego bubla wsadzać
))
Uda sie przełożyc całą karoserię od 175 do 125 ramy???

Uda sie przełożyc całą karoserię od 175 do 125 ramy???