Witam. Mam mały problem mianowicie z wyzerowaniem oraz naprawą bębenka licznika.
Otóż rozebrałem cały licznik, doszedłem w końcu jak wyzerować bębenek, lecz teraz gdy chcę go sprawdzić i przesunę czerwoną podziałkę na nr. 9 nie przeskoczy mi licznik na 1' wszy kilometr - blokuje się.
W jego środku mamy 4 ramieniową "zębatkę" która przesuwa podziałkę.
Myślę że to ona blokuje mi bębenek, czy ktoś z was spotkał się z tym i wie jak usunąć owy błąd. Być może że trzeba to przesmarować, jeszcze tego nie zrobiłem. Proszę o udzielenie mi porad jak to ustawić oraz jak mocno zacisnąć podziałki tą podkładką długość wystającego wałka od strony lewej.
Ustawienie wyzerowanego bębenka.
- Szklanka
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 1980r.
- Kontaktowanie:
Ustawienie wyzerowanego bębenka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Re: Ustawienie wyzerowanego bębenka.
Kurde, kiedyś to też rozebrałem, i nie mogłem złożyć.
Ale metodą prób i błędów wyszło dobrze
Spróbuj złożyć całość, tak jak masz razem z mechanizmem, wkręć linkę i zobacz czy jest OK.
Ale metodą prób i błędów wyszło dobrze

Spróbuj złożyć całość, tak jak masz razem z mechanizmem, wkręć linkę i zobacz czy jest OK.
- Szklanka
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 1980r.
- Kontaktowanie:
Re: Ustawienie wyzerowanego bębenka.
Okej, ale Kamil.. nawet gdy trzymam w ręku i wszystko ustawione jest tak jak niby być powinno blokuje się cyferka i nie przeskakuje na następny. Dziś już rozebrałem drugi silnik i wał wyjąłem więc byłem trochę zajęty. Muszę wziąć deko oleju i przesmarować, zobaczymy co będzie.AudioBas pisze:Spróbuj złożyć całość, tak jak masz razem z mechanizmem, wkręć linkę i zobacz czy jest OK.