obywatele ja mam wsk 125 nr ramy so3428759 rok 1984 nr opon oryginały (nie pamietam nr ale date) 23.05.84 data prostownika selenowego 3.84 gaznika i magneta nawet nie sprawdzałem ;p na rączce gazu jest Z-41 dekiel zaplonu ak-132 automat stop OWS KRAKÓW 1984 36/Pr kruciec ZMD 2/ AK-9 gaźnik G20 A (miedzy 20 a A nie ma nic) na dekliku gaźnika jest wybity napis i logo FOR czy jakos tak ciezko odczytac musialbym miec lupe, i co najciekawsze odblaski są oryginaly i są kwadratowe a rok prod. 84!! Rama 3 śruby silnika, nr silnika na wierzchu ZMD 47 3 oba kartery takie same oznaczenia, nr silnika 417562 051, dekiel predom dezamet, z boku na tabliczce znamieniowej wybite 12 0351, błotniki kwadraty z chlapaczem z tyłu mocowany do blachy, stopki te regulowane stacyjka oryginał wsk (nie od charta), lampa jak kupilem byla od charta ale krzywo zamocowana tzn z jednej strony wystawało wiecej niz z drugiej o 2cm wiec zakladam ze nie byla oryginalna, przednie zawieszenie a dokladnie te czarne rury są jednakowo w polowie wysokosci od dolnej póki wykrzywione do tyłu i to nie efekt wypadku jakiegos ale chyba fabrycznie, blaszka na baku PZL, przebieg przy kupnie 16548,2 bez remontu silnik na oryginalnych cześciach i chodzil caly czas ale i tak wymagał remontu bo wał miał prawie 1cm luzu, kranik jak kupiłem wsk to miał dużą łopatke zaworu wystawała na 3 lub 4 cm i zakrzywienie w dół 2-3cm (wygląda na oryginał), bak nowego typu, siedzenie z nitami, amory sprezynowane, oslona łańcucha prosta, bak pomarańczowy rama czarna, tłumik czarny, wszystko ocynk oprucz obejmy tlumika i kierownicy i ramki reflektora, wszystkie sruby oryginał, gwint śrub wlewu oleju do przednich amortyzatorów maja drobny gwint metryczny, licznik do 140 wyskalowany czarne tło, błotniki szare (białe ciezko nazwac ten kolor ale oryginał napewno), tylne koło chrom przednie nie wiem bo rdza jest, z tyłu na dętce było 7 łat a przednia opona nigdy nie zdejmowana (wiem bo meczylem sie ze zdjeciem 3h bo tak zapieczona byla) i tu ciekawostka po wyjeciu dętki wziąłem licznik gajgera (do mierzenia promieniotwórczości a mam do takich urządzeń dostęp i to na stanie) zmierzyłem powietrze w dętce i pokazało śladową ilość promieniotwórczą... czarnobyl nie wymiera hahaha

czytając to co piszecie chce powiedziec ze tłumiki chromowane były tylko na export tzn wersje lux. Jeśli ktoś ma pytania bądź chce zdjecia smiało pisać bo mam wszystko udokumentowane zdjecia wszystkiego (taka zdbałosc o sprzęt). jest ktos w stanie podac mi dokladna date produkcji mojej wsk?
napewno wyprodukowana po 23 maja 84 ale z nr silnika bądź ramy wiadomo date produkcji oprucz nr wyprodukowanego silnika/ramy?
czy kranik z tym duzym ramieniem mam oryginalny czy nie? chce dodac ze klamki sprzegla i hamulca są aluminiowe a oslona łańcucha ta przykrecana do silnika z plastiku, mostek selenowy unitra 4 kablowy +~-~ (chyba w takiej kolejnosci)