WSK M21W2 Kobuz 175
- Wężu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Re: WSK KOBUZ
Hmmm ciekawe, M21W2 z 1975 ma już licznik do 140km/h...
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- DamianWSK
- GG: 4538279
- Kontaktowanie:
Mój Dudek z 75 ma do 120 km/h, ale nie jestem pewien czy oryginalnie.
- Marcin
- Moje maszyny: WSK M21W2S1
BARRON 125
WFM M06
M-72 - Lokalizacja: Adelnau
- Kontaktowanie:
Oryginalnie bo moja S1 z '75 tez ma 120 - wiem ze do któregoś roku montowali takie a pózniej 140 do końca WSK '86.
Czy pierwsze kobuzy miały proste kiery jak w M21W2 garbusach ?
Czy pierwsze kobuzy miały proste kiery jak w M21W2 garbusach ?
- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Raczej nie, płaskie kierownice to lata 1972-1973 więc logicznie myśląć nie mają prawa być w o kilka lat późniejszym Kobuzie.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- Marcin
BARRON 125
WFM M06
- Kontaktowanie:
to ciekawe musi to być bo Kobuzy zaczęto robić w '75 to może jest to model M21W2 w wersji yellow
, wczoraj ogladałem to cudo lecz boczków nie widziałem czy jest napis KOBUZ

- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
masz fotki ?
chciałbym to zobaczyć
ja tam nie słyszałem o Kobuzie z takiego roku.chociaż widziałem boczek taki duży jak w Garbusce w org. malowaniu i z napisem.mam fote jakby ktos potrzebował
chciałbym to zobaczyć

ja tam nie słyszałem o Kobuzie z takiego roku.chociaż widziałem boczek taki duży jak w Garbusce w org. malowaniu i z napisem.mam fote jakby ktos potrzebował
- Marcin
BARRON 125
WFM M06
- Kontaktowanie:
no pewnie dawaj, jutro moze pojade go kupić to wrzuce foty, raczej wątpie w to zeby ten Kobuz miał duże boczki - ale kiedys widziałem takiego kobuza z dużymi boczkami i garbatym zbiornikiem to moze tak wygladały pierwsze Kobuzy z '75
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Istotne modyfikacje WSK wykonała gdzieś w trakcie roku 1976. Dotyczy to osłony łańcucha (zaczęli montować prostą), licznika (zmienił się ze 120 na 140 km/h a puszki zamiast metalowych zrobiono plastikowe), tylnej lampy (zamiast gazelowskiej metalowej pojawiła się plastikowa zakładana do 1984r), opony (zamiast U6 zaczęto zakładać D103) w Lelku pojawiła się kierownica bez poprzeczki znana z modelu S2) i chyba kosza tylnej zębatki (zamiast pokrywki metalowej pojawiło sie aluminium).Marcin pisze:oryginalnie bo moja S1 z '75 tez ma 120 - wiem ze do któregoś roku montowali takie a pózniej 140 do końca WSK '86
Co do Kobuza to ilość wersji (zbiorniki, pokrywy boczne) i roczniki ktoś powinien wkońcu opisać :>
Jednak nie ma się co sugerować wyglądem niektórych egzemplarzy np. z allegro bo często to "kundle".
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
To ten boczek.był nie dawno na allegro, tanio poszedł.
Marcin daj foty jak kupisz
a no dobrze mówisz Jarku, zdarzają się kundle no i zmyla to czasem, chociaż jak ktoś się bardziej interesuje to rozpozna co nie gra.rzeczywiście pasowało by opisać to elegancko jeżeli ktoś sporo na ten temat wie.
Marcin daj foty jak kupisz

a no dobrze mówisz Jarku, zdarzają się kundle no i zmyla to czasem, chociaż jak ktoś się bardziej interesuje to rozpozna co nie gra.rzeczywiście pasowało by opisać to elegancko jeżeli ktoś sporo na ten temat wie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Marcin
BARRON 125
WFM M06
- Kontaktowanie:
eh jednak coś nie zabardzo z tym kupnem, ale mam fote, Kobuz jest z '75 - na boczkach, które leżą pod wahaczem są napisy KOBUZ w kolorze czarnym, lampe prezentowałem od tego kobuza pare postów wstecz, jak widać kierownica prosta
- Anzel
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Grunt,że posiada ten wspaniały zbiornik.Powyższe zdjęcia wskazują że powstała niewielka ilosc Kobuzów w takiej specyfikacji.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®

- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Taki Kobuzik jak niżej (bez prostej kierownicy) teraz pojawił się na allegro . Bardzo mi się podoba- pasuje do niego kolorek Yellow Bahama(bo chyba taki na nim jest). Chyba osłonę łańcucha miał malowaną(powinna być szara/popielata)?Anzel pisze:Powyższe zdjęcia wskazują że powstała niewielka ilość Kobuzów w takiej specyfikacji.
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Mam takiego samego też z 75 roku. Jest identyczny.
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
własnie ciekawiło mnie kiedy te żółte Kobuzy zaczęto produkować.pisałem kilka dni temu z gościem od którego kupiłem przełącznik kierunków i odblaski do kierunków.mówił że też ma żółtego Kobuza i 75r.zdziwiłem się, ale widocznie tak jest 
jak narazie to w żółtym malowniu to tylko na youtube widziałem i własnie tego z aukcji.mozna gdzieś zobaczyć Sebastian Twojego
?
w tym żółtym co dałeś linka Pawel15 to pewnie ktoś zamontował ten gmol przed silnikiem, takie cos jak w jawie.Sebastian też takie cos masz
? widać że manetka ssania wisi przy silniku.w dziwnym miejscu ma zamocowany przełącznik świateł.ciekawi mnie również to mocowanie kiery do półki, jakieś podstawki pod kierownicą.widać też że korek zbiornika z MZ czy simsona.no i myślałem również że powinien mieć białe błotniki i szarą osłone.widocznie się myliłem.szybko został sprzedany ten Kobuz.

tutaj jest w czarnym malowaniu.też dopiero druga sztuka jaką widziałem, kiedyś był na allegro taki sam tylko że w duzo lepszym stanie.no i powinien miec chyba chromowane obręcze kół.
pozdr.

jak narazie to w żółtym malowniu to tylko na youtube widziałem i własnie tego z aukcji.mozna gdzieś zobaczyć Sebastian Twojego

w tym żółtym co dałeś linka Pawel15 to pewnie ktoś zamontował ten gmol przed silnikiem, takie cos jak w jawie.Sebastian też takie cos masz

tutaj jest w czarnym malowaniu.też dopiero druga sztuka jaką widziałem, kiedyś był na allegro taki sam tylko że w duzo lepszym stanie.no i powinien miec chyba chromowane obręcze kół.
pozdr.
-
- Kontaktowanie:
Re: WSK Kobuz
Ja mam KOBUZA z 76roku i posiada on metalową lampę przednią,metalowe boczki,pełną osłonę i orginalne kierunkowskazy brakuje w niej gum na bak i orginalnego przełącznika kierunków proszę ocenić http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/63531
- Gaceczkos
- Kontaktowanie:
Dział, w któym można przedstawiać swoje motocykle znajduje sie w innym miejscu.Brian14 pisze:Ja mam KOBUZA z 76roku i posiada on metalową lampę przednią,metalowe boczki,pełną osłonę i orginalne kierunkowskazy brakuje w niej gum na bak i orginalnego przełącznika kierunków proszę ocenić http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/63531
WSK - Wrócisz Szybciej Koleją
- Anzel
- Kontaktowanie:
Wrzucam kilka zachomikowanych zdjęć interesujących Kobuzoidów:
Zdjęcia pochodzą z Allegro. Dywagacje na ten temat pozostawiam kobuzowym wyjadaczom
Zdjęcia pochodzą z Allegro. Dywagacje na ten temat pozostawiam kobuzowym wyjadaczom

""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®

- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Ten pomarańczowy bardzo ciekawy pewnie 1 seria tak jak z Gilem to tak i Kobuz ma bak garbaty no i ma lampę nie oryginalną.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Anzel
- Kontaktowanie:
Rozwiń swoją wypowiedz.Ciekawy jestem jak można było "stylizowac" jakąkolwiek garbuskę na kobuza w tym przypadku.kamil104 pisze:Albo ktoś stylizował późną garbuske na kobuza
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®

- kamil104
- GG: 9447750
- Moje maszyny: WSK M21W2 1977
- Kontaktowanie:
Miałem na myśli to, że ktoś mógł po prostu przemalował garbuske z późnych roczników i domalował napis Kobuz. Chociaż na baku jest jeszcze oryginalny znaczek także przemalowanie tu nie pasuje (dopiero teraz to zauważyłem)