Ja posiadam WSK 175 M21W2 z 1976 roku:
nr ramy: S0 1643325
nr silnika: 166521
Motocykl jest w rodzinie od 1976 roku, czyli od nowosci, posiadam do niego z dokumentacji dowod rejestracyjny (bez nazw modelowych widnieje tylko bramce model wpis: 175) i instrukcje obslugi, niestety nie posiadam zadnych dokumentow z zakupu ani ksiazeczki gwarancyjnej.
Specyfikacja:
- kolor caly czarny z bialymi z szparunkami,
- wysoka kierownica,
- pelna oslona lancucha,
- lampa przednia metalowa ze stacyjka z lewej strony,
- niski komin licznika, licznik metalowy do 140,
- instalacja 6v jeden aku,
- silnik 059,
- zbiornik garbaty,
- amortyzatory tylne cale zakryte,
- plastikowa kostka z bezpiecznikiem pod siedzeniem,
- wahacz z profila,
- tylna lampa plastikowa,
- automat stopu montowany przy ciegnie hamulca,
- kolanko jajowate,
- schowek narzediowy plastikowy,
- przelacznik swiatel aluminoiowy,
- szparunki na baku, biale tylko dookola loga,
- gumy na zbiorniku byly, ale sie zmyly

- kranik z dlugim ramieniem,
- siedzisko z profilowaniem na blotnik tylny i ozdobna aluminiowa listwa,
- uchwyt pasazera tylko z lewej strony,
- stopka centralna ze wzmocnieniami przy podlozu,
Wiecej istotnych specyfikacji nie pamietam, zdjeciami sie pochwale jak ja skoncze - jest w trakcie prac restauracyjnych na prace inzynierska, czyli ma byc zrobiona na wysoki polysk i zgodnosc z fabrycznym stanem
Mam takie pytanie jakie powinny być oslony boczne w niej, wiem ze duze tylko nie wiem czy metalowe czy plastikowe tzn. lewa mam metalowa ze standardowym tuningowanym wycieciem na kranik z krotkim ramieniem, a prawa mam duza plstikowa z kremowym plastikowym logo 175. Czy byla taka mozliwosc ze jedna byla metalowa a druga plastikowa, w sumie juz kilka takich widzialem na allegro, a jak je skladali to byla komuna wiec tez mogli je skladac z tego co mieli na stanie
Drugie pytanie: w oslonach przednich amortyzatorow przy mocowaniu lampy mam otwory na kierunki - bylo cos takiego w oryginalnych M21W2 czy komuna zadzila sie swoimi prawami i skladali z tego co mieli na stanie?
Trzecie pytanie: czym sie rozni motocykl M21W2 z 1976 roku od motocykla M21W2 KOBUZ z 1976 roku, bo cholera moze mam kobuza a o tym nie wiem