Jak dorobić elementy plastikowe?
-
- GG: 0
- Moje maszyny: dsadsad sad sadsads
- Kontaktowanie:
Jak dorobić elementy plastikowe?
Cześć, czy praktykowaliście z drukowaniem części do wueski z drukarek 3d? Co o tym myślicie? Może się sprawdzić?
-
- Moje maszyny: WSK M06B,WSK M06B1,WSK M150,WSK M06-64,
WSK M06L,WSK M06Z2 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Re: Jak dorobić elementy plastikowe?
Zdaje mi się że niewiele rzeczy jesteś w stanie wydrukować do WSK. Jedynie jakieś elementy co były zrobione z plastiku lub ebonitu np: kluczyk, zasuwkę stacyjki może klosz tylnej lampy i kilka jeszcze elementów by się znalazło. Tylko pytanie czy taka zabawa będzie opłacalna gdyż to wszystko już jest robione jako współczesne zamienniki lepsze lub gorsze ale są.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
-
- Moje maszyny: dsadsad sad sadsads
- Kontaktowanie:
No tak dokładnie tak, tylko nie wiem czy ktoś kiedyś tak praktykował. Mam w domu starą wsk'e i jakąś jawę 50
) chciałem odremontować na pokaz ale tak myślę ze wiele rzeczy będzie tak brakowało...

- Posimsonowany
- Moje maszyny: Simson’87,minsk 125typ400'88,wsk m06b3'84,wsk m06b3'79
- Kontaktowanie:
Praktycznie to możesz zrobić: zaślepki wszelkiego rodzaju nakrętek(oś wahacza itp) ,przelotkę kabla wn z materiału gumo-podobnego,te tulejeczki/gumki co mają sprawiać że silnik nie wywiera jakichś mega wibracji na resztę motocykla,nakrętkę od wlewu oleju,elementy ślimaka i w sumie wiele wiele więcej.Jak się policzy to trochę jest tej drobnicy,którą można wydrukować...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk