Nieszkodzi, że nie masz! Ale twoi starsi coś w chacie mają i to komornikowi wystarczy. A starszy za to pogada np. z.. twoją d...pą. Nie wiem czy się opłaca.1angel pisze:...jak mogą mi coś zabrać jak nic nie mam jestem nie pełnoletni ...
Ubezpieczenia OC
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
1angel tak jak pisze Fenix nic dodać ;]] To że jesteś nieletni nie znaczy, że jesteś wolny od opłat, kodeksu cywilnego, karnego i innych rzeczy ;]]
Viper pisze:w zeszłym roku wueske kupiłem, w tym poszedłem rejestrować i opłacać, w pzu laska tylko sprawdziła do kiedy była ostatnia opłata w kompie i normalnie opłaciłem bez żadnych kar
Jeżeli kupujesz pojazd, który nie miał ciągłości w opłatach OC, ty jako kupujący nigdy nie poniesiesz konsekwencji bajzlu poprzedniego właściciela bo z jakiej racji?? Spisuejsz nową polisę, równoznaczne to jest z tym, że ubezpieczyciel przypomina sobie o niepłaceniu OC przez poprzedniego właściciela i do niego zapewne zawita komornik. Miałem jechać kiedyś po pewną WSK z nieciągłością OC i byłem w PZU dowiedzieć się jak to jest. Z kolei właściciel mojego Kobuza był na tyle mądry że opłacał go cały czas od 1982r mimo że ostatnie 8 lat nim nie jeździł.Firewall pisze:nie było wogóle OC opłacanePoszedłem do PZU i mówie babce jaka jest sytuacja, ona tylko sprawdziła w bazie, czy kiedykolwiek był ten pojazd opłacany ( mi nie chciała uwierzyć
) i powiedziała, że muszę od nowa założyć polisę
- Viper
- Kontaktowanie:
No to świetnieŻbiKu pisze:(...)równoznaczne to jest z tym, że ubezpieczyciel przypomina sobie o niepłaceniu OC przez poprzedniego właściciela i do niego zapewne zawita komornik. (...)

- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
ja nigdy nie słyszałem żeby komornik ściągał coś za nie płacenie OC ale jeszcze mało wiem , malucha i tak raczej już nie będę rejestrował bo długo nie pojeździ , a czy orientuje się ktoś czy jak dostarczę do pzu zaświadczenie o wyzłomowaniu pojazdu to wszystko zostanie anulowane ??
starszy o wszystkim wiedział i był przy kupnie ja tylko dałem kasę a teraz leje paliwo i jadę reszta mnie nie obchodzi a że on nie opłaca to ... 
o to się nie bojęFenix pisze:Nieszkodzi, że nie masz! Ale twoi starsi coś w chacie mają i to komornikowi wystarczy. A starszy za to pogada np. z.. twoją d...pą. Nie wiem czy się opłaca.

no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down
- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Zależy z jakim terminem masz spisaną umowę kupna. Jeśli masz z datą sprzed dwóch lat, to na pewno będziesz ścigany za brak OC jeśli nie był wyrejestrowany, chyba że pojazd jest zwolniony z opłat (wiek pojazdu powyżej 40 lat lub inne szczególne przypadki, praktycznie w przypadku WSK nie wchodzące w grę). Najlepiej od razu po kupnie pojazdu, który nie jest wyrejestrowany płacić OC lub spisać umowę bez daty i wpisać ją w momencie rejestracji pojazdu i od tej daty płacić OC.
- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
kd pisze:Zależy z jakim terminem masz spisaną umowę kupna. Jeśli masz z datą sprzed dwóch lat, to na pewno będziesz ścigany za brak OC jeśli nie był wyrejestrowany, chyba że pojazd jest zwolniony z opłat (wiek pojazdu powyżej 40 lat lub inne szczególne przypadki, praktycznie w przypadku WSK nie wchodzące w grę). Najlepiej od razu po kupnie pojazdu, który nie jest wyrejestrowany płacić OC lub spisać umowę bez daty i wpisać ją w momencie rejestracji pojazdu i od tej daty płacić OC.
Czyli ta ekspertyza nie anuluje zaległych opłat ??
Polskie motocykle ymmm klasa