Numer silnika, a rejestracja
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk175
- Kontaktowanie:
Numer silnika, a rejestracja
Witam Panowie mam pytanko chce zarejestrowac swoja wsk na zabytek a trzeba wpisac nr silnika do białej karty tylko ze starego silnika juz niemam a drugi kupilem od takiego dziadka na targu kilka lat temu a niewiem czy jaki kradziony niebył
czy sprawdzaja nr silnika podczas rejestracji?

- grack
- Moje maszyny: WSK M21W2 Sport "S1"
- Kontaktowanie:
Re: nr silnika a rejestracja
Nie sprawdzają. Nie musisz pisać numeru silnika w umowie KS, a do dowodu rejestracyjnego też już w ogóle WK nie wpisują tych numerów. Liczy się tylko numer nadwozia/ramy/VIN (jak zwał tak zwał, to jest jeden i ten sam numer
)

-
- Kontaktowanie:
Hehe
to po co im nr silnika w białej karcie 

- miuosh1
- Moje maszyny: WSK 125 M06-B1
- Kontaktowanie:
Wpisz taki jak miałeś oryginalnie, a jeżeli będą sprawdzać powiesz, że kartery się rozpadły a więc je wymieniłeś i kompletnie zapomniałeś o tym 

- Kermit
- Moje maszyny: WSK 125 Gil
WSK 175 Kobuz i trzy tygrysy Bengalskie - Lokalizacja: Boska Wola
- Kontaktowanie:
miuosh1 pisze:Wpisz taki jak miałeś oryginalnie, a jeżeli będą sprawdzać powiesz, że kartery się rozpadły a więc je wymieniłeś i kompletnie zapomniałeś o tym
Po co takie kombinacje? Silnik jest teraz traktowany jako część wymienna, także nie trzeba go nigdzie wpisywać, a jeśli będą się upierać, żebyś w białej karcie go wwpisał, to wpisz taki jak masz teraz, nikt ci nie sprawdzi czy on jest kradziony, czy org. itp.
-
- Kontaktowanie:
oki Dziekuje chłopaki 

- miuosh1
- Moje maszyny: WSK 125 M06-B1
- Kontaktowanie:
Wiesz zawsze to jest jakaś alternatywa, w sumie to rzeczywiście nie ma najmniejszego znaczenia jaki wpisze bo masz racje to część zamienna .Kermit pisze:miuosh1 pisze:Wpisz taki jak miałeś oryginalnie, a jeżeli będą sprawdzać powiesz, że kartery się rozpadły a więc je wymieniłeś i kompletnie zapomniałeś o tym
Po co takie kombinacje? Silnik jest teraz traktowany jako część wymienna, także nie trzeba go nigdzie wpisywać, a jeśli będą się upierać, żebyś w białej karcie go wwpisał, to wpisz taki jak masz teraz, nikt ci nie sprawdzi czy on jest kradziony, czy org. itp.