- Kontaktowanie:
Re: Rejestracja
Możesz pobrać czerwone tablice aby pojechać na przegląd. Są one jednodniowe i właśnie do tego służą. W motocyklu mają działać hamulce, światła, sygnał i tyle. Opony w przyzwoitym stanie i przegląd będzie. Oczywiście nie mówię tego jako olewus który porusza się złomem. Rok temu dostałem przegląd na podstawie sprawdzenia ww punktów a mój motocykl jest bezpieczny i w dobrym stanie. W tym roku diagnosta ewidentnie chciał zrobić rundę wueską więc ściemnił że sprawdza hamulce 

Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- macin2
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Rejestracja motocykla
Czy da się przejestrować motocykl bez nip-u sprzedającego?Posiadam shl m11w mam na nią dokumenty ale jeszcze na poprzedniego właściciela od którego była kupiona jakieś 20lat temu,chciałbm się dowiedzieć co jest wymagane przy rejestracji tego moto i czy da się przejestrować ją na mnie?
Wsk M21W2 Kobuz,Shl M11W,Mz Trophy es250/2,Romet Kadet
- Wojtek
- Kontaktowanie:
NIP nie jest konieczny.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
-
- GG: 9296900
- Moje maszyny: FSM 126 BIS '89
- Kontaktowanie:
ja mam taki kłopot
chce zarejerstrowac moto papiery mam numery sie zgadzają blacha jest ale mam tylko dane z dowodu poprzedniego właściciela da rade cos z tym zrobic czy niebardzo, a temu kolesieowi sie zmarło kilka lat temu
chce zarejerstrowac moto papiery mam numery sie zgadzają blacha jest ale mam tylko dane z dowodu poprzedniego właściciela da rade cos z tym zrobic czy niebardzo, a temu kolesieowi sie zmarło kilka lat temu
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Spisz umowę z nieboszczykiem a datę wpisz tak, żeby wyglądało, że umowa została spisana za jego życia.
-
- Kontaktowanie:
tylko potrzebny jet nip a w dowodzie chyba go nie ma

- Maciek
- GG: 8665055
- Moje maszyny: Dudek Sport
Kobuz
Kos
M06B3
WFM, SHL, Komarki ,itd - Lokalizacja: Łowicz
- Kontaktowanie:
W starym dowodzie jest. A po za tym NIP jest potrzebny chyba tylko do Urzędu Skarbowego a jeżeli cena motocykla nie przekracza 1000zł nie musisz tam nawet iść ALbo napisz umowe bez NIPu usun to pole w WORDzie i wydrukuj
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
NIP nie jest potrzebny. Ja NIPu nie miałem gdy kupowałem moje maszyny i tablice jakoś dostałem ...
Nie wiem natomiast jak to jest z US-em.
Nie wiem natomiast jak to jest z US-em.
-
- Kontaktowanie:
to jest motorower właściciel wołał za nigo 170zeta w dowodziku wszystko sie zgadza bnlacha zielona
czyli jak zrobie umowe własnorecznie bez NIPu to powinien przejść przez rejerstracje w WK
a jak to jest ze skarbówką?? bo słyszałem że w ciągu 30 dni od zakupu trzeba to do skarbowego zgłosić
czyli jak zrobie umowe własnorecznie bez NIPu to powinien przejść przez rejerstracje w WK

a jak to jest ze skarbówką?? bo słyszałem że w ciągu 30 dni od zakupu trzeba to do skarbowego zgłosić

- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
30 dni TAK, skarbowego NIE, tylko do WK masz zgłosić. Tak niby prawo od jakiegos czasu nakazuje.
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- Jabud
- Kontaktowanie:
Witam. Kupiłem WSK 175 w bdb. stanie z wszystkimi dokumentami (książka serwisowa, instrukcja obsługi, schematy instalacji elektrycznej, rachunek kupna, świadectwo kontroli jakości, OC, dowód rejestracyjny, tablica rejestracyjna).
W dowodzie jest wbite, że pojazd został wycofany z ruchu w 1992. Czyli został wyrejestrowany, tak??? Dowód ma obcięte rogi. Co to znaczy???
Czy będzie dało się ją wogóle zarejestrować i czy da rade na 17 latka???
Bardzo proszę o pomoc.
W dowodzie jest wbite, że pojazd został wycofany z ruchu w 1992. Czyli został wyrejestrowany, tak??? Dowód ma obcięte rogi. Co to znaczy???
Czy będzie dało się ją wogóle zarejestrować i czy da rade na 17 latka???
Bardzo proszę o pomoc.
http://www.bikepics.com/members/jabud/" target="_blank
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Długa droga przed tobą i duże koszty się szykują. Jeśli motocykl jest w dobrym stanie to poszukaj zarejestrowanej ramy i przełóż do niej wszystko. Teraz ciężko o taką ramę i trzeba się liczyć z kosztami rzędu 300pln a może nawet więcej jednak weź pod uwagę że za rejestrację tego pojazdu zapłacisz dwa razy tyle.
- Jabud
- Kontaktowanie:
Ale co to znaczy?? Że te dokumenty, które posiadam są do wyrzucenia??? Dlaczego???Wojtek pisze:Długa droga przed tobą i duże koszty się szykują. Jeśli motocykl jest w dobrym stanie to poszukaj zarejestrowanej ramy i przełóż do niej wszystko. Teraz ciężko o taką ramę i trzeba się liczyć z kosztami rzędu 300pln a może nawet więcej jednak weź pod uwagę że za rejestrację tego pojazdu zapłacisz dwa razy tyle.
- man on the WSK
- Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983 - Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
- Kontaktowanie:
Te dokumenty są nieważne. Zrób tak jak Ci radzi Wojtek, albo jeśli dysponujesz dużą ilością kasy i determinacji do biegania po urzędach to zarejestruj jako zabytek.
- Jabud
- Kontaktowanie:
A coś bliżej odnośnie tego zabytku??? Jak kasa??man on the WSK pisze:Te dokumenty są nieważne. Zrób tak jak Ci radzi Wojtek, albo jeśli dysponujesz dużą ilością kasy i determinacji do biegania po urzędach to zarejestruj jako zabytek.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Ten motocykl możesz zarejestrować na podstawie opinii rzeczoznawcy dotyczącej wartości historycznej pojazdu. Taka opinia jest droga a w urzędach biurokracja sięga zenitu w takich sprawach więc wydasz dużo kasy, nabiegasz się i na koniec stwierdzisz że trzeba bylo szukać innej ramy.
Marianek_spox zdaje się może coś powiedzieć na ten temat.
Jeśli zdecydujesz się już na tą rejestrację to patrz każdemu na ręce i sprawdzaj wszystko po dwa razy. Szukaj błędów w wystawionych dokumentach. Ja przez taki bzdury nabiegałem się i wydałem więcej pieniędzy niż było trzeba.
Marianek_spox zdaje się może coś powiedzieć na ten temat.
Jeśli zdecydujesz się już na tą rejestrację to patrz każdemu na ręce i sprawdzaj wszystko po dwa razy. Szukaj błędów w wystawionych dokumentach. Ja przez taki bzdury nabiegałem się i wydałem więcej pieniędzy niż było trzeba.
- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Re: WSK 125 B3
Nic nie trzeba przebijać. Jak spisujesz umowę na odwrocie piszesz, że rama uległa uszkodzeniu i została wymieniana, podajesz numer ramy swojej Wiesi i cieszysz się jazdą. Sprawdzone u mnnie i u Dawida 

Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiąc ciekawe i nie przypuszczałem, ze tak możnaWężu pisze:Nic nie trzeba przebijać. Jak spisujesz umowę na odwrocie piszesz, że rama uległa uszkodzeniu i została wymieniana, podajesz numer ramy swojej Wiesi i cieszysz się jazdą. Sprawdzone u mnnie i u Dawida

- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
U mnie się nie przyczepili. A jaśli będzię jakiś wyjątkowo upierdliwy urzędnik to nie wiem. Ale niby do czego, że wymieniłeś uszkodzoną część???
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Wężu rozjaśnij nam tą "metodę" rejestracji. Czy jeśli mam np. WSK 125 B3 bez kwitów i kupię ramę z papierem to na Umowie mam napisać, że rama została zmieniona i mam wtedy "zalegalizowaną" betrójkę ?
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!