- GG: 8427339
Re: Rejestracja
ale wtedy oc bedzie obchodzic wujka, ktory zostanie zrobiony w...bambuko.
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
no niestety. no to niech zostanie tak jak jest, kiedyś ją zarejestruje jak bede miał kase. wujka pewnie nawet to nie obchodzi ze tyle lat tak stała zarejestrowana nieopłacana.jemu to poprostu pewnie jest obojętne.
dzięki za pomoc
pozdr.
dzięki za pomoc

pozdr.
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Jesli ubezpieczysz w innej firmie w jakiej była oplacona ostatnia skladka bedzie malo prawdopodobne ze ktos z tej firmy sie tym zainteresuje 

- LukaSS
- GG: 6429228
- Kontaktowanie:
Wujek nie opłacał i nikt sie juz do niego o to nie przyczepi. Jak chcesz to spisz umowę, będzie w papierach już stać na ciebie. A kiedy będziesz chciał zarejestrowac to zrobisz przegląd i wtedy pójdziesz do PZU a następnie do Wydziału Komunikacji.
!!! Yamaha XTZ 750 Super Tenere !!!
- Tukan
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Jak w końcu do uja jest z tym płaceniem zaległych składek? Płaci poprzedni właściciel czy nie? Bo widzę, że każda osoba ma inną wersję. 

Jeśli spiszesz umowę i zarejestrujesz na nią pojazd np. 3 lata później to musisz zapłacic OC za te trzy lata i jeszcze do tego dochodzi jakaś kara.
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
jeden pisze tak, drugi tak, już sam zgłupiałem i nie wiem

- KoSzU
- Kontaktowanie:
Płaci zalegle osoba która nie oplacala czyli ta która widniala w dowodzie.
Np. dnia 18.9.09r spisujesz umowe i tego samego dnia musiusz ubezpieczyc juz na siebie. Najlepiej w innej firmie by dla wujka przypalu nie narobic zaleglymi skladkami i wtedy hej do WK
Z jakiej racji ty masz placic zalegle OC jesli to niebyl wtedy twój motocykl
Np. dnia 18.9.09r spisujesz umowe i tego samego dnia musiusz ubezpieczyc juz na siebie. Najlepiej w innej firmie by dla wujka przypalu nie narobic zaleglymi skladkami i wtedy hej do WK
Z jakiej racji ty masz placic zalegle OC jesli to niebyl wtedy twój motocykl

- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
to ok jasne już 
nie wiedziałem ze w tym samym dniu ubezpieczenie trzeba opłacić.
pozdr.

nie wiedziałem ze w tym samym dniu ubezpieczenie trzeba opłacić.
pozdr.
- LukaSS
- Kontaktowanie:
Koledzy wodę z muzgó Tobie robią. Najczęsciej nigdy nie rejestrowali żadnego pojazdu, a tylko słyszeli od wujków, tatusiów, dziadków, kolegów z podwórka. Rób jak chcesz, ja nie zamierzam juz pisać do betonu.
- KoSzU
- Kontaktowanie:
O co ci chodzi mądralo??? No to napisz jak powinno to wyglądać. Ja tak właśnie rejestrowałem Jawke Mustanga i nie skacz do kogoś jak sam niewiesz. Jeśli ubezpieczysz tydzień później będziesz mial już tydzień zaległości w skladkach
Jak niemasz nic ciekawego do napisania to poco bzdury walisz??? Liczbe postów sobie nabijasz

Jak niemasz nic ciekawego do napisania to poco bzdury walisz??? Liczbe postów sobie nabijasz

Ostatnio zmieniony 2009-02-07, 12:09 przez KoSzU, łącznie zmieniany 1 raz.
- Stary
- Kontaktowanie:
Hmm dziwne ... ja rejestrowałem junaka i o żadnej zaległości w składkach nie było mowy a rejestrowałem kilka dni później ...
- KoSzU
- Kontaktowanie:
Może w tej chwili źle się troche wysłowiłem ale prawnie ten tydzień powinnien być oplacony wsteczStary pisze:Hmm dziwne ... ja rejestrowałem junaka i o żadnej zaległości w składkach nie było mowy a rejestrowałem kilka dni później ...

- ŻbiKu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Panowie generalnie to jesli pojazd nie posiada OC to powinno się zapłacić tego samego dnia, ale żaden normalny człowiek nie zrobi dymu za to, że się przyszło tydzień później. Inaczej sprawa wygląda jak pojazd ma OC, wtedy wystarczy je tylko przepisać na siebie bodajże w ciągu 30dni.
- LukaSS
- Kontaktowanie:
Koszu, masz jeszcze mleko pod nosem, a wymądrzasz sie jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Dziecko, rejestrowałem kilka motocykli - nie tylko zabytkowych i wiem co z czym sie je. Jak nie chcesz wierzyć to Twoja sprawa chłopcze.
- KoSzU
- Kontaktowanie:
Przeglądając temat to tylko ty wszystkim wode z muzgu robisz!!!! :>
Prawo w naszym kraju jest takie a nie inne, więc robiąc zgodnie z prawem jest tak jak ja pisze i większość Formulowiczów
LukaSS już tak mnie zaczynasz rozbawiać, że boki zrywam.
Wierze ci, że rejestrowałeś te wszystkie pojazdy i udało ci się je zarejestrować w ten sposób ale nie wymądrzaj się. Mówisz ze każdy powinnien pójść i wlasnie tak zarejestrowac ale jeśli naprzyklad ten nasz Kowalski z forum pójdzie rejestrować właśnie tak i karzą mu zaplacic te np. zalegle 5lat oc a on niebedzie mial na to funduszy to co ty mu zafundujesz?? Pisz jak powinno być zgodnie z prawem i jak bezpiecznie mozna znaleść jakies hczyki.
PS. Forum jest dla wszystkich i niewytykaj tu komuś jego wieku bo poto są tu tacy ludzie by się uczyc od (troche madrzejszych od Ciebie) Bo jak narazie widze to do ciebie jak do dziecka niedociera apel o uzupelnienie profilu
a może wstydzisz się ujawnić swój wiek??
Wszyscy mamy prawo do tego by wiedzieć z kim i w jakim wieku rozmawiamy 
To ile ty masz w końcu tych latek??? 5
6 
Prawo w naszym kraju jest takie a nie inne, więc robiąc zgodnie z prawem jest tak jak ja pisze i większość Formulowiczów

LukaSS już tak mnie zaczynasz rozbawiać, że boki zrywam.

PS. Forum jest dla wszystkich i niewytykaj tu komuś jego wieku bo poto są tu tacy ludzie by się uczyc od (troche madrzejszych od Ciebie) Bo jak narazie widze to do ciebie jak do dziecka niedociera apel o uzupelnienie profilu

To ile ty masz w końcu tych latek??? 5

- LukaSS
- Kontaktowanie:
Nie będę sie z tobą już sprzeczał bo to nie ma sensu. Chcesz to żyj w ciemnogrodzie. W powitalni przeczytaj ile mam lat jak Ciebie to tak obchodzi, może wtedy nie bedziesz sie tak podniecał.
Spoko, juz nic nie bede piał w tym teamcie, bo dyskusja z niektórymi sięga dna.
Spoko, juz nic nie bede piał w tym teamcie, bo dyskusja z niektórymi sięga dna.
- Lopez_92
- GG: 9912702
LukaSS, teraz wystarczy że ktoś będzie konfident, podpierniczy Cię w urzędzie że "Sprawdźcie mu zaległe OC, i albo Ty albo ten który Ci sprzedał moto będzie miał po dupie, także się ciesz żę zarejestrowałeś i siedź cicho
, napewno tak da się zrobić ale upierdliwość urzędników lub innych osób może doprowadzić właśnie do niemiłych sytuacji 

MoTór nie umiera nigdy!-MoTór jest wieczny!
- Stary
- Kontaktowanie:
Art. 28. 1. Jeżeli posiadacz pojazdu mechanicznego nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na który umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została zawarta, nie powiadomi na piśmie zakładu ubezpieczeń o jej wypowiedzeniu, uważa się, że została zawarta następna umowa na kolejne 12 miesięcy, z zastrzeżeniem ust. 2.
2. Zawarcie następnej umowy nie następuje, pomimo braku powiadomienia, o którym mowa w ust. 1, jeżeli:
1) nie została opłacona w całości określona w umowie składka za mijający okres 12 miesięcy lub w przypadku cofnięcia zakładowi ubezpieczeń zezwolenia na wykonywanie działalności ubezpieczeniowej w zakresie obowiązkowego ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych
Jeszcze raz mi ktoś napisze o tym, że trzeba zapłacić zaległe OC za 10 lat to zlinczuje. Kara za brak OC na dziś dzień (w przypadku moto) to 700zł.
2. Zawarcie następnej umowy nie następuje, pomimo braku powiadomienia, o którym mowa w ust. 1, jeżeli:
1) nie została opłacona w całości określona w umowie składka za mijający okres 12 miesięcy lub w przypadku cofnięcia zakładowi ubezpieczeń zezwolenia na wykonywanie działalności ubezpieczeniowej w zakresie obowiązkowego ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych
Jeszcze raz mi ktoś napisze o tym, że trzeba zapłacić zaległe OC za 10 lat to zlinczuje. Kara za brak OC na dziś dzień (w przypadku moto) to 700zł.