rejstracja wsk na podstawie rachunku z polmozbytu
- Joker92
- GG: 0
- Kontaktowanie:
rejstracja wsk na podstawie rachunku z polmozbytu
Witam.Mam pytanie czy jest możliwosć zarejstrowania wsk na podstawie rachunku z polmozbytu gdzie jest napisane model, nr rej. nr silnika i ramy ,rok ,cena ,właściciel i pieczątki? pozdrawiam
- Łukasz S.
- Moje maszyny: wełeski
- Kontaktowanie:
Re: rejstracja wsk
Jeśli to oryginał i nie ma na nim pieczątki Zarejestrowano pod nr rej bla bla to raczej tak, postępujesz jak z nowym motocyklem.
- Joker92
- Kontaktowanie:
Re: rejstracja wsk
Właśnie jest pieczątka ta ale mam blachy nr ramy sie zgadzaja i ro produkcji
- Łukasz S.
- Kontaktowanie:
Re: rejstracja wsk na podstawie rachunku z polmozbytu
Bez umowy K-S nie ruszysz.
- Joker92
- Kontaktowanie:
Czyli bym musiał umowe mieć KS z tym gościem co jest na dowodzie zakupu?
- Łukasz S.
- Kontaktowanie:
Jeśli jest on prawnym właścicielem to tak, jeśli nie sprzedał dalej... Tak czy siak teraz bardziej Cię interesuje dowód rej. niż ten świstek.
-
- Administrator
- GG: 2507850
- Moje maszyny: Wsk MR16 T
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
Romet chart 211 - Lokalizacja: Miłoszyce
- Kontaktowanie:
Ja jakoś na podstawie tego dałem radę wystarczy mieć umowę ks z właścicielem
- Adrian.
- GG: 11487935
- Moje maszyny: Jawa 350
WSK 2xM06B3 - Lokalizacja: Okolice Szczytna
- Kontaktowanie:
Też w tym roku chce ruszyć z rejestracją , i mam kartę gwarancyjną mojej wski , jest pieczątka sklepu który sprzedawał , numer ramy , numer silnika , pieczątka Świdnika , data sprzedaży i data wydania z fabryki. Motocykl był własnością mojego wujka , który po przeprowadzce zabrał wskę na drugi koniec polski , i wysłał dokumenty dla dziadka żeby ją wyrejestrował z jakiś powodów mi nieznanych , dziadek nie zdążył wyrejestrować (przynajmniej tak to zrozumieliśmy) bo tablice mam u siebie na motocyklu a z tego co wiem po wyrejestrowaniu tablice trzeba było wydać do WK, więc dowód gdzieś sie znajduje , teraz inny problem bo w mojej gminie za dawnych czasów był WK ale przenieśli go albo do WK 60 km ode mnie albo do innego miasta 25 km ode mnie i ciekawe czy podczas takich przeprowadzek dowód gdzieś na zawsze nie zaginą. Rozmawiałem z wujkiem , mówi że jak bedzie taka potrzeba to spiszemy umowę K-S tylko najpierw muszę odnaleźć dowód lub wyrobić duplikat , ale wtedy OC bede musiał zapłacić za wszystkie lata... Więc chciałem sie spytać czy dało by rade zarejestrować na samej "karcie gwarancyjnej" o której pisałem wcześniej , czy jednak pchać sie do WK po dowód? 

- bartek582
- Moje maszyny: WSK 175 m21w2
- Kontaktowanie:
Nie.Karta gwarancyjna nie jest dowodem że to Ty jesteś prawowitym właścicielem pojazdu, jeśli dowód rej. był wydany to trzeba go odnaleźć lub wyrobić wtórnik.Adrian. pisze: czy dało by rade zarejestrować na samej "karcie gwarancyjnej"
-
- Moje maszyny: wsk b3
- Kontaktowanie:
Mam podobną sytuację z tym że na rachunku z polmozbytu nie mowy o tym że motocykl został zarejestrowany. Po prostu jego pierwszy właściciel kupił go (w 1972 r.) i jeździł nim bez rejestrowania. Czy aby go zarejestrować muszę mieć umowę K-S z osobą widniejącą na rachunku?