jestem tutaj nowy, dopiero się zarejestrowałem. Motoryzacja zawsze była moją pasją i w ramach kontynuowania tejże chciałbym zakupić i odrestaurować motocykl marki WSK. Wybór padł na WSK-ę, ponieważ zawsze bardzo mi się podobały te motocykle, a dodatkowo jest bardzo dużo źródeł wiedzy i części do nich.
Przechodząc do meritum mam do Was pytanie i prośbę, czy mogę liczyć na wasze wsparcie oraz pomoc, w zakupie i późniejszym remoncie motocykla?
Możliwie jak najwięcej rzeczy chciałbym zrobić sam, chociaż moja wiedza na razie nie jest zbyt duża, ale od czegoś trzeba zacząć.
Na początek najtrudniejsze czyli znalezienie i zakup motocykla, na co mam zwrócić szczególną uwagę? Jak ważne są dokumenty (ewentualna rejestracja bez nich)? Z jaką realnie kwotą powinienem się liczyć jeśli chodzi o zakup? Czy to co widać w ogłoszeniach za 500-700 zł nie nadaje się już do niczego, czy to właśnie idealna baza do restauracji? A może dopiero motocykle za 1500-2000 zł są naprawdę warte uwagi?
A może ktoś z Was ma lub słyszał o jakimś wartym uwagi egzemplarzu na sprzedaż?
No i czy mogę liczyć na Waszą pomoc też po zakupie, w ustaleniu co należy naprawić, od czego zacząć oraz jak to zrobić? Ze swojej strony postaram się wszystko ładnie opisać i pokazać, aby zostało dla potomnych, którzy będą mieli podobny pomysł do mojego.

Pozdrawiam Was serdecznie,
S.