Ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny - sposoby?
- xavier24
- GG: 0
- Moje maszyny: WFM M06
M21W2
M06 B1
KOBUZ
MZ ES 250/1
Romet Pony - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
Ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny - sposoby?
Witam.
Macie może jakieś sposoby na uniknięcie tego tematu?
W 2014r. kupiłem zarejestrowany motocykl bez oc, dopiero teraz zamierzam go przerejestrować, a co za tym idzie zapłacić oc.
Niestety w zeszłym roku zmieniłem dowód, więc zmiana umowy k-s nie wchodzi w grę.
Jakieś rady? 620 zł kary to połowa wartości motocykla.
Macie może jakieś sposoby na uniknięcie tego tematu?
W 2014r. kupiłem zarejestrowany motocykl bez oc, dopiero teraz zamierzam go przerejestrować, a co za tym idzie zapłacić oc.
Niestety w zeszłym roku zmieniłem dowód, więc zmiana umowy k-s nie wchodzi w grę.
Jakieś rady? 620 zł kary to połowa wartości motocykla.
-
- Moje maszyny: KILKA ŚWIDNIKÓW, RESZTA NIEWAŻNA
- Kontaktowanie:
Re: Ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny - sposoby?
Zapłać oc na poprzedniego właściciela i po jakimś czasie idź przerejestrować. Raczej nie przyjdzie mandat a gdyby przyszedł to i tak poprzedniemu właścicielowi, jeśli najpierw przerejestrujesz to przyjdzie na pewno.
- xavier24
- Moje maszyny: WFM M06
M21W2
M06 B1
KOBUZ
MZ ES 250/1
Romet Pony - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
Czasu i oc nie cofnę. Poprzedni właściciel za wielką wodą więc kontakt utrudniony lub nie możliwy.franq87 pisze:Zapłać oc na poprzedniego właściciela i po jakimś czasie idź przerejestrować.
1. Jeśli teraz bym zawarł umowę oc na poprzedniego właściciela to czy czasem nie potrzebny jest na umowie podpis tegoż właściciela?
2. Pozostaje temat umowy k-s gdzie widnieją moje dane ze starego dowodu więc prze datowanie też raczej nie możliwe.
- mistrzunioss
- Moje maszyny: M06B3 125 Bąk 75'
M06B3 125 Kos 85'
M06B3 73' Garbuska - Lokalizacja: WLKP
- Kontaktowanie:
przerejestruj i wykup normalnie polise, nie powinno niec przyjść do zapłaty
-
- Moje maszyny: KILKA ŚWIDNIKÓW, RESZTA NIEWAŻNA
- Kontaktowanie:
Przyjdzie na 100% poprzedniemu właścicielowi. Gdyby tenże był dostępny to wystarczy, by wykupił oc nawet od dnia obecnego i wtedy nie powinno nic przyjść, przy przerejestrowywaniu podaje się okres aktualnego ubezpieczenia ,to jest właśnie informacja dla funduszu. Nie mylić z ponownym rejestrowaniem pojazdu, gdzie nie potrzeba ciągłości oc skoro pojazd nie był zarejestrowany.
- qpa
- Moje maszyny: mustang ttr
- Kontaktowanie:
opłać OC na ten dowód i tą umowę, będą Twoje dane które chcesz i numer rejestracyjny oraz vin pojazdu, po przerejestrowaniu pójdziesz i zmienią Ci numer rejestracyjny
- daroohd
- Moje maszyny: Wsk Lelek.
Dałeś plamę ze nie kupiłeś od razu jak szkoda było tych kilka dych, to teraz trzeba się poświecić i zapłacić.
Często tak jest ze człowiek uczy się na własnych błędach.
Często tak jest ze człowiek uczy się na własnych błędach.
- grand
- Moje maszyny: drz 400
wsk 125 - Lokalizacja: Uc (Łódź)
- Kontaktowanie:
jesli nie bylo wypowiedzenia umowy przez poprzedniego własciciela taka polisa odnawia sie automatycznie - nie pamietam jak to jest przy braku wplaty, ale pewnie jest kilka wezwań do zaplaty a później rozwiazanie.
jesli nie przedłurzyles umowy to ubezpieczenie konczy sie z ostatnim dniem na kwitku, i teraz jesli nie wykupiles ubezpieczenia a przerejestrowales to pozostaje miec nadzieje, ze sie nie czepia i ubezpieczy z biżąca datą.
nie wychylaj sie do funduszu bo Ci kare wlepią.
jesli nie przedłurzyles umowy to ubezpieczenie konczy sie z ostatnim dniem na kwitku, i teraz jesli nie wykupiles ubezpieczenia a przerejestrowales to pozostaje miec nadzieje, ze sie nie czepia i ubezpieczy z biżąca datą.
nie wychylaj sie do funduszu bo Ci kare wlepią.