Witam. Całkiem niedawno zostałem właścicielem WSK M21W2 Zakupiłem ją od starszego pana, który dotychczas był ostatnim właścicielem .Motocykl był w jego posiadaniu od 1986r . Spisaliśmy umowę , dostałem dowód rejestracyjny, motocykl nie był nawet wyrejestrowany , jedynie nie było płacone OC . Mając komplet dokumentów czyli umowa k/s , dowód rejestracyjny i zrobiony na nowo przegląd udałem się do wydziału komunikacji w celu przerejestrowania motocykla na siebie . Wiedziałem że to trochę potrwa bo motocykl był z sąsiedniego powiatu więc wymiana informacji mogła trochę potrwać . No i po kilku dniach dzwoni pani z mojego WK , że w WK w sąsiednim powiecie na te numery VIN jest inny właściciel wpisany w system . Trochę się zdziwiłem ale odebrałem papiery z powrotem i udałem się do sąsiedniego wydziału komunikacji , który odpowiadał za tą informację . Tam mi zostało powiedziane , kto jest wpisany jako właściciel w system . Na własną rękę udałem się do tej osoby ( jak się okazało był to pierwszy właściciel tego motocykla , który sprzedał go pewnej osobie , która to z kolei sprzedała go gościowi , od którego czwórkę kupiłem. ) Z tą informacją udałem się z powrotem do ich WK z wyjaśnieniem. Na miejscu okazało się , że właściciel z mojego dowodu rej. jest wpisana jako poprzedni właściciel a osoba która była pierwszym jest wpisana jako ostatnia. Pani w okienku powiedziała że napiszą pisma do poprzednich właścicieli w celu wyjaśnienia sprawy. Po kilku dniach dostałem telefon , że jest to niemożliwe bo ktoś od nich pomylił wpisy w czasie wprowadzania danych do systemu komputerowego . Potem zaczęło się mydlenie oczu że nie wiedzą co z tym zrobić i rejestracją na zabytek (która wg, mnie i tak by nic nie dała ze względu na VIN ) a ostatecznie skończyło się na zdaniu od pani naczelnik " Proszę pana , przez głupi stary motocykl nikt tutaj nie chce stracić pracy )

I finalnie sprawa tak się ciągnie od wakacji . Nie wiem za bardzo co robić w takim przypadku . Za porady z góry dziękuję