Oc, czy trzeba wykupic zaległe?
- Weros
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Oc, czy trzeba wykupic zaległe?
Kupiłem etz 150 zarejestrowana na białej tablicy kupiona od człowieka który jej na siebie nie przerejestrował tylko jeździł na poprzedniego. Ostatni przegląd do końca 2006r i oc pewnie tez jakoś tak sie skończyło pewnie (nie mam pewności) i jak to jest z tym ubezpieczeniem czy będę musiał opłacić to zaległe ubezpieczenie chcąc ją zarejestrować? Ostatnio rozmawiałem ze znajomym i on twierdzi że tak oraz że zaległego ubezpieczenia nie trzeba płacić jeśli sie pójdzie do urzędu złożyć wniosek w ten sam dzień na który jest spisana umowa. Jak to jest naprawdę? czekam na wypowiedzi.
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Re: Sprawa oc czy rzeba zaległe wykupic?
Idziesz do ubezpieczalni z dowodem rejestracyjnym i piszesz nową umowę OC. Nie płacisz zaległego OC za kogoś. W temacie o rejestracji ten wątek był nie raz poruszany. Oczywiście umowa musi być z danymi tej osoby, która widnieje jako właściciel w dowodzie rejestracyjnym.
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Jeśli masz umowę k/s to OC opłacasz już na siebie tylko że musisz okazać umowę k/sŻbiKu pisze: Oczywiście umowa musi być z danymi tej osoby, która widnieje jako właściciel w dowodzie rejestracyjnym.

- wujcio
- Kontaktowanie:
Myk jest taki że jak podpisujesz umowę np z PZU to musisz zrezygnować jeśli go nie chcesz przedłużać inaczej automatycznie PZU Ci przedłuża umowę na ubezpieczenie OC na kolejny okres
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Więc dla jasności oczywiście nie chcesz jej przedłużać bo po co jak jest zadłużona, idziesz z umową do PZU i spisujesz nową umowę (na siebie).
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
tylko może na 1 rok przedłużyć po 1 roku braku składki nie przedłużawujcio pisze: przedłuża umowę na ubezpieczenie OC na kolejny okres

Nie ma co tu więcej pisać temat zamykam.
Żbiku