Tokarz Wrocław, Oława, Jelcz-Laskowice i okolice - szukam
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Tokarz Wrocław, Oława, Jelcz-Laskowice i okolice - szukam
Jak w temacie.
Szukam dobrego tokarza.
Do przetoczenia będzie stożek magneta ze skutera, aby pasował na wał do WSKi 125....
Polecicie kogoś???
Szukam dobrego tokarza.
Do przetoczenia będzie stożek magneta ze skutera, aby pasował na wał do WSKi 125....
Polecicie kogoś???
- jarek
- GG: 7482920
- Moje maszyny: WSK M06-64
- Kontaktowanie:
Re: Tokarz Wrocław, Oława, Jelcz-Laskowice i okolice - szuka
Dobre pytanie 
w Miłoszycach jest zakład mechaniki precyzyjnej lub narzędziownia więc tam powinni ze wszystkim dać rady
, można by spróbować na nowowiejskiej bo na wizytówce jest napisane że robią nie tylko szlify ale również przeróbki, będę we wtorek w pobliżu więc mógłbym wstąpić i się zapytać czy by poradzili sobie z takim problemem.
Pozdro

w Miłoszycach jest zakład mechaniki precyzyjnej lub narzędziownia więc tam powinni ze wszystkim dać rady

Pozdro
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Witaj 
Kolejny z moich regionów (Czernica-Jeszkowice).
Nowowiejska faktycznie musze tam zadzownić!

Kolejny z moich regionów (Czernica-Jeszkowice).
Nowowiejska faktycznie musze tam zadzownić!
Na nowowiejską/sienkiewicza udeżaj . Tam mi całe nowe czoły wg.własnych zaleceń do 175 podorabiali....Za nowy czop 100zł
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Zwykła M06B3 '83
- Kontaktowanie:
Siemka
Oława, mój kuzyn + wujek - mistrzowie
http://piotech.org.pl/
koniecznie powiedz że to do WSK
pozdrówki
chudy
Oława, mój kuzyn + wujek - mistrzowie
http://piotech.org.pl/
koniecznie powiedz że to do WSK

pozdrówki
chudy
- jarek
- GG: 7482920
- Moje maszyny: WSK M06-64
- Kontaktowanie:
Siemka,
a w jakich godzinach oni tam urzędują ??
i na kogo się powoływać jak coś
pozdro
a w jakich godzinach oni tam urzędują ??
i na kogo się powoływać jak coś

pozdro
-
- Moje maszyny: Zwykła M06B3 '83
- Kontaktowanie:
pod telefonem, zadzwoń i pytaj ale powinni byc cały dzień w katolickich godzinach, zresztą mieszkają niedaleko
w zasadzie robią przemysłową automatykę ale wujek lubi się czasem pobawić w jakieś pierdółki czasami jak zleceń nie mają
wal że do WSK potrzebujesz, żeś pasjonat i powinni pomóc
w zasadzie robią przemysłową automatykę ale wujek lubi się czasem pobawić w jakieś pierdółki czasami jak zleceń nie mają
wal że do WSK potrzebujesz, żeś pasjonat i powinni pomóc

-
- Moje maszyny: - WSK M06-B1 1970r
- Kontaktowanie:
Co do poszukiwania tokarza to raczej nie pomogę, ale mam jedno pytanie. Do tokarki mam dostęp i też myślałem nad taką przeróbką, ale obawiam się, że niestety tokarką niewiele zdziałasz jeśli chodzi o stożek magneta. Na tokarce nie jest się w stanie osiągnąć takiej dokładności. Aby to zrobić dobrze powinno być to szlifowane. Osobiście zamierzałem to podebrać na tokarce zgrubnie a potem dać na szlifierkę do otworów w celu dokładnej obróbki. Z tego co się dowiadywałem to bez problemu nawet na małych szlifierkach są w stanie zrobić taki stożek w magnecie, ważne aby prześwit maszyny mieli odpowiedni aby zamocować magneto. Szlifierki z reguły obrabiają otwory nawet od fi 2mm.
-
- Administrator
- GG: 2507850
- Moje maszyny: Wsk MR16 T
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
Romet chart 211 - Lokalizacja: Miłoszyce
- Kontaktowanie:
wszystko sie da zrobić na tokarce
-
- Moje maszyny: - WSK M06-B1 1970r
- Kontaktowanie:
Matej, tylko jak? Po toczeniu zostają rowki, czasem zauważalne, czasem nawet nie, ale zostają i magneto się nie zatnie na stożku.
Myślałem już nad tym i rozmawiałem z kilkoma osobami. Jak zrobicie coś takiego tylko na tokarce to chętnie bym to zobaczył i dowiedział się w jaki sposób. W sumie wpadliśmy kiedyś na jeden pomysł jak to zrobić na tokarce, ale wymaga to dużo czasu. A, że tokarki nie mam fizycznie w domu, to ten czas kosztuje... Więc ja myślałem nad użyciem tutaj właśnie szlifierki do otworów. Postaram się w przyszłym tygodniu podjechać do zakładu gdzie mają szlifierkę, bo już wstępnie się dogadałem i spróbuję przerobić ten stożek.
No chyba, że... "wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."
W każdym razie czekam na efekty
.
Myślałem już nad tym i rozmawiałem z kilkoma osobami. Jak zrobicie coś takiego tylko na tokarce to chętnie bym to zobaczył i dowiedział się w jaki sposób. W sumie wpadliśmy kiedyś na jeden pomysł jak to zrobić na tokarce, ale wymaga to dużo czasu. A, że tokarki nie mam fizycznie w domu, to ten czas kosztuje... Więc ja myślałem nad użyciem tutaj właśnie szlifierki do otworów. Postaram się w przyszłym tygodniu podjechać do zakładu gdzie mają szlifierkę, bo już wstępnie się dogadałem i spróbuję przerobić ten stożek.
No chyba, że... "wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."
W każdym razie czekam na efekty