Strasznie długo schodzi z wysokich obrotów
- Piórek22
- Kontaktowanie:
Strasznie długo schodzi z wysokich obrotów
Jak w temacie na luzie dodam gazu i jak puszcze bardzo dlugo schodzi do wolnych obrotow?Czy to wina przepustnicy?iglicy?Zaplonu?nie mam pojecia prosze o pomoc....Pzdr
- Ignacy_Robert
- Kontaktowanie:
Re: Strasznie dlugo schodzi z obrotów
U mnie jest tak samo. Ale nie wiem czy to jest cos strasznego?
mi to jakos nie przeszkadzalo.

- Piórek22
- Kontaktowanie:
ogladalem filmy na youtube i tam wszystkie chodzily ladnie.mialem juz wieske i tez ladnie schodzila.....sam juz niewiem....a drugi problem jest taki ze jak podpompuje paliwo odpale to na wolnych obrotach wywala paliwo przez ta dziurke w ogromnych ilosciach a na wysokich obrotach juz nie...
-
- Kontaktowanie:
Może wyreguluj gaźnik bo chyba ma zbyt dużo paliwa jak Ci je wywala i przez to pewnie nie chce schodzić z obrotów. Przykręć jej też powietrze na wolnych obrotach.
Dzięki za opere z automatycznym słownikiem 

- Mieszko_94
- GG: 0
- Kontaktowanie:
sprawdź linkę od gazu może już jest nie dobra i zacina sie w pancerzyku u mnie tez tak było założyłem nową i z chodzi normalnie tak jak powinno być jak nie to masz coś z przepustnicą a z tym laniem sie paliwa to może być winą http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 33f4f.html" target="_blank .Napisz czy taki masz zmień pływak i ten zaworek na inny niż na zdjęciu
W Moich Żyłach płynie benzyna Zamiast Serca Świszczy Turbina
- Piórek22
- Kontaktowanie:
to bede musial zobaczyc wszystkie opcje ale z tym paliwem to rzeczywiscie moze byc to przykrece najpierw i zaboczymy jak nie zadziala to sprawdze plywak i zaworek....dzieki napisze jak zrobie
- Piórek22
- Kontaktowanie:
widze ze sie znacie na wsk to moze powiecie mi co moze byc z tym mam druga wsk 125 i jest taki problem nie chce odpalac tzn tak podpompuje ja i kopne zapala tylko na chwile doslownie 1-2s i gasnie i juz nie odpali tak dopoki nie przeczyszcze swiecy i znowu odpala na 1-2s zmienialem swiece na inne ale nic.Moze to byc wina gaznika ze nie podaje paliwa?tez z niego leci paliwo ale z kazdej strony?zmienic w nim uszczelki?poza tym moze ktos z was jest z warszawy lub okolic kielc lub Żarnowa bo sam sobie nie radze a moze ktos by mi pomogl.....
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Może zalewa Ci silnik? Świece masz mokrą? Suchą?
- Piórek22
- Kontaktowanie:
no wlasnie swieca jest sucha.mowie jak podpompuje to na chwile odpali i traci paliwo prubowalem pompowac odrazu jak odpali ale nic nie dalo....moze zamienie gazniki z mojego Kosa i zobaczymy.
-
- Kontaktowanie:
A jak zmiana gaźnika nie pomoże to sprawdz pierścienie i simeringi a wale
Dzięki za opere z automatycznym słownikiem 

-
- GG: 0
Miałem tak samo zdejmij wężyk weś pompę najlepiej taką dużą i dmuchnij w kranik tam gdzie jest wężyk i z drugiej strony w gaźnik zrób to szybko jak bułtnie to szybko skończ. Mi naprawde pomogło a wcześniej odchodziłem od zmysłów
Wsk 125 M06 B3 81 roku
- Piórek22
- Kontaktowanie:
teraz bylem na dzialce ale tak nie moglem zamienic gaznika bo tamten byl zepsutu.ale juz wogole nie odpala nawet na chwile i zauwazylem ze paliwo wyrzuca przez te dwie dziurki z tylu gaznika i wszystko idzie do filtra.....iskra jest idealna wyszyscilem gaznik ale nic nie pomoglo moze wymienic w nim dysze?alebo rzeczywiscie pierscienie poszly i nie ma sily zassac tego paliwa ale znowu jak zdejme swiece i przyloze palec to niby jest cisnienie sam juz niewiem......i jeszcze jedno pytanie.....ba sa te dwie sruby do regulacji gazu slyszalem ze jest jakies takie typowe polozenie zeby wkrecic na maxxxxa i odkrecic chyba 2 obr czy 2.5obr??Pzdr
- @ndi.pl
- Moje maszyny: Nieobecny
wg mnie to nie jest tak ze do wszystkich jest ze wykrecisz 2 -2,5 obrotu
to zalezy od gaźnika i jak bardzo jest zużyty silnik
Musisz tak długo regulować aż ustawisz db (po pracy silnika usłyszysz) ale muszisz chwile odczekac zanim zauwazysz efekt
to zalezy od gaźnika i jak bardzo jest zużyty silnik

Musisz tak długo regulować aż ustawisz db (po pracy silnika usłyszysz) ale muszisz chwile odczekac zanim zauwazysz efekt
Początkujący motórzysta .... 

- Piórek22
- Kontaktowanie:
a z tym ze wyrzuca paliwo do filtra?
- Piórek22
- Kontaktowanie:
zmiana gaznika nic nie dala jest caly czas tak samo....ale rozebralem cylinder...kamil_Ziomek pisze:A jak zmiana gaźnika nie pomoże to sprawdz pierścienie i simeringi a wale

- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Możesz próbować, ew. możesz to także zalać ropą od góry i postawić na kilka godzin niech sie "przegryzie". Może puści...Piórek22 pisze:moze nalac nafty do srodka do walu???
- Piórek22
- Kontaktowanie:
no tak mam nadzieje ze pusci.Mam jeszcze pytanie czy lepiej kupic nowy cylinder aluminiowy na allero czy zrobic szlif i tlok z epoki?
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
szlif i tłok z epoki ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- motonita
- GG: 2971759
- Moje maszyny: WSK M06B3 GIL, WSK M06B3 KOS, i 12 innych jednośladów
- Kontaktowanie:
USTAW ZAPŁON!!!!!!!!!!!!!! niezdziwie sie tez ze czasem ci strzeli w gaznik
Jak mnie pokur... ze klikam w dowolny link na tym forum a on nie otwiera sie w nowym oknie....
- Piórek22
- Kontaktowanie:
ale u mnie nie strzela w gaznik tylko wylewa sie benzyna tylem gaznika.....wyjolem dzis wal...pierwszy raz widzialem cos takiego z tej dluzszej strony byl naciety i byl....zlamany i stal caly w miescu.....nie wiem co z karterami jedna tulejka od biegow jest luzna moze poprostu ona jest wytarta nie karter przesle fotki w nastepnym tygodniu to moze wy ocenicie......motonita pisze:USTAW ZAPŁON!!!!!!!!!!!!!! niezdziwie sie tez ze czasem ci strzeli w gaznik