WSK 175 Sport Ex (Export)
Regulamin forum
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
- morda
- GG: 7197521
- Kontaktowanie:
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: WSK (EX)SPORT
Motocykl bardzo podobny do mot. Fazeroy6 (nie wie czy dobrze napisałem).
"Pan z Częstochowy". Agresives, może już się tym interesowałeś?
"Pan z Częstochowy". Agresives, może już się tym interesowałeś?

-
- Kontaktowanie:
Mała korekta. Nie jestem z Częstochowy tylko z okolic.
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
A to przepraszam, sugerowałem się opisem profilu
. Więc to nie Ty.
Zaciekawiła mnie osłona silnika... Widzę już taką drugi raz, wcześniej w maszynie Fazera. Jest zbudowana tylko z tych rur.

Zaciekawiła mnie osłona silnika... Widzę już taką drugi raz, wcześniej w maszynie Fazera. Jest zbudowana tylko z tych rur.
- JueS
- Moje maszyny: kolekcja 100+ motocykli =)
- Kontaktowanie:
oO wersja z 1972.. ciekawe 

Kupię do kolekcji: polskie motocykle sportowe, motocykle sprzed 1945 slaaneshad@o2.pl
-
- Kontaktowanie:
O ile dobrze pamiętam pan Kopras miał bardzo zbliżoną konfigurację tylko z górnym błotnikiem przednim. Ta sama osłona pod silnik, brak konsoli podnóżków pasażera które w tym modelu montowane były na stałe do wahacza. Być może nawet ten sam rok produkcji. Mógłby ktoś nawiązać kontakt z tym kolekcjonerem i dokładnie przybliżyć sylwetkę tego pojazdu.
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Rozumiem, że jest więcej wersji - uchylisz rąbka tajemniczy?JueS pisze:oO wersja z 1972.. ciekawe
- JueS
- Kontaktowanie:
żadnej tajemnicy tu nie ma
wydaje mi się, że sporty ex zaczęły wychodzić na początku 74..
sprawdziłem zdjęcia tej niebieskiej sport1 ex i na tabliczce znamionowej ma wybite 1971, jednak ta tabliczka nie jest oryginalna

sprawdziłem zdjęcia tej niebieskiej sport1 ex i na tabliczce znamionowej ma wybite 1971, jednak ta tabliczka nie jest oryginalna
Kupię do kolekcji: polskie motocykle sportowe, motocykle sprzed 1945 slaaneshad@o2.pl
-
- Kontaktowanie:
Jues jeśli twierdzisz że sporty ex zaczęły wychodzić od roku 74 to Twoja wiedza wueskowa bardzo kuleje. A to jest nie na miejscu w przypadku kolekcjonerem posiadającego w swoich zbiorach najważniejsze modele produkcyjne WSK takie jak S1 EX!!! , Perkoz, S2 i inne rzadkie okazy. Rok 74 to jest normalnym rokiem produkcji takich modeli jak Dudek, S2 i być może nawet większość ptaków które zaprezentowane były jako pełna rodzina nielotów. Głowy nie daje że S1 Ex szła w 71 roku bo nie miałem styczności z tym modelem ale roku 72 jestem pewny w niemal 100%. Fazera S1 EX o ile się nie mylę miała rok 73, a przed nią była jeszcze jedna jawna konfiguracja z podnóżkami pasażera montowanymi do wahacza i charakterystycznym łącznikiem puszczonym od podnóżka kierowcy do osi wahacza (zdjęcia są w Załęskim). Więc sprawa jest jasna że ta konfiguracja to jedna z najpierwszych skoro podnóżki były montowane w tak archaiczny sposób. Z ciekawostek dodam jeszcze że 'Katalog wyrobów przemysłu motoryzacyjnego' z roku 73 pokazuje nawet model S1 EX na okładce. Co do niebieskiej S1 pana Koprasa to można w bardzo szybki sposób zbadać jej rok produkcji po elementach fabrycznie datowanych. A jest ich sporo. Jeszcze dodam od siebie że posiadam dwa nowe liczniki eksportowe KPH i MPH i z tyłu na obudowie zarówno w jednym jak i drugim bity jest rok 72.
- JueS
- Kontaktowanie:
ojtam ojtam
napisałem, że mi się wydawało. Świetnie, że przybliżyłeś orientacyjnie rok produkcji.
Dodam w temacie s1 ex zdjęcie tej niebieskiej.

Dodam w temacie s1 ex zdjęcie tej niebieskiej.
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
- firemanek1972
- GG: 1234567
- Kontaktowanie:
Re: Export
Oprócz przednie lampy ma wszystkie "najważniejsze" części exporta - ciekawe za ile pójdzie
- JueS
- Kontaktowanie:
ciekawy motocykl... ale zastanawia mnie parę rzeczy..dlaczego błotniki nie są w chromie, zdjęcia są raczej kiepskiej jakości ale nakładki na bak wydają się być jakby bardziej kanciate vide 4 zdjęcie, u mnie są bardziej owalne, gaźnik wygląda na bardziej "świezy" od reszty. Szkoda, że tak mocno jest skorodowany 
Znacie kogoś kto mógłby go przywieźć do Polski? oczywiście za odpowiednią opłatą

Znacie kogoś kto mógłby go przywieźć do Polski? oczywiście za odpowiednią opłatą

Według mnie oprócz zbiornika to nic w nim ciekawego nie ma.200 funtow a rdza w kazdym miejscu.szkoda zachodu.
- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
No i akurat za 200 funtów zbiornik można kupić.
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- Marcin
- Moje maszyny: WSK M21W2S1
BARRON 125
WFM M06
M-72 - Lokalizacja: Adelnau
- Kontaktowanie:
kanciate są te wypukłości - brzegi są owalne, wydaje się to tylko przez to, że kołnierz plastikowy jest jeszcze założony fabrycznie - ja miałem już ściągany nie raz i niestety nie wchodzi tak ładnie jak ma być tzn. na tym półksiężycu nie dochodzą do siebie ze starościJueS pisze:ciekawy motocykl... ale zastanawia mnie parę rzeczy..dlaczego błotniki nie są w chromie, zdjęcia są raczej kiepskiej jakości ale nakładki na bak wydają się być jakby bardziej kanciate vide 4 zdjęcie, u mnie są bardziej owalne
Ogólnie egzemplarz bardzo ciekawy - łamane podnóżki, osłona silnika ex, wahacz tylni ex ( bez konsoli podnóżków tzn. podnóżki pasażera przykręcane bezpośrednio do wahacza )
co do minusów to braki tj. siodło, lampa, nóżka zmiany biegów jakaś dorabiana, dekielek od stacyjki, korek itd.
no i troche daleko sam cypel północnej Anglii

- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Chyba mało wiesz o eksportowych modelach, lub nieobchodzi cię osprzęt zastosowany w tym motocyklu ? Motocykli w tej konfiguracji jest w Polsce bardzo mało. Prawdziwa exportowa s1 w czarnym malowaniu to jedna z najpiękniejszych modeli WSK jak dla mnie.hartman pisze:Według mnie oprócz zbiornika to nic w nim ciekawego nie ma.200 funtow a rdza w kazdym miejscu.szkoda zachodu.
- JueS
- Kontaktowanie:
juz sprzedany
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Jesteś sprawca zaistniałej syuacjiJueS pisze:juz sprzedany

- JueS
- Kontaktowanie:
nie chociaż się przymierzałem 
Staraj się pisać wszzystko w jednym poście.
//Savier

Staraj się pisać wszzystko w jednym poście.
//Savier
Ostatnio zmieniony 2011-06-24, 13:03 przez JueS, łącznie zmieniany 1 raz.