Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK MO6B3 '84
SHL M11W '68
Simson SR2 '58
& Trumpf 7 '70 - Lokalizacja: Bory Tucholskie
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Witam wszystkich, mam na imię Tomek. Motocyklami interesuje się od 6 lat, posiadam WSK M06B3 z 1984 , SHL M11W '68 , Simson SR2 '58 oraz Simson Trumpf 7 '70
-
- Moje maszyny: simson
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich jestem Piotr ze śląska .Motocykle są ze mną od ponad 20-stu lat i tak poza dość czesto zmienianymi motocyklami współczesnymi narazie posiadam simsona ,dwa romety oraz MZ trophy.Jestem w trakcie poszukiwania wsk interesują mnie modele dudek,bąk,sport .
-
- Moje maszyny: SV 650s
- Kontaktowanie:
Witam,
Mam na imię Krzysztof. Pochodzę z Mazur ale przebywam w różnych ciekawych i mniej ciekawych miejscach w kraju i poza jego granicami.
Motocykla polskiego starej daty jeszcze nie posiadam. Planuję zakup takowego na kolejny sezon.
Z racji tego, że interesują mnie różnego rodzaju "sporty" motocyklowe obecnie jestem w posiadaniu sportowego „Japońca”. I w tą dziedzinę wszedłem po pas i szybko z niej nie wyjdę. Spodobało mi się to. Ale nie zlinczujcie mnie za to.
Nie wiem jeszcze czy posiadanie motocykla zabytkowego sprawi mi radość. Dlatego swoje kroki skierowałem w kierunku starej ale za to poczciwej WSKi. Motocykl WSK interesuje mnie również dlatego, że oprócz trzymania go ”na półce” da się nim chociaż trochę pojeździć. Przy tym w porównaniu do innych klasyków jest to jeszcze dość tani sprzęt.
Jeżeli miłość się utrzyma być może będę nabywał coś więcej.
Pozdrawiam
Mam na imię Krzysztof. Pochodzę z Mazur ale przebywam w różnych ciekawych i mniej ciekawych miejscach w kraju i poza jego granicami.
Motocykla polskiego starej daty jeszcze nie posiadam. Planuję zakup takowego na kolejny sezon.
Z racji tego, że interesują mnie różnego rodzaju "sporty" motocyklowe obecnie jestem w posiadaniu sportowego „Japońca”. I w tą dziedzinę wszedłem po pas i szybko z niej nie wyjdę. Spodobało mi się to. Ale nie zlinczujcie mnie za to.
Nie wiem jeszcze czy posiadanie motocykla zabytkowego sprawi mi radość. Dlatego swoje kroki skierowałem w kierunku starej ale za to poczciwej WSKi. Motocykl WSK interesuje mnie również dlatego, że oprócz trzymania go ”na półce” da się nim chociaż trochę pojeździć. Przy tym w porównaniu do innych klasyków jest to jeszcze dość tani sprzęt.
Jeżeli miłość się utrzyma być może będę nabywał coś więcej.
Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: WFM M06 1962, WSK M06 B3 1981
- Kontaktowanie:
Witam 
Mam na imie Przemek, jestem z Chojnic ale studiuje w Gdańsku. Posiadam WFM m06 i od niedawna WSK m06 b3.
Pzdr.

Mam na imie Przemek, jestem z Chojnic ale studiuje w Gdańsku. Posiadam WFM m06 i od niedawna WSK m06 b3.
Pzdr.
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
Witam. Jestem Maciek i po kilku miesiącach czytania forum zabieram się za własny temat. A w nim o powolnej renowacji mojego gila.
- xavier24
- Moje maszyny: WFM M06
M21W2
M06 B1
KOBUZ
MZ ES 250/1
Romet Pony - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich forumowiczów.
Moje imię to Paweł, mieszkam w Krakowie, a raczej Nowej Hucie
Jestem tutaj bo Historia zatoczyła krąg.
Znowu wystartował żużel w Nowej Hucie, zabrałem synka, no i się zaczęło.
Pomyślałem że motorynka to dla niego odpowiedni sprzęt.
Pomogłem, pozazdrościłem ....no i kupiłem sobie zabawkę WSK M21W2 z 1978 r. a ostatnio z 1980 r.
Teraz obydwoje siedzimy w garażu
Pozdrawiam
Moje imię to Paweł, mieszkam w Krakowie, a raczej Nowej Hucie

Jestem tutaj bo Historia zatoczyła krąg.
Znowu wystartował żużel w Nowej Hucie, zabrałem synka, no i się zaczęło.
Pomyślałem że motorynka to dla niego odpowiedni sprzęt.
Pomogłem, pozazdrościłem ....no i kupiłem sobie zabawkę WSK M21W2 z 1978 r. a ostatnio z 1980 r.
Teraz obydwoje siedzimy w garażu

Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3,Romet RXL 50 4T
- Kontaktowanie:
Nazywam się Kamil S.Rocznik 1997 .Jestem z okolic lublina. W swoim garażu posiadam WSK M06b3 ale chciałbym zakupić coś wiekszego .
-
- Moje maszyny: WFM M06, Jawa 353, MZ ES 250/2, HD Sportster1200, Komar
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Na początku, chciałbym podziękować założycielowi forum za tak ciekawą koncepcję zebrania "do kupy" miłośników motocykli okresu PRL, z naciskiem na produkcję polską. Ze swoją "fumą" spotkałem się już drugi raz i mam nadzieję, że zostanie w domu do końca. 11 lat temu wymyśliłem sobie, że niezłym pomysłem będzie remontowanie starych motocykli. Znajomy-znajomej miał problem ze zbyciem pozostałości po swoim motorze (żona kazała mu opróżnić komórkę). I tak otrzymałem całą skrzynię części motocyklowych. Jak się później okazało była to WFM z 1954 roku. Nie miałem wtedy jeszcze zielonego pojęcia o zasadzie działania silnika S01, o ustawianiu zapłonu, czy regulacji gaźnika. Kupiłem książkę i zacząłem się uczyć. Po 2 latach motor był złożony do kupy i jeździł. Potem, ze względów lokalowych (i nie tylko) odsprzedałem motor koledze. U niego jakieś 4-5 lat. Kolega obecnie będzie się budował i (dzięki Daniel!!!) pomyślał, że może będę chciał odkupić swój motor. W tym czasie dokonał wielu prac renowacyjnych. I tak oto WFM znowu w moich rękach.
Pozostałe motory:
MZ ES 250/2 - 1969
Jawa 250 353 - 1958
Komar Romet
H-D Sportster 1200 - 1987
Pozostałe motory:
MZ ES 250/2 - 1969
Jawa 250 353 - 1958
Komar Romet
H-D Sportster 1200 - 1987
- luki9403
- GG: 37263646
- Moje maszyny: SHL
KOMAR
WSK B1
WSK B3 x2
WSK 4
JAWKA S.
JAWKA M.
Barton - Lokalizacja: Ostrzeszów
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum, więc się przedstawię nazywam się Łukasz mam 18 lat, bardzo interesuję się zabytkowymi motocyklami, oprócz tego interesuję się akwarystyką. Przygodę z motoryzacją zacząłem ok. 3 lata temu, gdy odrestaurowałem po raz pierwszy komara 2350,teraz zabrałem się za SHL m11 175, w kolekcji posiadam również :WSK M06 b1,WSK m06 b3,2 jawki jedna mustang, druga skuter(kaczka),które też planuję pomału odrestaurować. Nie dawno zdałem prawko na kategorie A to sobie pojeżdżę .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów, cześć

Jestem nowy na forum, więc się przedstawię nazywam się Łukasz mam 18 lat, bardzo interesuję się zabytkowymi motocyklami, oprócz tego interesuję się akwarystyką. Przygodę z motoryzacją zacząłem ok. 3 lata temu, gdy odrestaurowałem po raz pierwszy komara 2350,teraz zabrałem się za SHL m11 175, w kolekcji posiadam również :WSK M06 b1,WSK m06 b3,2 jawki jedna mustang, druga skuter(kaczka),które też planuję pomału odrestaurować. Nie dawno zdałem prawko na kategorie A to sobie pojeżdżę .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów, cześć

-
- Moje maszyny: WSK 125 1967, Komar 3, Jawa Mustang
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich miłośników kultowych motocykli . Nazywam się Przemysław Sz........ ,ale wszyscy znajomi wołają mnie masło .
Więc tak mieszkam w miejscowości Sulechów tam o też pracuję i posiadam parę sztuk motocykli , są to :
WSK 125 rok 1967 motocykl do renowacji !!!
komar 50 rok 1980 -dla synka
jawa 50 mustang 1976 mam nadzieje ,ze dla żony,
honda xr 600 r rok 1990 ( lans w wolnym czasie )
Więc tak mieszkam w miejscowości Sulechów tam o też pracuję i posiadam parę sztuk motocykli , są to :
WSK 125 rok 1967 motocykl do renowacji !!!
komar 50 rok 1980 -dla synka
jawa 50 mustang 1976 mam nadzieje ,ze dla żony,
honda xr 600 r rok 1990 ( lans w wolnym czasie )

-
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
siema ztej strony owca!jestem z działdowa 28 lat na karku.psiadam wsk 125 z 83 roku!pozdrawiam wszystkich miłośników polskiej motoryzacji 

- Jędrek
- GG: 39451236
- Moje maszyny: Narcyz 81r
- Kontaktowanie:
- MARCINOLIWA
- GG: 39616901
- Moje maszyny: JAWA 50 MUSTANG , MZ TROPHY ES250/2 , SHL M11 , WSK KOBUZ 82
Witam Wszystkich !
Mam na imię Marcin od urodzenia mieszkam w Świdniku i tak już zostanie. Moje zainteresowania to polskie motocykle 1945-1985 i tylko polskie. Siedze w tym kilka lat. Gardze Simsonem, Jawką, scigaczami i innymi wierchowinami, a nie daj Boże żeby na mojej drodze staną chińczyk bo w tedy dostaje białej gorączki i szukam rowu gdzie go można zutylizować. Ogólnie współczuje włascicielom made in china ! Chce pozdrowić i podziekować założycielom http://www.wueska.pl za świetny pomysł zorganizowania tej "encyklopedii" z której nie jeden dużo sie dowiedział i nauczył.
NIECH WUESKA BEDZIE Z WAMI !!!
Mam na imię Marcin od urodzenia mieszkam w Świdniku i tak już zostanie. Moje zainteresowania to polskie motocykle 1945-1985 i tylko polskie. Siedze w tym kilka lat. Gardze Simsonem, Jawką, scigaczami i innymi wierchowinami, a nie daj Boże żeby na mojej drodze staną chińczyk bo w tedy dostaje białej gorączki i szukam rowu gdzie go można zutylizować. Ogólnie współczuje włascicielom made in china ! Chce pozdrowić i podziekować założycielom http://www.wueska.pl za świetny pomysł zorganizowania tej "encyklopedii" z której nie jeden dużo sie dowiedział i nauczył.
NIECH WUESKA BEDZIE Z WAMI !!!
KUPIE SILNIKI 059<3, W3T, W2R, ZAPŁON SEM, MAGNETO SEM
- andy2004f
- Moje maszyny: WSK 175 "Kobuz" '78
- Kontaktowanie:
Moje maszyny: JAWA 50 MUSTANG , MZ TROPHY ES250/2 , SHL M11 , WSK KOBUZ 82
???Siedze w tym kilka lat. Gardze Simsonem, Jawką, scigaczami i innymi wierchowinami
- MARCINOLIWA
A kolega co takie oczy zrobił ?
- andy2004f
- Moje maszyny: WSK 175 "Kobuz" '78
- Kontaktowanie:
Bo napisałeś, że gardzisz jawką, simsonami (więc domyślam się, że MZ-tek dotyczy to samo), a jednak posiadasz takie motocykle. Trochę mi się to gryzie. Jakbym gardził wueską, to bym nią nie jeździł (chyba, że za pieniądze). ;)
- MARCINOLIWA
andy2004f pisze:Bo napisałeś, że gardzisz jawką, simsonami (więc domyślam się, że MZ-tek dotyczy to samo), a jednak posiadasz takie motocykle. Trochę mi się to gryzie. Jakbym gardził wueską, to bym nią nie jeździł (chyba, że za pieniądze).
Jawke dostałem za free--- ogólnie prosta jak budowa cepa ale swoje humory ma. Simsona mam od dziecka jakieś 22 lata stoi u mnie nadal...żadna rewelacja ! Nawet po 5 remontach ! MZ sąsiad (76 l.) chciał sprzedać żeby za ubezpieczenie się zwróciło. MZ szanuje bo niewiele trzeba żeby zrzuciła Cie z siodła. Zamiast sprzedać simsona sprzedałem motorynke i tu był wielki błąd !! Już niedługo będę miał tylko polskie sprzęty i w tym kierunku ide ! PAMIETAJ ŻE DOBRE TO CO POLSKIE !!!
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Lodziarz ?
-
- Moje maszyny: wsk 175
- Kontaktowanie:
Witam, nazywam się Tomasz Nowak mieszkam w Błoniu koło Warszawy mam 29 lat. Prowadzę z ojcem warsztat samochodowy od 1982:) zajmujemy się mechaniką i elektroniką sam w tej chwili posiadam dwie wsk-i 175 z 1973r. i 1981r. jeszcze dokładnie nie wiem jakie to modele, ale przy waszej pomocy mam nadzieje że będzie wszystko ogarnięte:)