Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 Kos
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Cześć wszystkim! Mam na imię Piotrek, mieszkam w Skierniewicach (między Łodzią a Warszawą) . Tak się składa, że jutro mam egzamin praktyczny na kat. A
Powoli kończę remont Kosa. Na przyszły rok zostawiam jedynie do zrobienia siedzenie i zakup opon. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić jakiś film z remontu i z jesiennej jazdy. Oczywiście założę temat o Kosie i co nieco opiszę. Trochę czuję się ogołocony z kasy przez remont maszyny, bo naprawdę "trochę" to wyniosło i jeszcze na pewno pójdzie, ale mam nadzieję, że jak wyjadę na ulicę to będę dumnym człowiekiem i nie będę żałował tych pieniędzy wydanych na piękną pasję oraz wierzę w magię forumowego powiedzonka: "za motórem panny sznurem" : ) Pozdrawiam.

-
- Moje maszyny: wsk!!!
super tenera
Junak M10 - Lokalizacja: Pszczyna
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich jestem Janek mieszkam w Pszczynie,rocznik 87,z wykształcenia jestem mechanikiem,motocykle naprawiam odkąd sięgam pamięcią,najpierw piwnica bloku,potem garaż,dzisiaj swój warsztat motocyklowy.W mojej kolekcji jest WSK nie wiem jaki model (zmota)Junak M10,Jawa250,na codzie jeżdżę na starej Super tenere 750.zapraszam na przysłowiowa kawę do Pszczyny.
Pozdrawiam Janek.
Pozdrawiam Janek.
-
- Moje maszyny: WSK M06B1-125
AWO 425 T
BMW R60-6 - Lokalizacja: Nowy Tomyśl
- Kontaktowanie:
W końcu dołączyłem do tak szanownego grona...
Mam na imię Tomasz, lecz większość przyjaciół i znajomych zwraca się do mnie po ksywce, czyli Kosmo.
Moja przygoda z WSK zaczęła się jeszcze w latach dzieciństwa, jak przyjaciel z sąsiedztwa nabył 175-tkę. Wtedy każdy z nas jeździł na romatach, komarkach i wszelakiej innej maści motorowerach, więc gdy w nasze szeregi zagościła WSK był ogień. Wszystkie rowy krzaki i jak to się u nas mówi chaszcze były nasze.
Następnie zakupiłem własną WSK która mam do dnia dzisiejszego. Jest to M06B1. I tym razem wszelkie krzaki rowy chaszcze chynchy a nawet rzeka były nasze.
Teraz człowiek niby jest bardziej stanowczy, dojrzały, z większą uwaga dba o stany techniczne maszyn. Ale jaki inny sprzed wytrzymałby szaleńczą młodość? te dymiące głowy od szalonych pomysłów w czasach kiedy litr paliwa kosztował 1.7.
Wszędzie Szybko Komfortowo.
Pozdrawiam Kosmo
Mam na imię Tomasz, lecz większość przyjaciół i znajomych zwraca się do mnie po ksywce, czyli Kosmo.
Moja przygoda z WSK zaczęła się jeszcze w latach dzieciństwa, jak przyjaciel z sąsiedztwa nabył 175-tkę. Wtedy każdy z nas jeździł na romatach, komarkach i wszelakiej innej maści motorowerach, więc gdy w nasze szeregi zagościła WSK był ogień. Wszystkie rowy krzaki i jak to się u nas mówi chaszcze były nasze.
Następnie zakupiłem własną WSK która mam do dnia dzisiejszego. Jest to M06B1. I tym razem wszelkie krzaki rowy chaszcze chynchy a nawet rzeka były nasze.
Teraz człowiek niby jest bardziej stanowczy, dojrzały, z większą uwaga dba o stany techniczne maszyn. Ale jaki inny sprzed wytrzymałby szaleńczą młodość? te dymiące głowy od szalonych pomysłów w czasach kiedy litr paliwa kosztował 1.7.
Wszędzie Szybko Komfortowo.
Pozdrawiam Kosmo
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3
- Kontaktowanie:
Witajcie. Miło mi dołączyć do waszego grona. Nazywam się Michał,rocznik 92 mieszkam w Komorowie, koło pruszkowa, pod warszawą. Moja przygoda z WSK zaczęła się ponad 2 tygodnie temu, wieśka kupiona nie na chodzie za 500zł,we względnym stanie przywieziona została w bagażniku VW Golfa ;P zmieściła się na styk, w domu następnego dnia szybkie przejrzenie zapłonu, zakup nowego przewodu i fajki, czyszczenie świecy, dolewka paliwa, kopnięcie- nic, zapomniałem zalać gaźnika, 2 kopnięcie zapaliła
czyli jest w dobrym stanie silnikowo. Oczywiście papierów brak, ale chęć przejechania się spora, wycieczka po lesie, droga do domu i kontrola policyjna
obeszło się na wspominaniu przez p.Policjanta lat młodości i pouczeniu
WSK'e m06b3 planuje przez zimę wyszykować na top, mam nadzieje że się uda,a trochę roboty przy niej jest. Pozdrawiam!!

- fuel123
- Moje maszyny: WSK M06 B1 '69
- Kontaktowanie:
Cześć,
jestem Łukasz, ksywa szkolna "Młynek", mam 24 lata, mieszkam w Toruniu, pracuję w Bydgoszczy. Posiadam motocykl WSK 125 model M 06 B1 z '69 roku. WSkę kupiłem w lipcu, z racji tego, że nie mam gdzie jej trzymać w Toruniu stacjonuje pod Mogilnem u ojca i to on zajmie się naprawą silnika i ogólnie mi pomoże w otworzeniu pierwotnego stanu motorka. Na wiosnę rusza wielki remont. Zapisałem się na forum, pragnąc poznać ludzi ogarniętych pasją "WSK", w miarę możliwości podzielić się własnymi doświadczeniami a także zaczerpnąć wiedzy innych.
Pozdrawiam wszystkich
jestem Łukasz, ksywa szkolna "Młynek", mam 24 lata, mieszkam w Toruniu, pracuję w Bydgoszczy. Posiadam motocykl WSK 125 model M 06 B1 z '69 roku. WSkę kupiłem w lipcu, z racji tego, że nie mam gdzie jej trzymać w Toruniu stacjonuje pod Mogilnem u ojca i to on zajmie się naprawą silnika i ogólnie mi pomoże w otworzeniu pierwotnego stanu motorka. Na wiosnę rusza wielki remont. Zapisałem się na forum, pragnąc poznać ludzi ogarniętych pasją "WSK", w miarę możliwości podzielić się własnymi doświadczeniami a także zaczerpnąć wiedzy innych.
Pozdrawiam wszystkich

-
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Witam, na imię mam Norbert. Mam 16 lat, mieszkam 18km od Giżycka w Warmińsko-Mazurskim. Jestem w 1 klasie technikum o profilu Technik Pojazdów Samochodowych. Na razie nie mam takich zacnych motorków ale myślę, że niedługo zdobędę coś fajnego
Posiadam obecnie: romet komar 2350, romet komar 2351, romet pony, jawa 50 typ 23 oraz jawa 50 typ 20. Teraz co niektóre chcę sprzedać/wymienić. Pozdrawiam 

- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Witamy Toruńczyka :>fuel123 pisze:Cześć,
Pozdrawiam wszystkich
- Wsk Perkoz 005
- Moje maszyny: Wsk Perkoz 000005, Motorower Komar, KTM 525 EXC
- Kontaktowanie:
Witam Wszystkich serdecznie
bede pisal skromnie i na temat bo nie lubie sie bardzo rozpisywac
Mam na Imie Grzegorz, pochodze z miejscowosci Trawniki obok Lublina
pracuje jako magazynier
posiadam 2 Komaraki, Passata B3, Kawasaki KLR 600 i nietypowy model wsk-i WSK PERKOZ 175
) 

-
- Moje maszyny: WSK M06
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Mam na imię Krzysiek. Mieszkam w Augustowie.We wrześniu tego roku kupiłem WSK M 06-64 z roku 1966,którą zamierzam odrestaurować.Myślę że dzięki waszej pomocy uda mi się to zrealizować.Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- kielek
- Moje maszyny: CZ 350 472.5
WSK M06-64 - Lokalizacja: Białystok
- Kontaktowanie:
Witam, na imię mi Kuba, mam 27lat jestem z Białegostoku. Mam CZ 350, a WSK chodziła mi po głowie od jakiegoś czasu. Wczoraj spontanicznie pojechałem jedną obejrzeć, okazało się że da się upchnąć ją do bagażnika astry sedan po odkręceniu paru rzeczy, więc kupiłem i przywiozłem do garażu. Jest to M06-64 z '65, kompletna, w całkiem niezłym stanie wizualnym, ale bez kompresji, iskry i z pociętą instalacją. Mam nadzieje że do wiosny będzie działać i uda się ją zarejestrować.
- Feldgrau
- Moje maszyny: M06 B3 '73
M21 W2 '78 - Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Kontaktowanie:
Witam.
Na imię mam Marcin, mieszkam w Dąbrowie Górniczej woj śląskie. Wskami interesowałem się właściwie od zawsze z różnymi rezultatami. Obecnie mam 2 M06 B3 i M21 W2 możliwe że Kobuz (nie do końca jestem pewny). Kiedy będzie się czym pochwalic nie omieszkam. Dzięki forum mam nadzieję pogłębic wiedzę jak i nawiązac nowe znajomości. Tym czasem witam wszystkich serdecznie.
Na imię mam Marcin, mieszkam w Dąbrowie Górniczej woj śląskie. Wskami interesowałem się właściwie od zawsze z różnymi rezultatami. Obecnie mam 2 M06 B3 i M21 W2 możliwe że Kobuz (nie do końca jestem pewny). Kiedy będzie się czym pochwalic nie omieszkam. Dzięki forum mam nadzieję pogłębic wiedzę jak i nawiązac nowe znajomości. Tym czasem witam wszystkich serdecznie.
- peter125-175
- Moje maszyny: 50 sztuk
- Kontaktowanie:
Witam
Czas najwyższy się przedstawić jestem Piotrek M. mam 16 lat, mówią na mnie Peter.Mieszam niedaleko Biłgoraja interesuję się motocyklami od 8 roku życia.Pierwszym moim motocyklem była oczywiście wsk, w 5 klasie podstawówki jeździłem Jawą 350 ts. Posiadam prawie 20 motocykli
.
Czas najwyższy się przedstawić jestem Piotrek M. mam 16 lat, mówią na mnie Peter.Mieszam niedaleko Biłgoraja interesuję się motocyklami od 8 roku życia.Pierwszym moim motocyklem była oczywiście wsk, w 5 klasie podstawówki jeździłem Jawą 350 ts. Posiadam prawie 20 motocykli

Ostatnio zmieniony 2012-12-02, 17:55 przez peter125-175, łącznie zmieniany 2 razy.
- roberto
- GG: 3876029
- Moje maszyny: WSK 175 X 3
- Kontaktowanie:
Witam serdecznie .
Nazywam się Robert W., mam 26 lat . Mieszkam w Aleksandrowie Kujawski 25 km od Torunia. Od niespełna tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem WSK 175 KOBUZ z 1982 roku . Na forum zarejestrowałem się ponieważ myślę ze znajdę tu wiele cennych wskazówek odnośnie odrestaurowania mojego motocykla, oraz poznam nowych ludzi zafascynowanych tymi motocyklami .

Nazywam się Robert W., mam 26 lat . Mieszkam w Aleksandrowie Kujawski 25 km od Torunia. Od niespełna tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem WSK 175 KOBUZ z 1982 roku . Na forum zarejestrowałem się ponieważ myślę ze znajdę tu wiele cennych wskazówek odnośnie odrestaurowania mojego motocykla, oraz poznam nowych ludzi zafascynowanych tymi motocyklami .
-
- Moje maszyny: WSK 125
MZ 150
GSX-R K5 - Lokalizacja: Warszawa
- Kontaktowanie:
Siemanko, mam na imię Adam i jestem z Wawy. Jestem szczęśliwym posiadaczem trech masyn: WSK 125, MZ etz 150 i Suzuki GSX-R K5. Przez zimę biorę się za remont mojej staruszki i w razie potrzeby mam nadzieję że mogę na Was liczyć
Pozdroo

-
- Moje maszyny: Romet Pony M2 81R
- Kontaktowanie:
Witam,Mam na imię Daniel I jestem z Tuszyna/k.Łodzi,mam Rometa Pony M2 z 81 r i Ogara 205 z 88r,w wolnych chwilach zajmuje się elektroniką i modelarstwie(sklejam modele,min.motocykli),W sumie pół życia spędziłem na rowerze,z związki z moimi pojazdami,nie jestem za szybki na trasie.
- DaViD
- Moje maszyny: WSK Lelek '76
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
WSK S2 '75 - Lokalizacja: Opoczno
- Kontaktowanie:
Cześć jestem Dawid mieszkam w Opocznie niedaleko Tomaszowa M.
Moje maszyny to: WSK 125, komar 2330 i motorynka romet pony 301.
Moje maszyny to: WSK 125, komar 2330 i motorynka romet pony 301.
-
- Moje maszyny: WSK WFM
- Kontaktowanie:
Witam,
Jestem Dawid i mieszkam w Krakowie. Z wykształcenia jestem inzynierem mechanikiem i od zawsze cieszyło mnie 'grzebanie' przy wszelkiego rodzaju maszynach, nigdy wcześniej jednak nie miałem doświadczenia z motocyklami. Ponieważ od niedawna zostałem szcześliwym posiadaczem prawa jazdy kat. A, a wpadła mi w ręce WSK-a 125 do remontu znalazłem się na tym forum i już widzę że znajdę tu wiele przydatnych informacji
Pozdrawiam
Jestem Dawid i mieszkam w Krakowie. Z wykształcenia jestem inzynierem mechanikiem i od zawsze cieszyło mnie 'grzebanie' przy wszelkiego rodzaju maszynach, nigdy wcześniej jednak nie miałem doświadczenia z motocyklami. Ponieważ od niedawna zostałem szcześliwym posiadaczem prawa jazdy kat. A, a wpadła mi w ręce WSK-a 125 do remontu znalazłem się na tym forum i już widzę że znajdę tu wiele przydatnych informacji

Pozdrawiam
- janosikmz19822
- Moje maszyny: shlm06t rys mr 1
- Kontaktowanie:
Witajcie jestem Łukasz mam 23 wiosny ,pochodzę z Łowicza obecnie Pruszków lubię motorowery i motocykle z okresu prl posiadam kilka motorowerów i motocykli wszystko wymagają dopieszczenia posiadam miedzy innymi :
cz 350 12v ,Romet minsk 125 400 , Romet chart ,Romet ogar 205 ,Romet 50t1 1981 rok ,Romet 50 t1 1975,Romet pony m2,Komara 231b,komara 232,komara 2330,komara 2350,3 x wierchowiny ,Rysia Mr 1 którego cały czas kompletuje ,herculesa prima 5,niekompletną ramę do rometa polo, shl m06t,jawe 555, jawe mustanga .
Na dzień dzisiejszy romet 50 t1 jest troszkę odświeżony i nim się poruszam , cz 350 jest ma nowy lakier i jest w trakcie remontu ,Romet m 2 też jest teraz w trakcie remontu .POZDRAWIAM
cz 350 12v ,Romet minsk 125 400 , Romet chart ,Romet ogar 205 ,Romet 50t1 1981 rok ,Romet 50 t1 1975,Romet pony m2,Komara 231b,komara 232,komara 2330,komara 2350,3 x wierchowiny ,Rysia Mr 1 którego cały czas kompletuje ,herculesa prima 5,niekompletną ramę do rometa polo, shl m06t,jawe 555, jawe mustanga .
Na dzień dzisiejszy romet 50 t1 jest troszkę odświeżony i nim się poruszam , cz 350 jest ma nowy lakier i jest w trakcie remontu ,Romet m 2 też jest teraz w trakcie remontu .POZDRAWIAM
- Zloty52
- Moje maszyny: Romet ogar| Jawa mustang|Komar Sport| WSK 125|
WSK 175 - Lokalizacja: Proszowice koło Krakowa
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Jestem z Proszowic jakieś 40 km od Krakowa, mam 16 lat Od 7 lat jeżdżę moplikami z okresu PRL. Mam Ogara 200 którym jeżdżę przez ten czas do tej pory, Mam jawkę mustang którą odremontowałem po kilkunastoletnim pobycie na złomie, bardzo rzadką wersję komara, jest to komar sport 2361 z 73r. Kiedyś miałem simsona s51 ale szybko to sprzedałem. I po Baaaaardzo wieli tysiącach kilometrów jazdy tymi prymitywnymi motorowerami postanowiłem zakupić ten piękny motocykl jakim jest WSK 125 m06b3 z 83r, Stąd moja obecność tutaj
Interesuję się starymi motorowerami i motocyklami WSK.
Obecnie WSK doszła do kresu swoich wytrzymałości i muszę jej zrobić kompletną renowację gdyż wał ma takie luzy że tłok się trochę obraca w tuleii, luz między tłokiem a cylindrem to jakieś 3mm, łożyska posiadają ogromne luzy, sprzęgło nie działa poprawnie ogromny próg w cylindrze i wiele innych uszkodzeń. Ciekawe jest to że motor z takim silnikiem odpala i nawet dobrze jeździ. v-max to jakieś 60 km/h.

Obecnie WSK doszła do kresu swoich wytrzymałości i muszę jej zrobić kompletną renowację gdyż wał ma takie luzy że tłok się trochę obraca w tuleii, luz między tłokiem a cylindrem to jakieś 3mm, łożyska posiadają ogromne luzy, sprzęgło nie działa poprawnie ogromny próg w cylindrze i wiele innych uszkodzeń. Ciekawe jest to że motor z takim silnikiem odpala i nawet dobrze jeździ. v-max to jakieś 60 km/h.
-
- Moje maszyny: WSK M06-64
Jawa 250
Osa M50
Gazela
Romet Polo
Komar 2320 - Lokalizacja: Pruszków / Sarzyna
- Kontaktowanie:
Witam Wszystkich!
Mam na imię Wojtek i pochodzę z miejscowości Sarzyna na Podkarpaciu, a obecnie mieszkam w Pruszkowie. Jestem szczęśliwym posiadaczem WSK M06-64 z 1964 roku. Wueska jest 100% kompletna i w oryginale, a do tego ma przejechane tylko 8645 km i chodzi jak żyleta
więc to bardzo dobra baza do renowacji. Oprócz WSK mam jeszcze odrestaurowaną Jawę 250 (59r), Rometa Polo (76r) w trakcie renowacji i Simsona S51 (87r). Niestety nie mam w Pruszkowie garażu więc wszystkie motóry stoją na wsi, natomiast ja przerobiłem na warsztat malutką piwnicę w bloku i tutaj działam kawałek po kawałku. Jak tylko znajdę po pracy trochę wolnego czasu bunkruję się w piwnicy, włączam radyjko, otwieram piwko i majstruję 
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc w odnawianiu mojej maszyny.
Pozdrawiam! ...no to do usłyszenia!
Mam na imię Wojtek i pochodzę z miejscowości Sarzyna na Podkarpaciu, a obecnie mieszkam w Pruszkowie. Jestem szczęśliwym posiadaczem WSK M06-64 z 1964 roku. Wueska jest 100% kompletna i w oryginale, a do tego ma przejechane tylko 8645 km i chodzi jak żyleta

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc w odnawianiu mojej maszyny.
Pozdrawiam! ...no to do usłyszenia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.