podwozie - nadwozie
-
tekilat
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 rok produkcji 1957
-
Kontaktowanie:
Witam
Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie WSK-i M06 z roku 1957, która została odnaleziona po 25 latach odpoczynku w piwnicy w jednym z domów obok Wieliczki. Dodam że jak dotąd jej pierwszym i jedynym właścicielem od nowości był dziadek mojej przyszłej żony, który praktycznie zapomniał o jej istnieniu (co prawda płacił co rok ubezpieczenie ale nawet nie wiedział od czego). Dowiedziałem się o niej przez przypadek gdy teściowie chcieli ją zezłomować (o zgrozo). Naturalnie chcę ją doprowadzić do stanu idealnego, ale zanim zacznę inwestować większą gotówkę chciałbym wyjaśnić jedną kwestię. Bardzo nie podobają mi się spawy przy tabliczce znamionowej i mam do Was gorącą prośbę o próbę weryfikacji czy fabryka mogła coś takiego wypuścić czy też to jakiś "przeszczep"? Dziadek zarzeka się że nigdy w życie nie miał żadnego wypadku tym motorem - mi jednak coś tu nie gra.
Z góry dzięki za pomoc
PS
Z tego co ustaliłem na pewno cylinder, głowica i gaźnik pochodzą od nowszego modelu - dziadek chyba bawił się w tuning

Obecnie silnik jest po kapitalnym remoncie i WSK-a jeździ jak szalona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
MajkelCIN
- Moje maszyny: WSK 59' XJr 1300 01'
Gnom 5.?
-
Kontaktowanie:
Tak wtedy spawano, nie robił tego automat, jak dzisiaj, tylko człowiek

.
-
tekilat
- Moje maszyny: WSK M06 rok produkcji 1957
-
Kontaktowanie:
Dzięki za zainteresowanie. Tak myślałem że robili to fizycznie ludzie i z tego wynika że raz im wyszło lepiej raz gorzej

Przeglądając forum znalazłem kilka zdjęć tabliczek znamionowych WS-ek z tych lat i ich spawy wyglądały "ładniej". Mam nadzieję że w moim przypadku nie było żadnej ingerencji spawaczy na etapie użytkowania.
A tak w ogóle jakby ktoś miał głowicę, cylinder i gaźnik odpowiadający mojemu modelowi to proszę o kontakt

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości