Skinder pisze:I co z tym zrobisz?
....mój ojciec z 10 lat temu oddał na złom rame od Junaka a wujek poddawał części silnikowe do JunkersaMiko pisze:Niestety rama, przód i bak zostały wywiezione na złomowisko kilka lat temu.
Tak właśnie myślano 10-20 lat temu . Po co to trzymać , nie ma miejsca idzie na złom . Tak właśnie skończyły WSK, Junaki , SHL , WFM itp . Po co to trzymać , tylko graci czy zajmuje potrzebne miejsce .Skinder pisze:Nie no, ja to rozumiem bo sam tak robię, ale jak coś jest warte czasu i miejsca. Z lokatą kapitału trudno się nie zgodzić, ale w przypadku jawki to jeszcze trochę moim zdaniem. Problem zaczyna się dopiero kiedy chcesz zająć się czymś na poważnie, albo poprostu kupisz samochód i nie masz gdzie go wstawić, o ewentualnych naprawach już nawet nie wspominając bo wiecznie się potykasz o jakąś jawke z pogiętymi kołami albo cylinder od rowera z uszkodzoną tuleją.
Ale ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, jeżeli widzisz taką potrzebę / chęć i masz możliwości to jak najbardziej bierz co się da, szanuje cudze zdanie, fajnie że ktoś ma jaja napisać co o tym myśli a nie boi się że zbierze warna, szanuje takie cośJakub pisze:Skinder pisze:Tak właśnie myślano 10-20 lat temu . Po co to trzymać , nie ma miejsca idzie na złom . Tak właśnie skończyły WSK, Junaki , SHL , WFM itp . Po co to trzymać , tylko graci czy zajmuje potrzebne miejsce .
Niestety nastały takie czasy że nawet Jawkę warto zabrać bo nie wiadomo kiedy pojawi się następna po cenie złomu .
Skinder Szanuje twoje zdanie i podejście ale nie przekonasz mnie do tego że nie warto tego ratować po cenie złomu
Pozdrawiam
Trochę pogrzebałem i okazało się, że to coś na 1 zdjęciu to pokrywa iskrownika wfm/wsk itp.HuBeRt. pisze:Kołpak od Warszawy? a ta ostatnia zębata po prawej to nie jest WFM? Co to za głowice?
Niepogniecione? Nie chcesz sprzedać tej pokrywy?Miko pisze:Trochę pogrzebałem i okazało się, że to coś na 1 zdjęciu to pokrywa iskrownika wfm/wsk itp.HuBeRt. pisze:Kołpak od Warszawy? a ta ostatnia zębata po prawej to nie jest WFM? Co to za głowice?
http://klasykmoto.pl/?wpsc-product=kapa ... wskshl-m04
Głowice i ten dziwny zabierak jest od pannoni.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości