Wnętrzności tłumika WSK 175 -- potrzebne wymiary.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: '73 M21W2
- Kontaktowanie:
Re: Wnętrzności tłumika WSK 175 -- potrzebne wymiary.
Lukas ja mam tak w tłumiku od 175, ale dziury w przegrodach nie sa idealnie w osi, ale przelot widać pod światło, co ciekawe nie mogłem wkręcić silnika na obroty z tym tłumikiem, a końcówkę tłumiącą i tak mam luźną, więc nie powinna dławić aż tak bardzo.
-
- GG: 28788170
- Moje maszyny: WSK 125 80'
- Kontaktowanie:
Mam właśnie tak jak piszesz. Że dziury nie ja idealnie w osi. A końcówka tłumiąca, masz namyśli tą wkładkę blaszana na końcu tłumika z 4 dziurami po bokach i jedną na środku?
Jeżdżę wueską po szosach i czuje ten wiatr we włosach ^ ^
-
- Kontaktowanie:
moja wygląda jak rurka która z dwóch stron przez jakieś 7 cm ma wiele otworów, i jakąś przegrodę w połowie chyba, ale widać, że jest mocno kombinowana. mogę zrobić foto tej wkładki.
- jakemdural
- Moje maszyny: wski wfmki
cezeta komarki
i inne - Lokalizacja: Skierniewice
- Kontaktowanie:
A nie łatwiej kupić wkład albo szrot tłumik z wkładem i wyjać i odnowić sam wkład?
-
- GG: 28788170
- Moje maszyny: WSK 125 80'
- Kontaktowanie:
Chodziło o to że nie bardzo wiedzałen o co chodzi bo chyba nie mam tej wkładki i nie wiedziałem jak ona wygląda. Marcin jak by Ci się chciało to daj fotkę tej wkładki 

Jeżdżę wueską po szosach i czuje ten wiatr we włosach ^ ^
-
- Kontaktowanie:
Na czerwono zaznaczyłem miejsca zaślepienia tej rury, ogólnie wydaje mi się kombinowana i zastanawia mnie dlaczego tak mi silnik dławi skoro jak widać przelot jest. No zapomniałbym wylot z prawej wlot z lewej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Wkładka na zdjęciach pochodzi z górnego wydechu do silnika 175. Wydech dolny do 175 ma jedną przegrodę w środku.
- Kapitan Wydynamo.
- Moje maszyny: WSK 175
Coś tutaj jest nie tak. Ja wyjmowałem ze swojego dolnego wydechu przegrody. Najpierw idzie gruba która ma przelot, jest taki jakby kapselek ok 3 cm od strony silnika wspawany w środku i wywiercona w nim dziurka. Druga przegroda to wkładana też rurka tłumiąca, tyle że mniejsza, wkłądana jest w tą większą. Ma też kapselek w środku ale nie ma on dziurki.
-
- Moje maszyny: M21W2 Kobuz
MR-232
I kilka innych złomów - Lokalizacja: Mikołów/Katowice
- Kontaktowanie:
Z góry przepraszam za odkop, ale czy mogliby koledzy podzielić się wymiarami samego tłumika ? Chodzi mi o wymiary płaszcza. Szperam po necie już dłuższy czas i nie znalazłem tego co mi potrzebne. Ewentualnie jeśli gdzieś się już na forum pojawiły, prosiłbym o nakierowanie do odpowiedniego tematu.
-
- Moje maszyny: Wsk 175 Kobuz
K750
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
Żak MR2 - Lokalizacja: Słupsk
- Kontaktowanie:
maykii pisze:Ok fotke dużej wkładki wrzucam. Ten śmieszny wymiar 30mm z prawej strony jest to kapselek zaspawany w środku rurki.
Trochę odgrzebię temat. Odpaliłem swojego kobuza po 30 latach stania w szopie (6200 przebiegu od nowości

- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Jaki jest sens odpania silnika po 30 latach stania ? To jakaś moda czy celowe niszczenie silnika? Jeśli jakieś łożysko stoi, a ty to odpalisz to co stanie się np z karterami? Co stanie się z utlenionym tłokiem i cylindrem ? Może jeszcze jakąś rundkę po okolicach zrobicPuzel pisze:maykii pisze:Ok fotke dużej wkładki wrzucam. Ten śmieszny wymiar 30mm z prawej strony jest to kapselek zaspawany w środku rurki.
Trochę odgrzebię temat. Odpaliłem swojego kobuza po 30 latach stania w szopie (6200 przebiegu od nowości). Silnik chodzi całkiem przyzwoicie ale wydech okazał się być zatkany na amen. Wczoraj udało się wyciągnąć jedną wkładkę tłumiącą (tą cieńszą), ta szersza siedziała na amen, dała się ruszyć 2 mm. Tłumik zalałem ropą i dzisiaj kolejne próby wydłubania tej rurki. Udało mi się wybić tą rurę przy pomocy długiego pręta 14mm. Rura ruszyła się ku tyłowi jakiś 1cm a następnie pręt przebił się o wspomniany wyżej kapselek
Koniec końców udało mi się wyciągnąć tą rurę bez dalszych uszkodzeń. Na razie wydech odmacza się w ropie i powoli zastanawiam się co z tym kapselkiem. Czy on całkiem zaślepia przelot w tej rurce czy może on posiada tam otwór?? Jeżeli tak to prosiłbym o wymiar tego otworu, będzie trzeba naprawić ten element. Dodam że zanim zaczęłem tłuc długim prętem przelotu pod światło nie widziałem a po przebiciu się przelot się pojawił

-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
Przecież jak silnik w wsce zapali to znaczy że dobry i można jeździć. A jak zacznie grechotać to się zgoni na przebieg że już 6tyś i pewnie fabryka coś schrzaniła.
-
- Moje maszyny: Wsk 175 Kobuz
K750
Romet Ogar 200
Romet Pony M2
Żak MR2 - Lokalizacja: Słupsk
- Kontaktowanie:
Nie bój żaby, zajmuję się mechaniką motocyklową zawodowo , w zabytkach siedzę kilkanaście lat. Długo się wahałem czy uruchamiać ten pojazd po tak długim postoju ale po wstępnym przeglądzie stwierdziłem że bez obaw można próbować. Silnik pracuje cicho i można nim jeździć. Ale nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie - prosiłbym o odpowiedź czy kapselek w rurce tłumiącej jest ślepy czy ma otwór?
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
u mnie ślepy.
-
- Moje maszyny: Obecnie brak
- Kontaktowanie:
Jest zaślepiony. I taki zawsze był.
-
- Moje maszyny: gazela,wsk175
- Kontaktowanie:
Ja rownież prosilbym o wymiary wkladek tlumika gdyz mam możliwosci z dorobieniem nowych ,kupilem używany tlumik i nie mogę dostać teraz wnętrznosci Z góry bardzo dziękuję (adam545)mogę rownież w zamian coś dorobić oczywiscie w miare możliwosci materiałowych PozdrawiamSavier pisze:Prosiłby o te wymiary.Constantine pisze:Wiem że długo nie ruszane i odkop jak stąd do Warszawy ale jak coś to ja mam rozcięty tłumik ze 175 to mogę porobić zdjęcia rurek stożka wnętrzności i zwymiarować żeby było dla ludzi