Cześć, na forum kilka razy czytał kilka niepochlebnych opinii o regeneracji w Puszczykowie, podzielę się więc i swoimi doświadczeniami.Czas realizacji to 7 miesięcy koszt 180 zł z wysyłką, po otrzymaniu wyczekanej paczki na dzień dobry wypadła śrubka mocowania pokrywy komory pływakowej, zerwany gwint

Założyłem gaźnik w celu testów a śrubkę udało się patentem przykręcić, po odkręceniu kranika próba przelania, przycisk zatapiania pływaka jakoś mało się wciskał, winowajcą był badziewny chiński pływak który ma za krótką iglice (gaźnik starszego typu) paliwo unosiło go do góry iglica w dolej części wypadała z gniazda w dnie komory i pływak ustawiał się w poprzek

przerabiałem to już kiedyś jak chciałem wymienić pływak kupiony w SD.Ani przelać ani odpalić.Pokrywa komory było dobrze zamocowana nie odstawała od niej, do tego gaźnik ciekł.Po rozmowie z Panem Michałem ustaliłem że odsyłam gaźnik, a zaworek ma być wymieniony na kulkowy, co wyeliminuje problem z pływakiem.Po kilku dniach dostałem gaźnik z wymienioną komorą pływakową i dorobionym zaworkiem, zamontowałem, odpaliłem było ok.Problem pojawił się podczas jazdy, ewidentnie brakowało paliwa przy wyższych obrotach, a przy niskich było za dużo zalewał się, po zgaszeniu był problem z odpaleniem i wejściem na obroty, pomagało zakręcenie kranika i przechylenie motoru w lewą stronę.Regulacja nic nie dawała, natomiast podniesienie iglicy na max w górę poprawiło pracę silnika przy większej prędkości.Wymieniłem pokrywę komory pływakowej na taką z oryginalnym zaworkiem i jest trochę lepiej, ale dalej jest za dużo paliwa, na zimnym odpala praktycznie bez przelewania, jak zaczekam aż paliwo tryśnie z komory motor jest zalany.Potrafi gasnąć przy skrzyżowaniu jak schodzi z obrotów, na wolnych strasznie czasami kopci, słychać że zalewa silnik,pomaga przegazowanie, simery są ok, na poprzednim gaźniku nie było tych problemów.
Mogłem sam naprawić gaźnik tj wymienić komorę pokrywę itp. ale skoro zapłaciłem tyle kasy to dla zasady go wysłałem, podobno ma ludzi którzy nie mają doświadczenia w regeneracji i stąd te usterki.Mam dorobioną przepustnice, nową górną nakrętkę, ocynki itp ale nie jestem zadowolony, wymienię dyszę główna na oryginał i zobaczę czy to coś zmieni, nie widzę innego powodu złej pracy gaźnika, chyba że w środku coś rozwiercili.