Dwa lata temu wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie prawo jazdy kategorii A. Odbyłem kurs teoria w opcji weekendowej + praktyka w mieście, i udało się "pchnąć" egzamin za pierwszym podejściem. Jako pierwszy motocykl nabyłem Yamahe Virago 1100 i do tej pory się nią cieszę. Niemniej nadeszła pora żeby kupić sobie coś drugiego, najlepiej jakąś ikonę polskiej motoryzacji. W końcu się udało.
Dwa tygodnie temu stałem się posiadaczem WSK z 1981 r. Jeszcze się dobrze z nią nie zapoznałem, bo mrozy nadeszły, ale na wiosnę planuję coś przy niej porobić, żeby przywrócić jej drugą młodość.
Zapraszam do komentowania i dzielenia się ze mną cennymi uwagami dotyczącymi wuesek.
Pierwsze pytania to:
Jak dokładnie ustalić jaki to jest model? Wg Wikipedii, wg rocznika mógłby być to WSK M06 B3 lub WSK M06 B3 Kos. Szanowni forumowicze na pewno mi w tej kwestii pomogą

Druga sprawa to kwestia malowania, bo na pewną będę ją chciał odnowić. Myślę o kolorze takim jaki jest czyli coś a'la pomarańcz, albo czerń. Wiadomo, że jest to indywidualna decyzja, ale nieśmiałym profanować jej inną barwą niż były ówcześnie malowane te modele.
A teraz czas na fotki: