WSK 125 CHEŁM
- NosFer
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
WSK 125 CHEŁM
Witam wszystkich, od kilka dni śledzę forum więc kultura nakazuje się przedstawić.
Tak więc mam na imię Arek, swoją Wiesławę otrzymałem kilka lat temu od znajomego.
Przestała trochę w garażu i teraz przyszła na nią pora.
Model M06 B3 rok produkcji 1981.
Nadgryziona troszkę zębem czasu, ale wszystko po woli się ogarnie.
A tak wygląda, foto z dzisiaj po małym przewietrzeniu
Tak więc mam na imię Arek, swoją Wiesławę otrzymałem kilka lat temu od znajomego.
Przestała trochę w garażu i teraz przyszła na nią pora.
Model M06 B3 rok produkcji 1981.
Nadgryziona troszkę zębem czasu, ale wszystko po woli się ogarnie.
A tak wygląda, foto z dzisiaj po małym przewietrzeniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Re: WSK 125 CHEŁM
Ciekawe, masz "kwadratowe" błotniki a ja w swojej, która też jest z 81 r. mam głębokie, nie były przypadkiem zmieniane u Cb? Dobra baza do remontu, powodzenia 

- KonradWSK
- Moje maszyny: WSK M06B3 '80
- Kontaktowanie:
Fajnie, że wreszcie ktoś zza miedzy.
Wueska tak jak powiedziałeś - nadgryziona zębem czasu. Kolanko nie z tego rocznika, wydaje mi się, że błotniki również. Najważniejsze, że kompletna i równie ważna kwestia - masz na nią jakieś papiery? Ogólnie sprzęt do ogarnięcia.

Wueska tak jak powiedziałeś - nadgryziona zębem czasu. Kolanko nie z tego rocznika, wydaje mi się, że błotniki również. Najważniejsze, że kompletna i równie ważna kwestia - masz na nią jakieś papiery? Ogólnie sprzęt do ogarnięcia.

- NosFer
- Kontaktowanie:
Papiery oczywiście są, na dniach będę chciał ją ponownie zarejestrować i opłacić OC aby móc legalnie śmigać. Z tego co mi wiadomo to nic w niej nie było wymieniane. Jestem jej drugim właścicielem.
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Moze niech się wypowiedzą specjaliści w którym roku wprowadzili nowy typ błotników, ja tak jak pisałem w 81 mam głębokie a np. AudioBas w 82 ma już kwadratowe, może Twoja to jakaś przejściowa czy coś takiego.
- NosFer
- Kontaktowanie:
Być może nie wiem ;]
Nr ramy 2320039
Ważne, że to Motór
Miałem trochę problemów z elektryką bo mi myszy sieczkę z przewodów w lampie zrobiły. Ale jakoś sobie poradziłem, wymieniłem stacyjkę i zamieniłem prostownik unitry na diodę prostowniczą z jakiegoś alternatora. Ładowanie jest, nic nie pali więc będzie oki.
Nr ramy 2320039
Ważne, że to Motór
Miałem trochę problemów z elektryką bo mi myszy sieczkę z przewodów w lampie zrobiły. Ale jakoś sobie poradziłem, wymieniłem stacyjkę i zamieniłem prostownik unitry na diodę prostowniczą z jakiegoś alternatora. Ładowanie jest, nic nie pali więc będzie oki.
-
- Moje maszyny: WSK M06 b3 1973r (garbuska) Mz ETZ 150 Motorynka :)
- Kontaktowanie:
No witam kolegę.
Tak jak kolega wcześniej napisał "w końcu ktoś zza miedzy" może kiedyś będzie można gdzieś się spotkać hehe.
Wytrwałości w odnawianiu.
Pzdr
Tak jak kolega wcześniej napisał "w końcu ktoś zza miedzy" może kiedyś będzie można gdzieś się spotkać hehe.
Wytrwałości w odnawianiu.
Pzdr
- NosFer
- Kontaktowanie:
Wymieniłem dziś stacyjkę bo "nowa" ze sklepu długo nie posłużyła. Stopiła się wewnątrz. Przeszukałem swoje graty i znalazłem jeszcze ori z czasów PRL
. Przeczyściłem ją, i hula 

- Arek19973
- Moje maszyny: Wsk 175, Romet 50 T-1, Simson S51
- Kontaktowanie:
Ładna wueska, odnowić koła, zarejestrować i będzie dobre wozidło 

- KonradWSK
- Moje maszyny: WSK M06B3 '80
- Kontaktowanie:
Domyślam się gdzie w Chełmie kupiłeś "nową" stacyjkę. (MotoCar na Mickiewicza, prawda?) Polecam na przyszłość unikać tego sklepu jak ogniaNosFer pisze:Wymieniłem dziś stacyjkę bo "nowa" ze sklepu długo nie posłużyła. Stopiła się wewnątrz. Przeszukałem swoje graty i znalazłem jeszcze ori z czasów PRL. Przeczyściłem ją, i hula

- NosFer
- Kontaktowanie:
Dokładnie tak było, ale teraz jestem bogatszy w 3 sztuki ze starych dobrych zapasów. Byłem wczoraj u rodziców i przeszukałem swoje składowisko. Oj duuuużo gratów wykopałem