Panowie mając 20 lat może bym się pobawił w latanie i szukanie właściciela. Lecz miałem już przyjemność robić takie biznesy jak piszecie i po ostatnim razie- kupno Jawy TSki z brakująca umową po drodze- powiedziałem DOŚĆ

. Na szukanie właściciela i paliwo, straciłem więcej czasu i kasy jak to było warte, a i tak brakującego świstka nie zdobyłem. Jawa poszła na części.....
Kupując tą WKSę widziałem, że być może przepłacam(dla jasności nie płaczę z tego powodu

, mogłem równie dobrze napisać, ze dałem za nią 500zł albo flaszkę

), ale wolę mieć święty spokój z kwitami, za długo już szukałem czegoś wartego uwagi.
Wiem, ze niektórzy wolą kopić złomexa totalnego, odnowić go od podstaw i załatwiać żółte blachy, których to zdobycie jest długą i $$$ chłonną drogą, bynajmniej w moim województwie

. A nie powiem, że się nie dowiadywałem, co z czym się je, gdyż widziałem kilka ładnych WFMek czy WSK bez kwitów, które sprawdzałem na możliwość rejestracji w związku z brakiem dowodu....... WK, Konserwator Zabytków, Diagności...... Jak kto lubi i ma czas, może się w to bawić, Ja chyba się starzeje już pomału, nie te czasy, co latało się bez kwitów i uciekało po polach milicjantom i kupowało WSKi czy Jawy za flaszkę

.
Łukasz S. Renowację mam zamiar zrobić nie na teraz, najpierw zawieszenie i eksploatacyjne części, motórem można przecież latać ale to i owo wymaga poprawy.
Tomekk - jak pisałem wyżej albo się starzeję albo nie wiem, wiedziałem w co wchodzę i sam tego chciałem

. Pozatym popieram ratowanie złomów bez kwitów, gdyż większość zabytków i tak ich nie posiada, jak kto chce namiary na kilka takich, to oczywiście mogę dać.
kuba063 kup mi 3 wski Zetki bądź WFMkę z takiego lub podobnego rocznika to je odkupię, ale warunek jeden- Dowód własności musi być

.
A tak jeszcze a propo cen- dzwoniłem do niejednego sprzedawcy na alledrogo. Ładne odpicowane motóry za 3-4 czy nawet 5 koła ....ale Panie ni ma kwitów..... To czemu ich sam nie wyrobi, skoro można zarejestrować na zabytek? No czemu, a bo się nie chce latać i załatwiać jednemu z drugim. Było by za prosto.