WSK x 2 sztuki ,jakie
-
- GG: 0
- Moje maszyny: 2x WSK
- Kontaktowanie:
WSK x 2 sztuki ,jakie
Witam
Jak już pisałem w dziale ,,PRZEDSTAW SIĘ,,jestem posiadaczem 2 wsk-ek 125 ,ale mam tą zagwostkę ,że nie znam roku produkcji
i innych danych tj. typ, orginalność itp,itd.Tabliczki znamionowe są , ale nieczytelne.
Więc mam prośbę może wspólnie pomożecie rozwikłać te wski
P.S. proszę administratora ,jeśli to jest możliwe o przesunięcie zdjęć w ten wątek.
Jak już pisałem w dziale ,,PRZEDSTAW SIĘ,,jestem posiadaczem 2 wsk-ek 125 ,ale mam tą zagwostkę ,że nie znam roku produkcji
i innych danych tj. typ, orginalność itp,itd.Tabliczki znamionowe są , ale nieczytelne.
Więc mam prośbę może wspólnie pomożecie rozwikłać te wski
P.S. proszę administratora ,jeśli to jest możliwe o przesunięcie zdjęć w ten wątek.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Re: WSK x 2 sztuki ,jakie
Czekamy na zdjęcia, może coś pomożemy 

-
- Kontaktowanie:
Zdjęcia są , ale w dziale ,,przedstaw się ,, ,a wstawienie ich tutaj jakoś mi nie idzie [nie ten wiek ]
liczę na administrację
liczę na administrację
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
Ja jestem trochę młodszy i do tej pory nie wiem jak się tutaj wstawia zdjęcia 
Proponował bym edytować posty z tamtego tematu a ich zawartość wrzucić do tego tematu i chyba będą hulały zdjęcia (?)
W tym temacie po numerze ramy można zidentyfikować rocznik WueSKi:
viewtopic.php?f=94&t=5468&start=300

Proponował bym edytować posty z tamtego tematu a ich zawartość wrzucić do tego tematu i chyba będą hulały zdjęcia (?)
W tym temacie po numerze ramy można zidentyfikować rocznik WueSKi:
viewtopic.php?f=94&t=5468&start=300
-
- Kontaktowanie:
Proszę o określenie modelu itp. dla czarnej i czerwonej WSKi i określenie czy to oryginały czy składaki.
Moje WSKi nie posiadają papierów, więc również PROŚBA jakby ktoś coś miał w temacie papierów to chętnie zakupię, oczywiście w celach kolekcjonerskich
Z mało czytelnych tabliczek wypatrzyłem na czerwonej wybite "84", a na czarnej "75" albo "76".

Moje WSKi nie posiadają papierów, więc również PROŚBA jakby ktoś coś miał w temacie papierów to chętnie zakupię, oczywiście w celach kolekcjonerskich

Z mało czytelnych tabliczek wypatrzyłem na czerwonej wybite "84", a na czarnej "75" albo "76".

- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
Większość elementów zgadza się z rocznikami więc składaki to nie są. Małe odstępstwa od specyfikacji z danego rocznika.
Czerwona:
- tylna lampa nie oryginalna, powinna być taka jak w czarnej
- boczki powinny być nowszego typu, mniejsze
- tłumik nie oryginalny. Dziwne mocowanie, może to WFM ? Powinien być mocowany poprzez opaskę do konsoli podnóżków, na łączeniu kolanka z tłumikiem ma być zacisk na opaskę a nie nakrętkę jak w czarnej.
- jakby się doczepił do szczegółów, to uchwyt pasażera/do stawiania na stopkę ma być ocynkowany a nie chromowany, tak samo cybanty kierownicy ( mocowania kiery do półki ). Klakson jakiś dziwny ma oraz jak dobrze widze to emblematy na zbiorniku jakieś strasznie małe do tego chiński kopniak
Czarna:
- chyba tylko cylinder się nie zgadza, powinien być żeliwny jak w czerwonej a pewnie ktoś włożył dzisiejszą tandetę, taki ładny świecący
Niezłe patenty w czerwonej z regulacją hamulców, pewnie okładzin nie ma i gwintu brakło wiec jakieś tulejki powstawiane żeby coś jeszcze hamowało.
Naklejka na zbiorniku czerwonej najlepsza, może też bym sobie taką kupił
Obydwie to model M06B3.
Czerwona:
- tylna lampa nie oryginalna, powinna być taka jak w czarnej
- boczki powinny być nowszego typu, mniejsze
- tłumik nie oryginalny. Dziwne mocowanie, może to WFM ? Powinien być mocowany poprzez opaskę do konsoli podnóżków, na łączeniu kolanka z tłumikiem ma być zacisk na opaskę a nie nakrętkę jak w czarnej.
- jakby się doczepił do szczegółów, to uchwyt pasażera/do stawiania na stopkę ma być ocynkowany a nie chromowany, tak samo cybanty kierownicy ( mocowania kiery do półki ). Klakson jakiś dziwny ma oraz jak dobrze widze to emblematy na zbiorniku jakieś strasznie małe do tego chiński kopniak

Czarna:
- chyba tylko cylinder się nie zgadza, powinien być żeliwny jak w czerwonej a pewnie ktoś włożył dzisiejszą tandetę, taki ładny świecący

Niezłe patenty w czerwonej z regulacją hamulców, pewnie okładzin nie ma i gwintu brakło wiec jakieś tulejki powstawiane żeby coś jeszcze hamowało.
Naklejka na zbiorniku czerwonej najlepsza, może też bym sobie taką kupił

Obydwie to model M06B3.
-
- Kontaktowanie:
Mateusz WSK dzięki.
Tak że wiem po mału na czym stoję [poprostu są to drobnostki] więc zostawie to jak jest.
Nastepny cel to poszukiwanie papierów i rejestracja . [2 w 1] wiecie o co chodzi .
Te drobne uwagi mateusza ,będą i tak kiedyś wymieniane [ale niech się ja 1 z tymi wsk-mi oswoję]
Ps. papiery ,papiery na będe w celach kolekcjonerskich
Jakoś nie umiem wstawić PODZIĘKOWAŁ więc TU mateusz wsk dzięki .
Tak że wiem po mału na czym stoję [poprostu są to drobnostki] więc zostawie to jak jest.
Nastepny cel to poszukiwanie papierów i rejestracja . [2 w 1] wiecie o co chodzi .
Te drobne uwagi mateusza ,będą i tak kiedyś wymieniane [ale niech się ja 1 z tymi wsk-mi oswoję]
Ps. papiery ,papiery na będe w celach kolekcjonerskich
Jakoś nie umiem wstawić PODZIĘKOWAŁ więc TU mateusz wsk dzięki .
-
- Moje maszyny: komar 2350 i jawa 50 mustang wsk 125
- Kontaktowanie:
lampa w czerwonej oryginalna i tłumik ...
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
Z jakiego modelu te części ? Bo nie widziałem jeszcze ich w jednoramówkach.wsk 125 b3 pisze:lampa w czerwonej oryginalna i tłumik ...
-
- Kontaktowanie:
witam po przerwie niepisania w tym temacie ,ale czytanie forum jest, było i będzie
a więc mam papiery w celach kolekcjonerskich nabyte i rozpoczynam sprawy rej.
1 dzwoniąc do WK pani jakas z okienka ,po drucie kablowym mówi mi ,że mając dow rej z wpisem wyrej. 1993 r mając umowy kupna sprzedaży po kolej mogę cudaczka zar. tylko na żółte blaszki [mi to rybka ] więc majac już taką wiedzę śnię jak toto będzie śmigało [postanawiam że idę w temat ]i chcąc się upewnić robie OSOBISTĄ pielgrzymkę do W K
w wydziale biorę nr. i automat numerkowy kieruje mnie do pana w okienku , pokazuje panu kwity i rzucam PYTANIE jak toto przywrucić do ruchu [żółte czy białe blachy]
pan weryfikuje papiery i stwierdza ......................................................................................żadne zółte blachy jak na podstawie jego wiedzy toto idzie zarej. na białe
pytam niby jak ,jak pani w trakcie 1 rozmowy tel . stwierdziła ,że tylko żółte
a on mi objasnia dowód rej. mam 1 umowe z właściciela z dowodu a kupującym też mam 2 umowę z tamtym co kupił a mną też mam ,więc bedzie rej. na białe ,ale pierwsze procedury to składam papiery ,dostaję czerwona tablicę rej. na 1 miesiąc [oni sprawdzają po dowodzie ,bo wsk była rej, w dawnym woj. gorzowskim i po ok 3 tygodniach wydają juz białą blachę
a więc mam papiery w celach kolekcjonerskich nabyte i rozpoczynam sprawy rej.
1 dzwoniąc do WK pani jakas z okienka ,po drucie kablowym mówi mi ,że mając dow rej z wpisem wyrej. 1993 r mając umowy kupna sprzedaży po kolej mogę cudaczka zar. tylko na żółte blaszki [mi to rybka ] więc majac już taką wiedzę śnię jak toto będzie śmigało [postanawiam że idę w temat ]i chcąc się upewnić robie OSOBISTĄ pielgrzymkę do W K
w wydziale biorę nr. i automat numerkowy kieruje mnie do pana w okienku , pokazuje panu kwity i rzucam PYTANIE jak toto przywrucić do ruchu [żółte czy białe blachy]
pan weryfikuje papiery i stwierdza ......................................................................................żadne zółte blachy jak na podstawie jego wiedzy toto idzie zarej. na białe
pytam niby jak ,jak pani w trakcie 1 rozmowy tel . stwierdziła ,że tylko żółte
a on mi objasnia dowód rej. mam 1 umowe z właściciela z dowodu a kupującym też mam 2 umowę z tamtym co kupił a mną też mam ,więc bedzie rej. na białe ,ale pierwsze procedury to składam papiery ,dostaję czerwona tablicę rej. na 1 miesiąc [oni sprawdzają po dowodzie ,bo wsk była rej, w dawnym woj. gorzowskim i po ok 3 tygodniach wydają juz białą blachę
-
- Kontaktowanie:
Na moje pytanie a jak z O C [bo wiadomo ]że podchodząc do rej . musimy miec oc [aby się nie narazic funduszowi ,pan mi mówi .że oc dopiero wykupuje jak dostane od nich blache [bo niby na co wykupie oc jak nie mam starej blachy tej gorzowskiej [przecież ona została zdana w 1993 roku ] więc chyba mój temat jest do załatwienia ,więc zaczynam działać
A JAK TO DALEJ BĘDZIE I CO TO BĘDZIE ,BĘDE WAM RELACJE ZDAWAŁ [BO co urząd to inne podejście]
trzymajcie kciuki
A JAK TO DALEJ BĘDZIE I CO TO BĘDZIE ,BĘDE WAM RELACJE ZDAWAŁ [BO co urząd to inne podejście]
trzymajcie kciuki
-
- Kontaktowanie:
a więc sprawa rej . już prawie załatwiona
na czerwonej blaszce dokonano przeglądu [oczywiście rzeczoznawca musiał to cudo obejrzeć ]
i już tylko czekam na info z W.K. [ONI DZWONIĄ JAK PODA IM SIE NR KONTAKTOWY]
i zamieniam czerwona blaszkę na białą
w międzyczasie zmieniam barwy motocykla
-była farba z pizdoletu, a będzie farba piecowa ale te same kolorki co były
czerwony -bardziej wyrazisty [na baku]
a ten jasny na błotnikach będzie chyba BIAŁY
a ta druga wieśka będzie w barwach odwrotnych
i jak sie chce i się postara to można WSZYSTKO
pozdrawiam
na czerwonej blaszce dokonano przeglądu [oczywiście rzeczoznawca musiał to cudo obejrzeć ]
i już tylko czekam na info z W.K. [ONI DZWONIĄ JAK PODA IM SIE NR KONTAKTOWY]
i zamieniam czerwona blaszkę na białą

w międzyczasie zmieniam barwy motocykla
-była farba z pizdoletu, a będzie farba piecowa ale te same kolorki co były
czerwony -bardziej wyrazisty [na baku]
a ten jasny na błotnikach będzie chyba BIAŁY
a ta druga wieśka będzie w barwach odwrotnych
i jak sie chce i się postara to można WSZYSTKO
pozdrawiam
-
- Moje maszyny: KILKA ŚWIDNIKÓW, RESZTA NIEWAŻNA
- Kontaktowanie:
Dobra robotamulticar pisze:a więc sprawa rej . już prawie załatwiona

-
- Moje maszyny: WFM 125
- Kontaktowanie:
fajne sztuki naprawdę!
-
- Kontaktowanie:
Zarejestrowana, czekamy na lato
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: Bandit 600S
WSK 125 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Prosiłbym o opisanie krok po kroku co ile cie kosztowało jeśli chodzi o papiery i rejestracje, wielkie dzięki. W jaki sposób ogarnąłeś sprawę z inną blaszką znamionową i numerem ramy względem tego co w papierach ?
-
- Kontaktowanie:
napisałem ci na priv
jak się szuka i ma cierpliwość to wszystko można kupić [nie przepłacając] i małymi kroczkami dążyć do celu
jak się szuka i ma cierpliwość to wszystko można kupić [nie przepłacając] i małymi kroczkami dążyć do celu
-
- Moje maszyny: WSK 125 B3 1984 rok oraz WSK B3 1980 rok
- Kontaktowanie:
Witam jak już jest zarejestrowana to który to jest rok tej pomarańczowej