Jak już pisałem w dziale "przedstaw się" mam na imię Marek i jestem z Lublina
Chciałbym przedstawić mój nowy nabytek, zdjęcia pochodzą z aukcji olx gdyż jeszcze nie zrobiłem swoich. W zasadzie to już nie wygląda tak ładnie bo zaczął się etap renowacji a co za tym idzie wyszły na jaw małe braki aczkolwiek istotne. Motocykl kupiłem jeżdżący ale nie hamujący co doprowadziło mnie do zawału podczas jazdy próbnej pod blokiem.

A teraz to co tygryski lubią najbardziej:

Jeśli chodzi o początek odrestaurowywania to ze względu na brak hamulców i fakt że tylną zębatką można się golić zacząłem od kół. Pomijam fakt że nie mogłem wyregulować gaźnika przez 2 dni, czyściłem kombinowałem i nic obroty jak wściekłe po odkręceniu manetki i nie wracały na niski poziom. okazało się że dwie śruby do regulacji były takie same. Śruba regulacji składu mieszanki była wkręcona również w miejsce śruby ograniczającej ruch przepustnicy w dół, przez jej stożkowy koniec (zamiast prostego) przy dokręcaniu jej blokowała się przepustnica na ząbku (wkręcona śruba przekręcała dół gaźnika w korpusie) Trochę to skomplikowane ale...
Dzisiaj rozebrałem koła, szprychy, łożyska, szczęki itd Jutro oddaję obręcze do piaskowania, bębny do szkiełkowania. Niestety okazało sie że brakuje jednej tulejki z tyłu od strony zębatki Tuleja dystansowa bębna M06.3.13.04 a i wydaje mi się że Tuleja dystansowa kompletna M06.3.13.05x jest jakaś taka nie z tej bajki

Znalazłem jakieś wymiarowanie tych tulejek na forum ale może ktoś wie gdzie mogę to dorobić albo lepiej kupić nowe, bo ciężko jest po takich wymiarach wytłumaczyć ślusarzowi o co chodzi, no chyba że ktoś poratuje wymiarami.
http://www.wueska.pl/viewtopic.php?f=63 ... 84#p594084
Kolejny dzień pełen niespodzianek tym razem dobrych, korzystając z biblioteki dowiedziałem się że w moim modelu kolor malowania obudowy lampy tylnej jest tożsamy z kolorem malowania felg i ewentualnie z kolorem malowania osłony łańcucha. Na dodatek po odkręceniu lampy tył pod uszczelką znalazłem nieuszkodzony oryginalny lakier. Po zbadaniu miernikiem barw okazało się że to (tak jak sugerowali niektórzy) RAL 9006 tak więc wiadomo na 100% jaki oryginalny kolor był stosowany.